Copy
Niet goed leesbaar? Klik hier.

Cosmetica NU - jaargang 10, editie 4

November 2016

Inhoudsopgave

Zeker door Cosmetica’: over zelfvertrouwen en welzijn

Op 4 oktober 2016 zijn NCV-leden, journalisten en andere belangstellenden samengekomen voor een bijzondere bijeenkomst van de NCV: ‘Zeker door Cosmetica’. Boodschap van de bijeenkomst luidde, dat cosmetica een grote positieve impact hebben op ons zelfvertrouwen - en daarmee een essentiële bijdrage leveren aan ons algehele welzijn. 

De middag was leerzaam en informatief. De persoonlijke betekenis van cosmetica in het leven van onder meer onzekere jonge mensen, of door ziekte getroffen mensen, werd duidelijk geïllustreerd en ‘kwam binnen’. Ook het forse sociaaleconomische aandeel van de cosmeticamarkt bleek indrukwekkend: cosmetica draagt bij aan het BNP en voorziet in werkgelegenheid. Lees het verslag van de bijeenkomst. NCV-leden kunnen de foto’s van deze bijeenkomst hier bekijken.

NCV reageert op actuele cosmetica-onderwerpen

De NCV reageert regelmatig op cosmetica gerelateerde onderwerpen die in de media zijn gekomen. De afgelopen maand waren dat de onderwerpen: (aluminium in) anti-transpiranten, alternatieven voor dierproeven, de ‘anti-zonnebrandpil’ en het gebruik van het ingrediënt triclosan in zeep. Wilt u deze berichten lezen, bezoek dan Actueel op onze website. 

Terugblik op Inleiding in de Cosmeticawetgeving

Jaarlijks organiseert de NCV een bijeenkomst voor medewerkers van lidbedrijven die nieuw zijn in de cosmetica-industrie, of voor medewerkers die behoefte hebben aan een opfrisser van hun kennis op het gebied van cosmeticawetgeving. Deze ‘Inleiding in de cosmeticawetgeving’ vond plaats op 20 september 2016 in Soesterberg, en werd door ongeveer 30 leden bijgewoond. Na afloop werd er druk nagepraat tijdens het gezellige lunchbuffet.

Huidige regelgeving voor cosmeticaclaims biedt hoog niveau bescherming consument

Het langverwachte rapport van de Europese Commissie over claims op cosmetische producten is gepubliceerd in het Publicatieblad van de EU. De belangrijkste conclusie uit het rapport is dat het huidige regelgevende kader voor claims en reclame uitingen voor een hoog niveau van bescherming van de consument zorgt. 

Ontmoet team NCV

Voor een kennismaking met ons bureau, maak nu een afspraak! Lees meer over de Nederlandse Cosmetica Vereniging op de website. U kunt ons bereiken via info@ncv-cosmetica.nl of 030 6049480. Wilt u weten wie onze 100 leden zijn? Lees het hier.

Wist u dat…?

- Op 8 november 2016 organiseert de NCV Academy haar jaarlijkse Crash Course Cosmetica speciaal voor beautyjournalisten. Het thema luidt: ‘Geur: de rol van parfum’

- Look Good Feel Better – de Stichting die mensen met kanker helpt bij hun uiterlijke verzorging en al vele jaren wordt gesteund door de NCV-leden, lanceert weer de actie: Geef een glimlach cadeau. In februari 2017 geven schoonheidsspecialisten door het hele land gratis verwenbehandelingen aan mensen met kanker. Hierover later meer!

- Cosmetics Europe, de Europese Cosmetica Vereniging, heeft in oktober een prachtige nieuwe website gelanceerd 

- Op dinsdag 13 november 2013 organiseren de brancheverenigingen van de formulerende chemische industrie in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland, een landelijke stoffendag. Het delen van goede praktijken en kennis over het omgaan met gevaarlijke stoffen staan centraal
Wenst u onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen of wilt u uw gegevens wijzigen?
 Wijzig uw gegevens of direct uitschrijven
 
Email Marketing Powered by Mailchimp