Copy
Over 
View this email in your browser

De kers op de taal 7

Nieuwsbrief
Share
Tweet
Forward
+1
Taaltelefoon
De afgelopen twee weken is de Taaltelefoon uitgebreid in het nieuws geweest. Het departement Kanselarij en Bestuurszaken, waar de Taaltelefoon deel van uitmaakt, moet besparen, en daardoor ligt de taaladviesdienst voor de gewone burger op het hakblok. In dit bericht geef ik een overzicht van alle opiniestukken en artikels die hierover verschenen zijn. Je vindt er ook een link naar het debat in de Commissie Cultuur, waar Bart Caron (Groen!) minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) het vuur aan de schenen legt over de Taaltelefoon: http://www.webred.be/de-taaltelefoon-bedreigd/.
 
Niet alleen de Taaltelefoon was onlangs onderwerp van debat. De ministers Hilde Crevits (Onderwijs) en Sven Gatz (Cultuur) werden uitgebreid ondervraagd over de recente besparingen bij de Nederlandse Taalunie tijdens de vergadering van de Interparlementaire Commissie van de Nederlandse Taalunie op 29 juni. Opvallend is de vraag van - opnieuw - Bart Caron over de variatie binnen het Standaardnederlands. Het debat kun je hier herbekijken: https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/994041.

Sinds einde juni ligt het boek Typisch Vlaams van Ludo Permentier en Rik Schutz in de winkel. Het boek is niet alleen bedoeld als naslagwerk zijn voor wie zijn eigen teksten wil verzorgen en zich op het eigen publiek wil richten. Het wil ook een interessant taalboek zijn vol taalweetjes over de rijkdom van onze taal. Ik heb het voor jou alvast bekeken. Mijn bespreking vind je hier: http://www.webred.be/typisch-vlaams-recensie/
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Schrijf je in
Schrijf je in
Copyright © 2015 Webred Taal & Documentatie, Alle rechten voorbehouden.


schrijf je uit    pas je voorkeuren aan 

Email Marketing Powered by Mailchimp