Copy
Educatieve & culturele nieuwtjes voor scholen - februari 2017
View this email in your browser

Een bank vooruit en een kus van juffrouw Kiet  

 
"Vorige week zijn we met een twintigtal docenten en studenten naar de film 'De kinderen van Juf Kiet' geweest. Zoveel stof ter discussie, we hebben genoten! Ik weet wel bijna zeker dat deze film een plek gaat krijgen in ons curriculum. Nogmaals dankjewel voor jullie aanbod."

..las een collega van team Educatie De Domijnen op een grijze ochtend - die plots niet meer zo grijs voelde - in haar mailbox. Trots stuurde ze het mailtje van Vivian Knols (de Nieuwste Pabo) door naar de rest van het team en vervolgens geven wij het graag een plekje in onze nieuwsbrief. Waarom? Omdat een dankjewel of een ander gebaar van appreciatie een wereld van verschil kan maken. Dat is net hetgene wat Juf Kiet ook zo bijzonder maakt. Ze leert kinderen uit alle windstreken niet enkel Nederlands lezen en schrijven maar is vooral heel liefdevol, begripvol en leert hoe je met elkaar respectvol omgaat. Jong of oud(er), van binnen de landsgrenzen of daarbuiten, iedereen kan een beetje van Juf Kiet leren.   
Familieconcert: De Kindertemmer met Jacques Vriens als verteller
Jacques Vriens vertelt tijdens dit speciale Zondagochtend Concert in het Concertgebouw het verhaal van de vervelende tweeling Quinten en Annabel, met heel veel muziek van o.a. Scarlatti, Bach, Mozart, Beethoven en Mendelssohn. Uitvoerenden: philharmonie zuidnederland o.l.v. Lucas Vis en Jacques Vriens (verteller).

Wist je dat Educatie De Domijnen ook schoolvoorstellingen aanbiedt van philharmonie zuidnederland? De nieuwe prikkelende voorstelling Heartbeat en Alice in Wonderland laten leerlingen van primair onderwijs en BSO een bijzondere tijd beleven.    Achtste groepers huilen niet  

 
Zet 10 februari alvast in je agenda! Dan kun je bij Boekhandel Krings in Sittard - en andere deelnemende boekhandels - het succesvolle boek Achtste-groepers huilen niet (gericht op leerlingen van groep 7 en 8) verkrijgen voor slechts 2 euro. Deze actie is een onderdeel van "Geef mij maar een boek". Bijkomend lesmateriaal kun je vinden via deze link. 
Week van de Amateurkunst - vooruitblik

Van zaterdag 10 juni t/m zondag 18 juni 2017 organiseert De Domijnen de Week van de Amateurkunst (WAK) in Sittard-Geleen. Tijdens deze week zullen er weer vele activiteiten voor en door amateurkunst de revue passeren. Ook voor scholen hebben we een mooi aanbod in petto. Scholen uit Sitard-Geleen kunnen zich inschrijven voor 2 leuke workshops gericht op de midden- en bovenbouw: 'Cajons maken' en 'Levende standbeelden'. Reserveren of graag meer info? Stuur een mailtje naar educatie@dedomijnen.nl.   


 Op zoek naar een veelzijdige activiteit voor je klas?  

Museum De Domijnen presenteert schilderijen van de Sittardse politieagent en amateurschilder Hub Fonteijn (1915-1984). Fonteijn was ook de leermeester van Paul Kusters, bekend van de populaire striptekeningen van “Toos en Henk” in De Limburger.

Tijdens
 - De Inspiratiefontein - educatieve activiteit voor groepen 5 t/m 8 - bekijken we het werk van beide kunstenaars en zien we dus zowel traditionele schilderijen van stillevens, portretten en landschappen als grappige strips. Waar haalt een kunstenaar zijn ideeën vandaan? Hoe inspireren kunstenaars elkaar? Hoe kunnen wij ons door kunstenaars op ideeën laten brengen? Wat betekent inspiratie eigenlijk? zijn vragen die tijdens deze boeiende klasactiviteit aan bod komen. Meer info of je klas inschrijven kan via deze link. 
Heeft jouw klas, school of collega een leuk educatief en/of cultureel nieuwtje? Wees er trots op en deel het met Educatie De Domijnen! Hoe? Stuur een leuke foto met een stukje tekst naar educatie@dedomijnen.nl en we plaatsen het - indien mogelijk - in onze eerst volgende nieuwsbrief speciaal voor scholen.  
Copyright © 2017 De Domijnen, Alle rechten voorbehouden.


uitschrijven of update uw gegevens