Copy
Digitale nieuwsbrief RAVON
View this email in your browser
Nummer 2, 25 augustus 2015 

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die zich inzet voor de bescherming van de Nederlandse reptielen, amfibieën en vissen. 
Minisymposium adder

De Werkgroep Adderonderzoek Nederland (WAN) en RAVON organiseren vrijdagmiddag 18 september in Maarn een minisymposium over de adder. Tijdens deze middag zijn er diverse lezingen over populatieonderzoek in Nederland en Vlaanderen, natuurbeheer en adderbeten.
De toegang is gratis; aanmelden is verplicht.

Meer informatie en aanmelden: www.ravon.nl/addersymposium
Amfibieën in de Jaarrondtuintelling

Veel natuurliefhebbers houden een lijst bij van de wilde planten en dieren die in de tuin gezien zijn. Sinds kort kun je tuintellingen bijhouden via het web. Je kunt je aanmelden op tuintelling.nl. Dit jaar hebben ruim 4.294 mensen een of meer amfibieën doorgegeven. In de top-3 staan bruine kikker, groene kikker en gewone pad. Deze zijn in de afgelopen 10 weken uit ruim 840 tuinen gemeld. De tussenstand kun je hier zien. 
Wie wordt de duizendste?
Onze digitale nieuwsbrief RAVON Nieuws is goed ontvangen en wordt veelvuldig gedownload van de RAVON-website. Inmiddels hebben ruim 700 mensen zich online aangemeld voor automatisch ontvangst van elke nieuwe RAVON Nieuws. Daarmee komt de duizendste “abonnee” in zicht. Om dat te vieren stelt RAVON een gratis jaarabonnement 2016 op ons tijdschrift RAVON beschikbaar. Wie wordt de duizendste? Aanmelden kan via www.ravon.nl/ravon-nieuws
Zonnige toekomst voor de muurhagedis

In Maastricht komt de enige inheemse populatie muurhagedissen van Nederland voor. Door allerlei stedelijke ontwikkelingen zou het leefgebied worden aangetast. RAVON was betrokken bij het opstellen van een compensatieplan. Als de komende jaren alle onderdelen uit het plan worden uitgevoerd, ontstaat er een aaneengesloten netwerk van geschikte leefgebieden. Zo is inmiddels een oude vuilstort, de Belvédèreberg, geschikt gemaakt voor de muurhagedis en hazelworm door het aanleggen van honderden meters aan stenen wallen en puinrillen. Hiermee is een voor Nederland uniek nieuw kernleefgebied voor de muurhagedis ontstaan!

Meer lezen: www.natuurbericht.nl/?id=14119
 
Kandidaten gezocht

Tot 8 oktober kunnen weer kandidaten worden voorgedragen voor de Lendersprijs. De jury zal uit alle voordrachten een kandidaat selecteren die in aanmerking komt voor het ontvangen van de Lendersprijs tijdens de RAVON-dag op zaterdag 14 november. Wil je een kandidaat voordragen kijk dan voor meer informatie en de wijze van voordragen op www.ravon.nl/lendersprijs
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Stichting RAVON, All rights reserved.

Colofon
RAVON
Postbus 1413

6501 BK NijmegenJe ontvangt deze e-mail omdat
je hebt aangegeven dat je deze
digitale nieuwsbrief wilt ontvangen.


unsubscribe from this list    update subscription preferences