Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier.

Cosmetica NU - jaargang 11, editie 1

Februari 2017

Inhoudsopgave

Sfeervolle nieuwjaarsbijeenkomst NCV en CBD

Op 11 januari 2017 vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de NCV en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) plaats. De voorzitters van beide verenigingen richtten zich in hun speech op betekenisvol verbinden met de samenleving, met de betrokken bedrijven en de werkvloer. De traditionele nieuwjaarsreceptie is hét platform voor een informele ontmoeting tussen handel en industrie aan het begin van het nieuwe jaar. De belangstelling was dit jaar groot: ongeveer 140 relaties van NCV en CBD waren naar Restaurant Groot Kievitsdal in Baarn afgereisd om te proosten op een succesvol en voorspoedig nieuwjaar. 

Shampoo: geld besparen en milieu-impact verminderen

De cosmetica-industrie is intensief bezig met het verminderen van de milieu-impact van shampoos in alle fasen van de productcyclus. De impact is het grootst tijdens de gebruiksfase van het product. In deze video legt de cosmetica-industrie daarom uit wat je kunt doen om op een zo duurzaam mogelijk manier shampoo te gebruiken. Bekijk de video.

BTW op tandpasta en zonnebrandmiddelen verlaagd

Op 11 november 2016 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan met betrekking tot het btw-tarief voor bepaalde fluoride tandpasta’s en bepaalde zonnebrandmiddelen met UV-A en UV-B filter. De Belastingdienst heeft op 12 december 2016 in een nieuwsbericht naar aanleiding van deze uitspraak aangegeven dat naar hun mening alle tandpasta’s met fluoride en alle zonnebrandmiddelen met UV-A en/of UV-B-filter vallen onder het btw-tarief van 6%. 

De NCV waardeert de duidelijkheid die de Belastingdienst verschaft omtrent het btw-tarief. Verder is de NCV overtuigd dat fluoride tandpasta en zonnebrandmiddelen met UV-A en/of UV-B filters voldoen aan de definitie van cosmetica en onder de Cosmeticaverordening (1223/2009) vallen. 

NCV onderstreept belang handen wassen

Cosmeticaproducten zoals tandpasta, handzeep en mondwater spelen een cruciale rol in onze dagelijkse verzorging en bij het in standhouden van een goed conditie van ons lichaam. 

Het op de juiste manier wassen van de handen met zeep, vermindert het aantal ziektekiemen op de handen: dit verkleint de kans op (verspreiding van) ziekten. Dit zorgt er ook voor dat het voorschrijven van antibiotica in veel gevallen kan worden voorkómen. Onderzoek van het RIVM toont aan dat nog altijd vele gevallen van infectieziekte voorkomen hadden kunnen worden door het goed reinigen van de handen. In sommige gevallen is het gebruik van een cosmeticaproduct met desinfecterende ingrediënten belangrijk, bijvoorbeeld als een antibacteriële werking gewenst is.

Op 21 december 2016 publiceerde de Gezondheidsraad een rapport over bovengenoemde producten met een desinfecterende werking. Dit rapport heeft veel media-aandacht gekregen. Desinfecteren betekent het onschadelijk maken van ziekteverwekkers. De Gezondheidsraad benadrukt in haar rapport het belang van desinfecterende producten en onderbouwt de werking van deze desinfectantia aan de hand van wetenschappelijke studies. De Gezondheidsraad brengt in haar rapport de volgende twee adviezen uit:1. er moet zorgvuldig worden omgegaan met desinfectantia; en 2. dit moet goed worden gemonitord. 
Lees meer

René van Kooten reikt cosmeticacertificaten uit!

Op maandag 30 januari 2017 heeft René van Kooten, bekend van musicals en het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’ op enthousiaste  wijze de certificaten (top) cosmetica-adviseuse uitgereikt. Verkoopmedewerksters mogen de certificaten  in ontvangst nemen omdat ze diverse merkentrainingen gevolgd hebben bij lid-bedrijven van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Het totaal aantal uitgereikte certificaten komt hiermee op 390. Lees verder.

Crash Course Cosmetica: informatiedag voor beautyjournalisten

Op 8 november 2016 organiseerde de NCV Academy de Crash Course Cosmetica. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst speciaal voor beautyjournalisten, wordt op een inhoudelijke, wetenschappelijk gerichte manier ingegaan op belangrijke en actuele kwesties uit de cosmeticabranche. NCV-directeur en toxicoloog Ronald van Welie legde uit dat er geen verband is aangetoond tussen het gebruik van anti-transpirant en borstkanker. Consumenten hoeven zich daar dus geen zorgen over te maken. Daarnaast vertelde hij over de initiatieven op het gebied van duurzaamheid van de cosmetica-industrie. Geurexpert Tanja Deurloo en fragrance scientist Enna van Velsen behandelden in een gezamenlijke presentatie 3 belangrijke onderwerpen rondom het thema Parfum. 

Wist u dat…?

-    de NCV webinars voor haar leden organiseert? Deze gaan over specifieke onderwerpen zoals claims, ingrediënten en etikettering

-    de Algemene Leden Vergadering van de NCV plaatsvindt op 20 april 2017

-    de stichting Look Good Feel Better vanaf 4 februari 2017 (Wereldkankerdag) opnieuw de actie ‘Geef een glimlach cadeau’ organiseert. Schoonheidsspecialisten door het hele land geven dan gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker

-    de NCV ook in 2017 weer plaats heeft in de jury van www.beauty-award.nl  

-    de Stichting Afrikaanse Albino’s een nieuw project heeft opgepakt om albino’s van zonnebrandproducten te voorzien

-    Valentijnsdag een prachtige gelegenheid is om uw geliefde, familie of vriend(in) met een cosmeticaproduct te verrassen?
Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven
 
Email Marketing Powered by Mailchimp