Copy

In deze nieuwsbrief:
Overgangsklachten, Slaapproblemen

View this email in your browser
Lieve mensen,

ik hoop dat jullie allemaal genoten hebben van de zomermaanden. Helaas speelde het weer niet altijd mee, maar we hebben toch een aantal mooie dagen gehad.
In deze nieuwsbrief wil ik een paar produkten onder de aandacht brengen die ik in mijn praktijk verkoop omdat ze kunnen helpen bij vaak voorkomende problemen zoals slaapproblemen, vaginale klachten en   overgangsklachten. 

Op 29 september 2016 organiseren we een meetdag met het Boso apparaat in Rijssen, waarbij u kunt meten wat uw risico op hart,- en vaatziekten is.

Nog een kort nieuwtje, sinds een aantal weken is het ook mogelijk om bij mij te pinnen! Dit kan zowel in Nordhorn als in Rijssen.

29 September - BOSO meetdag in Rijssen!

Een goede doorbloeding verzorgt het lichaam met zuurstofrijk en voedselrijk bloed.
Het risico op doorbloedingsstoornissen wordt hoger naarmate men ouder wordt, maar ook roken, hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht, en stress zijn factoren die invloed hebben op ons slagaderlijk doorbloedingssysteem. 
Bijna een derde van de bevolking lijdt aan een doorbloedingsstoornis, maar deze wordt vaak pas herkend  wanneer de aders al beschadigt zijn en het risico op een hart,- of herseninfarkt al verhoogd is. De Boso meting is te vergelijken met een bloeddrukonderzoek. Echter bij deze meting wordt uw bloeddruk  aan beide armen en benen tegelijkertijd gemeten. Dit levert de zogenaamde Arm Been Index op. Deze index zegt veel over de vernauwing en elasticiteit van uw aderen. Het kan een indicatie geven of uw cholesterol gehalte goed is. 
De meting is pijnloos en duurt inclusief voorbereiding en bespreking ongeveer 20 minutenen kan u waardevolle informatie geven over uw risiko op een hart,- of herseninfarct.

Op 29 september is het Boso apparaat aanwezig in de praktijk in Rijssen, u kunt afspraken maken voor een meting via telefoon 0049 5921 6708 of via mail andrea.scholand@gmail.com.
 

Vaginale klachten

Ook in de vagina leven bacteriën en schimmels in evenwicht met elkaar. We noemen dit de vaginale flora, veel vrouwen tobben met hun vaginale flora, doordat de balans makkelijk vestoord raakt. Stress, verkeerde voeding, medicatie (antibiotica), de anticonceptiepil, seks, uitstel van verschonen van tampon, inlegkruisjes, vaginale douches en zeepgebruik, maar ook een dalende oestrogeenspiegel als gevolg van het ouder worden, zijn onder meer factoren die een infectie van de vaginale zone kunnen bevorderen.

Vacramal kan helpen bij een beginnende blaasontsteking en vaginale infekties, maar ook bij het herstel van de vaginale flora. Van belang hierbij is ook het drinken van veel water, gemiddeld 1 1/2 tot 2 liter water per dag is nodig voor een gezonde waterhuishouding.
Indien de klachten aanhouden is het natuurlijk altijd belangrijk om een huisarts te bezoeken.

Vacramal is te bestellen via de website van Nutriphyt - www.nutriphyt.nl. Als u hier het produkt bestelt via de winkelwagen. Dan kunt u de kortingscode: NUTRI-697801 invullen, met deze code krijgt u 15% korting op de bestelde produkten!


 

Overgangsklachten

De overgang is de levensfase waarbij je van een vruchtbare naar een onvruchtbare periode gaat. De hormonen in het lichaam van de vrouw moeten in die periode een nieuw evenwicht zoeken. De gehele periode van de overgang kan wel zeven tot tien jaar duren. Typische klachten die kunnen voorkomen zijn opvliegers, ongewenste haargroei, gewichtstoename, haaruitval, vermoeidheid, libido verlies, slaapstoornissen, duizeligheid, incontinentie, onregelmatige menustratie, pijnlijke borsten, hoofdpijn en misselijkheid. Psychisch klachten kunnen ook onstaan zoals depressie, angst, prikkelbaarheid,geheugen of concentratie verlies en stemmingswisselingen. Dit alles heeft te maken met het afnemen van de aanmaak van progesteron en oestrogeen.Wat kan helpen bij overgangsklachten zijn het vermijden van alcohol, gekruid voedsel, wandelen, praten over je gevoelens, koud washandje bij opvliegers, probeer niet in paniek te raken bij een opvlieger of hartkloppingen, laagjes kleding, neem wat tijd voor jezelf, wissel voetbaden, laat bij het slapen je voeten op het dekbed liggen ipv. er onder - dat koelt lekker af .LInidol is een produkt dat kan helpen bij overgangsklachten, hierin zijn stoffen uit broccoli zoals indol-3-carbinol, di-indolmethaan en lignanen uit lijnzaad verwerkt. Linidol is te bestellen via www.nutriphyt.nl. Als u hier het produkt bestelt, dan kunt u de kortingscode: NUTRI-697801 invullen, met deze code krijgt u 15% korting op de bestelde produkten!
 

Droomsap

Veel mensen hebben last van slaapproblemen. Studies tonen aan dat het gebrek aan slaap ons geheugen, onze cognitieve funkties, en onze hormoonbalans kan beïnvloeden. 
Per nacht heb je gemiddeld 8 uur slaap nodig, het varieert wel per persoon, de een kan met 6 uur slaap toe en een ander heeft 10 uur nachtrust nodig. Helaas zijn er veel mensen die of slecht slapen of slecht in slaap komen. Factoren die de slaap beïnvloeden kunnen zijn ziekte, warmte, alcohol, menopauze, stress,  of overgewicht.

Wat kan je nu zelf doen om beter in slaap te komen en te slapen?
Enkele tips die het proberen waard zijn:
Probeer elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan,
Drink 's avonds een kruidenthee bv kamille,
Probeer 's avonds geen snacks met suiker te eten.
Draag comfortabele loszittende kleding,
Zorg dat de slaapkamer goed geventileerd is en houd de kamertemperatuur laag,
Gebruik de slaapkamer niet als werk-, studie- of tv-kamer,
Houd mobiele telefoons, laptops of tablets zoveel mogelijk buiten de slaapkamer. Vooral de elektromagnetische stralingen vertragen en verstoren het inslapen. Het zogenaamde blauw licht van deze apparaten activeert de hersens.
Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het ontspannen van de geest. Neem voor het naar bed gaan een paar momenten om te voelen hoe u ademt en probeer dieper te ademen. Hierdoor kunt u uw lichaam en geest meer leren te ontspannen.

Bij mij in de praktijk is het mogelijk Droomsap te bestellen. Dit is een drankje op bais van kruiden, honing en het antihistaminicum doxylamine (0,326%). Droomsap kan het proces van in slaap vallen stimuleren en tijdens de nacht de slaap bevorderen zodat u uitgerust en vitaal wakker wordt.
Een aantal van de kruiden die in Droomsap verwerkt zijn haver, hop, maretak, paardenkastanje, passiflora, slaapmutsje. 
Het is niet de bedoeling om Droomsap altijd te gebruiken, Indien na twee weken gebruik van Droomsap de slaapklachten nog steeds aanhouden adviseren we u om naar uw huisarts of gezondheidsspecialist te gaan.
Voor afspraken kunt u contact opnemen via andrea.scholand@gmail.com of telefoon 0049 5921 6708. Op maandagmiddag en donderdag ben ik in de praktijk in Rijssen aanwezig, op dinsdag en donderdag werk ik vanuit mijn praktijk in Nordhorn. Woensdag zijn beide praktijken gesloten.
Meer informatie
Facebook
Facebook
www.andrea-scholand.de
www.andrea-scholand.de
Email
Email
Copyright © 2016 Naturheilpraxis Andrea Scholand, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp