Copy
Over Taalverhalen
O
ver Webred
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

De kers op de taal 

Nieuwsbrief
Share
Tweet
Forward
+1
Beste taalliefhebber,

in mijn vorige nieuwsbrief vertelde ik al over mijn voornemen om het dialectarchief van Leuven een nieuw digitaal leven te geven. Maar wat is dat archief eigenlijk? Wat wordt er bewaard en waar komt dat vandaan? Dat leg ik uit in mijn nieuwe blogbericht.
Afgelopen zaterdag mocht ik mijn onderzoek naar taal op websites kort toelichten in het wekelijkse radioprogramma De Taalstaat (radio 1, Nederland). Je kunt een opname van mijn optreden hier beluisteren. De vragenlijst zelf kun je ook nog steeds invullen en delen. De enquête blijft openstaan tot voldoende mensen die hebben ingevuld.
Sinds gisteren staat er ook een nieuw mini-onderzoekje online. Met deze korte vragenlijst onderzoek ik de taalvariatie bij benamingen voor relatief moderne, 20ste-eeuwse voorwerpen. Die benamingen zijn weinig onderzocht, omdat de meeste enquêtes uit de eerste helft en het midden van de vorige eeuw stammen en doorgaans naar oude woordenschat peilden. 
Naar de vragenlijst
De namen van de paralympische kampioenen Peter Genyn en Marieke Vervoort zijn toegevoegd aan de lijst verklaarde familienamen. Klik hier voor de volledige lijst verklaarde familienamen.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Schrijf je in
Schrijf je in
Copyright © 2016 Webred Taal & Documentatie, Alle rechten voorbehouden.


schrijf je uit    pas je voorkeuren voor inschrijving aan 

Email Marketing Powered by Mailchimp