Copy
Digitale nieuwsbrief RAVON
View this email in your browser
5 november 2015 

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die zich inzet voor de bescherming van de Nederlandse reptielen, amfibieën en vissen. 
RAVON-dag Van passie naar praktijk
 
Op zaterdag 14 november organiseren wij voor al onze vrijwilligers een boeiend programma vol presentaties over reptielen, amfibieën en vissen. Ben je er ook bij?
 
Naast het bijwonen van lezingen kun je kennismaken met andere vrijwilligers en RAVON-medewerkers. In de pauzes heb je genoeg tijd om stands te bezoeken van diverse (natuur)-organisaties. De RAVON-dag zal plaatsvinden in de Linnaeuszaal van de Radboud Universiteit te Nijmegen.
 
Het programma en de routebeschrijving kun je downloaden op:
www.ravon.nl/ravondag
Diersoorten in Nederland laten voorzichtig herstel zien
 
Het door WNF uitgebrachte Living Planet Report ‘Natuur in Nederland’, waaraan RAVON een bijdrage heeft geleverd, is uitgebreid in het nieuws geweest. Heb je dit gemist, dan kun je in een filmpje de belangrijkste conclusies nog eens bekijken. Het gehele rapport downloaden is ook mogelijk. In dit rapport zijn een aantal van onze soorten, zoals grote modderkruiper en rivierdonderpad, uitgelicht.
Gladde slang in Brabant

In september is de 23e nieuwsbrief verschenen met informatie over de gladde slang in Noord-Brabant en de grensstreek in België. Hierin wordt onder andere een schitterende monitoringsdag op de Kalmthoutse heide beschreven. De nieuwsbrieven zijn bedoeld voor monitoorders, beheerders en andere betrokkenen en zijn te downloaden op www.ravon.nl
(> Infotheek > Nieuwsbrieven > Gladde slang)
Vragen over vrijwilligerswerk? Geef het door aan onze Adviesraad!
 
Sinds enkele jaren heeft RAVON een Adviesraad. De Adviesraad bestaat uit een aantal ervaren vrijwilligers die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het bestuur van RAVON. De Adviesraad vertegenwoordigt op die manier de vrijwilligers van RAVON; jullie dus!
 
Bij de onderwerpen waarmee de Adviesraad zich bezig houdt, kun je denken aan bijvoorbeeld het herintroductiebeleid van RAVON maar ook aan de discussie die momenteel gaande is betreffende open data, oftewel wat gebeurt er met de gegevens die vrijwilligers invoeren bij Telmee.nl en Waarneming.nl.
 
Wij willen natuurlijk graag weten wat er onder de leden leeft. Wil je je mening geven of heb je vragen over onderwerpen die vrijwilligers aangaan, dan horen wij dat graag. Met jullie input kunnen wij jullie beter vertegenwoordigen! Je kunt ons bereiken via adviesraad@ravon.nl.
 
Bert Broers, Daan van der Elsken, Gerard Smit, Jarno Beijk, Monica Wesseling, Robert Top
RAVON Newsletter

27 juli jl. is onze eerste engelstalige digitale nieuwsbrief verschenen waarmee wij onze internationale vrijwilligers en relaties informeren over RAVON projecten en activiteiten. Zo is in het eerste nummer onder andere informatie opgenomen over ons straatkolkenproject, onze bijdragen in de USA (Meeting Fort Collins workshop Bsal) en Zwitserland (Bern Conservation Group of experts) en de RAVON delegatie voor het SEH Congress Poland in september. Binnenkort zal de derde Newsletter verschijnen. Aanmelden voor deze nieuwsbrief, of oude nummer downloaden kan via www.ravon.nl/ravon-newsletter
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Stichting RAVON, All rights reserved.

Colofon
RAVON
Postbus 1413

6501 BK NijmegenJe ontvangt deze e-mail omdat
je hebt aangegeven dat je deze
digitale nieuwsbrief wilt ontvangen.


unsubscribe from this list    update subscription preferences