Copy
Over 
View this email in your browser

De kers op de taal 11

Nieuwsbrief
Share
Tweet
Forward
+1

Van 10 tot 17 oktober is het Week van het Nederlands. Er is een nieuwe Van Dale, een nieuw Groen Boekje, een Dialectloket en nog veel meer. En dan kan ik natuurlijk niet achterblijven.

Tot nu toe bevatte mijn website zowel informatie over mijn professionele activiteiten als over het Nederlands in België. Dat bleek niet werkbaar, en daarom heb ik de zaak opgesplitst. Deze nieuwsbrief hoort bij de GLOEDNIEUWE website www.taalverhalen.be. Daar kom je ook terecht als je op onderstaande berichten klikt.

Voor mijn professionele activiteiten kan je voortaan terecht op www.webred.be. Dus als je een vertaler, redacteur, taaladviseur of tekstcorrector nodig hebt: laat het me via die weg weten!
 
Afgelopen zondag gaf ik de aftrap voor de Herkse Bibliotheekweek met een lezing over Herkse familienamen. Een van de namen uit de top 10, Forier, vind je ook terug op mijn website.
Ja, hoera, ze zijn er eindelijk! De resultaten van het vierde mini-onderzoekje over gerief, gerei en spullen! Ook benieuwd hoe 'Vlaams' gerief (nog) is? Je leest het hier: http://taalverhalen.be/bedenkingen/gerief-gerei-spullen-en-gereedschap/. De kaarten worden binnenkort ook toegevoegd aan de Atlas van de Nederlandse standaardtaal.
Ik heb een nieuwe naam toegevoegd op mijn lijstje. Wil je weten wie of wat een 'pipeleer' was? Kijk dan hier: http://taalverhalen.be/familienamen/familienaam-pipeleers/.
En als het kookgerief klaar is, kunnen de frieten, patatten en aardappelen niet achterblijven. Ook de resultaten van het vijfde mini-onderzoekje zijn volledig verwerkt en hebben een boeiend artikel opgeleverd: http://taalverhalen.be/minionderzoekje/friet-frieten-patat-patatten-en-aardappelen/
Ook deze kaarten worden binnenkort toegevoegd aan de Atlas van de Nederlandse standaardtaal.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Schrijf je in
Schrijf je in
Copyright © 2015 Webred Taal & Documentatie, Alle rechten voorbehouden.


schrijf je uit    pas je voorkeuren voor inschrijving aan 

Email Marketing Powered by Mailchimp