Copy
Over Taalverhalen
O
ver Webred
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

De kers op de taal 19

Nieuwsbrief
Share
Tweet
Forward
+1
Beste taalliefhebber,

ondanks jullie steun en stemmen heeft Taalverhalen de Language Industry Award voor beste taalwebsite van 2015 niet in de wacht kunnen slepen. Die eer was weggelegd voor de collega-websites Dialectloket.be. Maar DANKZIJ jullie geweldige steun heeft Taalverhalen de derde plaats behaald, en daarmee deden we het beter dan het alom bekende Google Translate. Ik ben dus heel tevreden met het resultaat. Hartelijk dank voor je steun!
Enkele weken geleden ben ik gestart met de reeks Taalvertellers. Taalvertellers zijn mensen die gefascineerd zijn door taal, met taal werken en voor taal leven. Zij hebben ontzettend veel te vertellen over het verschijnsel taal, en daarom bewonder ik hen stiekem (of gewoon openlijk). Nu zoek ik hen een voor een op, en ik vraag hen hun verhaal met ons te delen.
Tot nu toe hebben taaljournalist Ludo Permentier, vertaler en auteur Herman Boel, professor Nederlandse taalkunde Filip Devos dat ook gedaan. Sinds gisteren pronkt ook assistent Nederlandse taalkunde Steven Delarue in de galerij der taalvertellers. Andere vertellers hebben al een bijdrage beloofd. Hou dus de website zeker in de gaten!
Taal in 2015 is een boek naar mijn hart: boeiend, kleurrijk, goed geschreven, met een heel breed gamma aan onderwerpen. Een mooi extraatje voor mij persoonlijk is dat een van de auteurs, Ruud Hendrickx, een artikeltje gewijd heeft aan mijn mini-onderzoekje naar friet en patat vorig jaar. Dat is heel fijn natuurlijk. Maar ook zonder die verwijzing is Taal in 2015 een aanrader voor iedereen die meer wil weten over taal in het algemeen en Nederlands in het bijzonder. In deze recensie vertel ik je graag waarom. 

Veel leesplezier!

Miet Ooms
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Schrijf je in
Schrijf je in
Copyright © 2016 Taalverhalen, Alle rechten voorbehouden.


schrijf je uit    pas je voorkeuren voor inschrijving aan 

Email Marketing Powered by Mailchimp