Copy
De nieuwsbrief van BinnenBeeld bevat informatie over beelddenken, bezigheden van BinnenBeeld, ervaringen van beelddenkers en andere weetjes over beelddenken
View this email in your browser

Nieuwsbrief 2 BinnenBeeld 
Groningen, oktober 2015

Informatie 
 
Interessante websites
In september mocht ik aanwezig zijn bij een informatieavond over deep level learning. Op dit moment wordt deze manier van leren geïntegreerd in het onderwijs van verschillende HB-scholen (scholen met speciale klassen voor hoogbegaafde leerlingen). Het was een inspirerende avond en ik ben erg onder de indruk van de visie van Sonia. http://nl.deeplevellearning.com/home

Boeken om te lezen
Soms is het moeilijk uit te leggen aan kinderen wat beelddenken eigenlijk is. Vaak voelen ze zich anders en onbegrepen. Ben ik in Beeld  is een boek van Marion van de Coolwijk en Wendy Lammers van Toorenburg speciaal voor kinderen. Niet alleen om te vertellen waar je moeite mee hebt, maar vooral om te ervaren welke talenten je hebt. Ook voor ouders en leerkrachten van beelddenkers een verhelderend boekje! Het boek is in de bibliotheek te leen.
Een tip van Mark, die aanwezig was bij een informatieavond. (2.45 minuten)
Bezigheden

Informatieavond
Op maandag 2 november organiseert BinnenBeeld weer een algemene informatieavond. Tijdens deze avond geeft BinnenBeeld informatie over beelddenken, dyslexie en de methode 'ik leer anders'. Op deze avond is iedereen welkom die meer wil weten over deze onderwerpen. De informatieavond vindt plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in het atelier van KunstStroom, Pelsterstraat 37-7 in de binnenstad van Groningen. Voor deze avond vragen wij een bijdrage van 5 euro die ten goede komt aan stichting KunstStroom.

Workshop 'ik zie, ik zie...'
De workshop 'ik zie, ik zie...' is, na anderhalf jaar, af! Een deel van de workshop hebben beelddenkdeskundige Dieuwke Reitsma en trainingsactrice Jildou Mulder al twee keer gepresenteerd aan geïnteresseerden. Deelnemers waren onder de indruk en zijn er van overtuigd dat alle professionals uit het basisonderwijs deze mee zouden moeten maken.
Op vrijdag 20 november, van 9.00 uur tot 12.00 uur zijn professionals uitgenodigd om een trial mee te maken. De workshop vindt plaats in de professionele, inspirerende locatie van Inspirid (www.inspirid.nl), nabij het centrum van Groningen. Deze unieke ervaring kost slechts 25 euro.
Het is belangrijk dat deze informatie gedeeld wordt! Dus weet u nog iemand die we persoonlijk op de hoogte kunnen stellen dan horen wij dit graag.
 
Stelling

De stelling van vorige nieuwsbrief was:

"Leren kinderen tegenwoordig anders"

Waarschijnlijk zijn niet zozeer de kinderen veranderd maar meer de omgeving. De hoeveelheid beelden die wij op een dag te verwerken krijgen is groter dan een mens in de middeleeuwen in heel zijn leven. De vraag is dan ook of ons onderwijssysteem nog wel past in de maatschappij van tegenwoordig. Het filmpje hiernaast geeft daar een leuke visie op.
Brengt ons direct op de stelling van deze nieuwsbrief:
 
"Het onderwijssysteem moet helemaal anders"
Ervaringen
Indrukwekkende uitspraken van mijn leerlingen
"Wat ik later worden wil?
Mag ik niet gewoon mezelf blijven?"
 
Animatie van Sir Ken Robinson over het onderwijssysteem
Share
Forward
Copyright © 2015 BinnenBeeld, All rights reserved.

Ons mail adres is:
info@binnenbeeld.nl

afmelden