Copy
De nieuwsbrief van BinnenBeeld bevat informatie over beelddenken, bezigheden van BinnenBeeld, ervaringen van beelddenkers en andere weetjes over beelddenken
View this email in your browser

Nieuwsbrief 4 BinnenBeeld
Groningen, april 2016


Contact

De afgelopen drie maanden is BinnenBeeld bezig geweest met nieuwe contacten aan te gaan. Er is onder anders intensief contact geweest met andere professionals uit het werkveld, zoals logopedisten, 'ik leer anders' coaches en dyslexie deskundigen. Nieuwe informatie is verwerkt, nieuwe boeken zijn gelezen. Uiteindelijk zijn de conclusies hetzelfde gebleven: Er is een groep leerlingen die door een andere manier van informatieverwerking problemen ondervindt binnen het onderwijs. Een positieve benadering met herkenning en erkenning voor deze kinderen geeft een steun in de rug, die zij hard nodig hebben.
BinnenBeeld blijft werken aan meer bekendheid, zodat beelddenkers de mogelijkheid krijgen zich op hun eigen manier te ontwikkelen.

Media

Er staat in For you magazine een artikel over beelddenken en binnenbeeld! 
http://www.foryoumagazine.nl/ik-leer-anders/?zoeken=binnenbeeld
Het is mogelijk om dit artikel via social media te verspreiden, waardoor BinnenBeeld en dus beelddenken meer bekendheid krijgt. 
Het tijdschrift is ook via mij te krijgen.
Bezigheden
Informatieavond
Rond eind mei wordt de laatste informatieavond van dit jaar over beelddenken en 'ik leer anders' voor ouders en andere belangstellenden georganiseerd. Op de website http://www.binnenbeeld.nl/ komt de datum te staan.

Leespraat
In de vorige nieuwsbrief werd al uitgelegd dat BinnenBeeld de methode 'leespraat'  gaat omzetten naar een methode voor beelddenkers. Inmiddels is o.a. voor deze methode een samenwerking aangegaan met Paulien Hingstman van Logopedie Centrum Groningen. Na de zomervakantie willen we deze methode in de praktijk gaan toepassen. 

Workshop 'ik zie, ik zie...'
De workshop 'ik zie, ik zie...' ligt nog steeds op de plank. Op dit moment wordt contact gezocht met basisscholen in Groningen en deze aangeboden als workshop voor de studiedag van volgend jaar. Als je nog een contact hebt op een basisschool die mogelijk interesse heeft, dan hoor ik dit graag.

Filmpje

Omdat tekenen, muziek en creativiteit zo belangrijk zijn.
Historia de la Música / History of Music (subtitled / subtitulado)
Ervaringen
Indrukwekkende uitspraken van mijn leerlingen
"Rekenen is eigenlijk het oplossen van puzzeltjes. Maar als je puzzeltjes wil lossen moet je je wel aan de regels houden".
(Sierd, 10 jaar groep 6)

Schoolbanken voor Tibet

In juni reist mijn partner af naar Tibet om daar te werken voor het VistaProject Tibet. Deze organisatie zet zich in om de armoede onder de nomadenbevolking van Tibet te bestrijden, onderwijs en gezondheidszorg aan te bieden en hun taal en cultuur te behoeden voor uitsterven. 
Dit ondersteun ik natuurlijk van harte! U kunt ook een bijdrage leveren. Klik op de foto voor meer informatie.

Informatie
Interessante boeken
Woordblindheid en beelddenken
P.C. Ojeman
1987

Nel Ojeman beschrijft in dit boek haar eigen ervaringen als moeilijk lezend kind, haar ervaringen als onderwijzeres en haar ervaringen die ze opdeed bij  onderzoek naar en hulpverlening bij leerlingen met taal- en leesproblemen. In dit boek wordt uitgegaan en aangesloten op de denkbeelden van Maria J. Krabbe, zij beschouwde woordblindheid als een symptoom van het door haar beschreven beelddenken.
Al zijn een aantal theorieën in het boek inmiddels door de wetenschap achterhaald, blijft het een van de basisboeken over beelddenken.

Ik zie het anders
Marc Litière
2011

Ieder kind maakt wel eens een fout. Maar als je kind voortdurend moeilijkheden heeft met richtingen en letters en cijfers blijft spiegelen, is er misschien meer aan de hand. In dit overzichtelijke boek helpt Marc Litière ouders en leerkrachten om deze (richtings)moeilijkheden tijdig op te merken. Hij legt uit hoe ze ontstaan en hoe je op een positieve manier op zoek kunt gaan naar een oplossing. 
Ook in dit boek wordt duidelijk dat het analyseren van 'fouten' die kinderen maken enorm belangrijk zijn. Hierdoor kan de oorzaak bij de bron worden aangepakt en zijn fouten geen fouten maar een andere manier van interpreteren.
Share
Forward
Copyright © 2016 BinnenBeeld, All rights reserved.

Ons mail adres is:
info@binnenbeeld.nl

afmelden
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BinnenBeeld · Engelberterweg 11 · Groningen, Groniningen 9723EH · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp