Copy
View this email in your browser
Delen Delen
Tweet Tweet
Doorsturen Doorsturen
Pin Pin

Nieuw boek 'Begraven op Ameland'

In het afgelopen jaar heeft de werkgroep ‘Amelander begraafplaatsen’ samen met Leon Bok van Bureau Funeraire Adviezen onderzoek gedaan naar de Amelander begraafplaatsen. Daarvoor zijn veel foto’s en wetenswaardigheden over alle vijf de Amelander begraafplaatsen verzameld. Dit materiaal is samengebracht in het prachtige boek ‘Begraven op Ameland’, dat dit voorjaar zal verschijnen. 

In dit rijk geïllustreerde boek van ongeveer 80 pagina's, leest u over de vele unieke grafmonumenten die Ameland rijk is. Eeuwenoude grafstenen van zeelieden, bestuurders, bekende Amelanders en bemanningsleden van de reddingboten verhalen over de levens van eilandbewoners van weleer. Ook worden uitgebreid de tradities en rituelen beschreven die tot in de jaren zestig van de vorige eeuw op Ameland bestonden met betrekking tot begraven. Een mooi voorbeeld daarvan is de burenplicht.  
Ontdek alles over de bijzondere grafmonumenten van Ameland!
Verder wordt in dit boek aandacht besteed aan de grafcultuur in Nederland en in het Burenplicht op Amelandbijzonder die op Ameland. Deze cultuur is in de loop der eeuwen veranderd en zal ongetwijfeld blijven veranderen. De gemeente Ameland heeft het belang van dit funerair erfgoed ingezien en daarom voor de toekomst een visie ontwikkeld op het begraven op Ameland.

De Amelander grafcultuur is uniek en dat is in dit boek in kaart gebracht. Amelanders mogen trots zijn op hun funerair erfgoed. Tot 1 maart a.s. kunt u vooraf een exemplaar reserveren voor de aantrekkelijke prijs van 10 euro.  
<<< Reserveer nu een exemplaar van 'Begraven op Ameland' >>>
Volg ons op Twitter!
Volg ons op Facebook!
Bezoek onze website!
Mail ons!
Volg ons op Instagram!


Ons e-mailadres is
info@amelanderhistorie.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'