Copy
Over 
View this email in your browser

De kers op de taal 9

Nieuwsbrief
Share
Tweet
Forward
+1
Familienamen. Iedereen heeft er (minstens) een, en toch zijn ze mateloos fascinerend. Want wat vertellen ze over jou en je familie? Wat betekenen ze? Waar komen ze vandaan? En waar wonen je naamgenoten?
Op mijn website (http://www.webred.be/over-namen/familienamen/) geef ik achtergrondinformatie over familienamen in het algemeen. Je vindter een bronnenlijst, een presentatie met uitleg, een begrippenlijst en een reeks verklaarde familienamen die regelmatig wordt aangevuld.
Ben je op zoek naar een leuke culturele activiteit voor je vereniging? Neem dan contact met me op. Ik vertel het volledige verhaal van de familienamen en verklaar de namen van iedereen in het gezelschap. 
Eerst zien en dan beslissen? Kom dan naar op zondag 10 oktober tussen 10u30 en 12u naar de bibliotheek van Herk-de-Stad. En wil je zeker zijn dat jouw familienaam ook aan de beurt komt? Mail die dan vóór 1 oktober naar bibliotheek@herk-de-stad.be.
In 2011 verscheen het Brabants - Nederlands Nederlands - Brabants Handwoordenboek. Het werd zo'n succes dat het dit jaar een tweede druk kreeg. Hier lees je over welk Brabants het gaat en waarom ook Kempenaars hier veel plezier aan kunnen beleven.
Ken je dat? Je hebt net een pracht van een tekst geschreven. Je hebt nagedacht, geschreven, geschrapt, herschreven en bent net op tijd klaar. Geen tijd meer om na te lezen, maar de spellingcontrole geeft aan dat alles ok is. Je publiceert, en de eerste opmerking ... gaat over een schrijffout.

Hoe is dat toch mogelijk? Wel, hier ontdek je de 5 redenen waarom de spellingcontrole niet heilig is.

Het is jammer als je fantastische boodschap niet tot je lezers doordringt vanwege een schrijf- of spelfout in je tekst. En toch overkomt dat de besten wel eens. Schakel daarom een tekstcorrector in, iemand die met een frisse blik naar jouw tekst kijkt en eruit vist wat de spellingcontrole ontgaat.

Interesse? Contacteer me via dit formulier: http://www.webred.be/contact/
Mijn laatste mini-onderzoekje dateert alweer van maanden terug, dus hoog tijd voor een nieuw. Ik wil graag van jullie weten hoe je de zaken op de foto's in deze vragenlijst noemt. Met 'geen dialect' bedoel ik dat ik wil weten hoe je dit in het dagelijkse taalgebruik noemt, als je geen dialect spreekt. Ik ben dus niet op zoek naar lokale dialectwoorden.

Gerief, gerei, spullen?

Veel plezier met het invullen. Wil je de vragenlijst ook zoveel mogelijk delen? Hoe meer invullers, hoe beter!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Schrijf je in
Schrijf je in
Copyright © 2015 Webred Taal & Documentatie, Alle rechten voorbehouden.


uschrijf je uit    pas je voorkeuren voor inschrijving aan 

Email Marketing Powered by Mailchimp