Copy
Nieuwbrief 4, jaargang 1.
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Beste lezer
 

Vooraleer een blik te werpen op onze nieuwsbrief, graag even jouw aandacht voor een interessante uitstap komende vrijdag!

Op 27mei maken we vanaf 14.00 u. graag tijd voor een antwoord op al jouw vragen over onze werking, over ons studieaanbod, over onze unieke aanpak van de studierichtingen, over ons zorgbeleid, …

Uiteraard bieden we jou meer dan een klassieke rondleiding! Wil je met eigen ogen aanschouwen hoe onze leerlingen omgaan met hun vele talenten, dan kan je vanaf 16.30 u. terecht in het voormalige Aalsterse pakhuis SULBB – op 700 meter van de school. Je zal versteld staan van de ongelofelijke en kunstige realisaties! Bovendien dragen alle richtingen hun steentje bij om dit wervelend spektakel opnieuw te laten slagen.

Kan je er vrijdag niet bij zijn, dan getuigt deze nieuwsbrief nog maar eens van de veelheid aan ontplooiingskansen die onze leerlingen krijgen en nemen.

We zijn er dan ook van overtuigd dat we met onze studierichtingen en –aanpak onze leerlingen optimaal voorbereiden op het burgerschap van morgen.

Via deze weg willen we tenslotte alle leerlingen heel veel succes wensen voor de komende examenperiode! Dankzij veel motivatie en inzet verdienen zij ongetwijfeld een onvergetelijke zomervakantie. Op die manier wordt nog maar eens de kracht van de juiste studiekeuze bewezen . Informeer je dan ook maximaal over ‘secundair na secundair’, over ‘duaal leren’, over ‘logistiek’, over STE(A)M, over ‘CLIL’… kortom: over het prachtige aanbod van DvM htb!
 

Kristine Impens

Directeur

Se-n-Se : éénjarige opleiding na 6de jaar TSO of na 7 BSO

Voor onze laatstejaars breekt een spannende tijd aan. Januari werd ingezet met een bezoek aan de SID-in beurs en met een toelichting over hoger onderwijs.
Niet alle leerlingen voelen zich echter geroepen om een 3-jarige bachelor opleiding (=hogeschool) aan te vatten. Onze school biedt 4 Se-n-Se (Secundair-na-Secundair) opleidingen aan: je specialiseert je gedurende één schooljaar en maakt kennis met het werkveld door uitgebreide stageperiodes en werkplekleren. Een overzicht ...

Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging

Je verdiept je verder in de sector van schoonheidsverzorging en wellness. De opleiding omvat een luik theorie, afgestemd op de praktijk. Je leert de nieuwste specialisatietechnieken aan en maakt a.h.v. tal van firmabezoeken en workshops  kennis met de meest actuele apparatuur. Wekelijks loop je 1 dag stage in diverse sectoren binnen ons vakgebied: schoonheidsinstituten, wellnesscentra, parfumerieën. Aan het einde van het schooljaar is er bovendien een buitenlandse stage van 3 weken.
(info : Anneleen Scheirlinckx)

Se-n-Se Medico-sociale administratie

In deze Se-n-Se-opleiding bereid je je voor op een administratieve job in de medische of de sociale sector. De opleiding is zowel theoretisch als praktisch. De theorie is toepassingsgericht. Er zijn het hele jaar door seminaries, gastsprekers en studie-uitstappen. Bovendien word je tweemaal gedurende 4 weken echt ondergedompeld in de werksfeer op jouw stageplaats : ziekenhuizen, woonzorgcentra …
( info: Els Demuynck)


Se-n-Se Apotheekassistent

Een apotheekassistent maakt bereidingen, beheert de apotheekvoorraad, geeft advies aan patiënten, ... Hij/zij werkt steeds onder toezicht van een apotheker. De lessen omvatten een stevige theoretische basis, maar ook een stuk praktijk (o.a. zalven ,crèmes, gelules maken). Daarnaast worden er studie-uitstappen, gastlessen en 12 weken stage georganiseerd.
(info: Mieke Haentjens)
 

Se-n-Se Creatie en patroonontwerp

Deze studierichting leidt je op tot patroonontwikkelaar of modellist/stylist. Het is een creatieve opleiding waar je collecties creëert en ontwerpen manueel en computergestuurd omzet tot productieklare patronen. Deze opleiding omvat 4 weken stage bij een modebedrijf, theaterkostuumatelier, ontwerper,textiellabo ...
(info: Hans Ghijselinck)

English day

Waarom is er voor het vak Frans een uitstap naar Namen en staat er niets op de kalender voor het belangrijker vak Engels in het tweede jaar TSO? Ik kon het niet meer aanzien en dacht bij mezelf: 'Yes, we can!' Hier moest verandering in komen. Mijn grijze hersencellen schoten in actie en puzzelden een 'English day' in elkaar. Dit past dan ook nog eens mooi in het internationaal project van onze school. En als we daar nu wat koken bijstoppen? En wat muziek? En wat spreekopdrachten gekoppeld aan een knutselwerkje? Zijn we dan vakoverschrijdend bezig in VOETEN voor Muzische vorming, Gezondheidseducatie, Plastische opvoeding en Taal? Score!!! Het werd een leuke dag en ik dank alle tweedejaars leerlingen voor hun geweldige medewerking!

J-B Vergeylen

Ssst... Wij lezen

Wil je meer weten over ons fantastisch leesproject? Bekijk gerust het onderstaande filmpje. Bedankt Andries Courteaux (6tw) voor het prachtige werk!

Slimme Mobiele Scholen

Vlaanderen telt nog steeds te veel verkeersdoden en –slachtoffers. Menselijk gedrag is ook nog steeds de hoofdoorzaak van ongevallen. Onze school investeert daarom in permanente verkeers- en mobiliteitseducatie voor alle leerlingen. Op die manier reiken we iedereen de nodige kennis en vaardigheden aan om zich veilig en duurzaam in het verkeer te begeven.

Tijdens de week van 9 mei vond de SMS-week plaats op onze school. SMS staat voor Slimme Mobiele Scholen en is een project dat vanuit de Vlaamse overheid mee wordt gefinancierd en biedt scholen de kans om gestructureerd rond verkeers- en mobiliteitseducatie te werken. Tijdens deze week hebben we een aantal activiteiten georganiseerd met als doel: de leerlingen te overtuigen van het belang van een veilig en duurzaam verkeers- en mobiliteitsgedrag.

Lees meer: Slimme Mobiele Scholen

Bloedgeefactie Rode Kruis

25 Maart 2016, Goede Vrijdag, wat is er symbolischer dan die dag (voor de eerste keer) bloed te doneren voor het Rode Kruis. Een twintigtal personeelsleden en leerlingen van onze school vonden dit een prima idee en trokken in groepjes van drie naar de Vaartstraat in Aalst om hun duit in het zakje te doen. Helaas mochten enkele leerlingen, na de medische controle, niet doneren omwille van o.a. ijzertekort. Maar de motivatie is er! Er waren jammer genoeg ook enkele mensen afwezig door ziekte, maar zij hebben plechtig beloofd om later nog eens langs te gaan. Ook de leerlingen die niet mochten doneren gaan zeker opnieuw langs voor een nieuwe poging! Zegt het je ook wat om bloed te geven? Op de site van het Rode Kruis vind je meer info, of beter nog, spreek gewoon de nieuwe ambassadeurs aan op onze school! Alle donoren terug op post in juni?

Bezoek 6e leerjaren

Voor de leerlingen van het 6° leerjaar is dit een belangrijke periode. In september maken ze de overstap naar het secundair onderwijs. Ze zijn dus volop bezig met de keuze van een studierichting en een nieuwe school. Van de laatste week van januari tot half februari zette ook onze school haar deuren open. De leerlingen kregen eerst wat algemene info over het studie-aanbod binnen onze school. Daarna mochten ze op verkenning gaan in de klaslokalen.

Het werd een boeiende ontdekkingstocht in de wereld van techniek, mode, business, retail, ... In het kapsalon mochten ze zelf vlechten. Ze werden ook verwend met een massage door de leerlingen van esthetiek. Sommigen gingen naar huis met mooi gelakte nagels. In de labo's werd het menselijk lichaam vakkundig uit elkaar gehaald. De TW-leerlingen gaven hierbij graag een woordje uitleg. De leerlingen van het 6° leerjaar waren heel tevreden over hun bezoek. Ze kijken al uit naar volgend schooljaar.

Naar Mechelen met de eerste jaren

Op donderdag 14 april trokken de leerlingen van 1B, 1CV en 1BS erop uit naar Mechelen. In de voormiddag stond een bezoek aan Technopolis op het programma. In dit doe-centrum tuimel je van het ene experiment in het andere: je haren komen recht door een generator, je maakt er kennis met een robot, die kan praten en je kan er zelfs het weerbericht presenteren. Het was er superleuk, maar de tijd was veel te kort.

Herenkappen en barbieren

Dinsdag 10 mei gingen de 7de jaren op cursus herenkappen en barbieren. In de voormiddag kregen de leerlingen vrij spel en mochten ze zelf een herenkapsel creëren, vervolgens hebben ze de baard en snor onder handen genomen om te eindigen met een modern kort herenkapsel dit allemaal o.l.v. een gespecialiseerde barbier. Een dag vol uitdagingen.

Wedstrijd 'Hanske De Krijger'

Op 9 mei 2016 hebben we met haarzorg en esthetiek deelgenomen aan de wedstrijd 'Hanske de Krijger' te Oudenaarde. Onze leerlingen waren top! In het scholenklassement voor herenbrushing een 2de plaats, scholenklassement damesbrushing 4de plaats, scholenklassement make-up 2de plaats. Verschillende ereplaatsen waaronder individueel brons voor Femke Moens in het herenkapsel. Een goede start om volgend jaar te beginnen als de eerste vrouwelijke barbier.

Lees meer: Hanske De Krijger

Examenprojecten
 

Trapsgewijs mobiliteit (1 BSO)

Mobiliteit was het thema van het 2de examenproject van onze eerste BSO’ers.

De leerlingen stonden stil bij hoe zij zich verplaatsen en wat mobiliteit met milieuvervuiling te maken heeft. Via opdrachten voor wiskunde, Nederlands, natuurwetenschappen en L.O. leerden de leerlingen dat fietsen niet alleen goed is voor het lichaam maar ook voor het milieu.

Trapsgewijs mag je letterlijk nemen. Het ging er sportief aan toe. De leerlingen legden een evenwichtsparcours af, fietsten op een hometrainer en als apotheose volgde een heuse fietstocht.

Er werd gezucht en geblazen tijdens het fietsen en voor een proefje voor natuurwetenschappen. Door goed samen te werken raakten alle leerlingen heelhuids op school. De ene met stijve spieren, de andere nog vol energie.

Maar allemaal met wat meer kennis over mobiliteit en het milieu. Vanaf nu allemaal met de fiets naar school!

Lees meer: examenprojecten

Taaldag 4 Office & Communication

Op vraag van de leerlingen van 4OC werd er voor de klas een taaldag georganiseerd. De leerlingen mochten zelf een bestemming kiezen en het werd Brussel. Na wat opzoekingswerk puzzelden we samen een programma ineen…
Dankzij het openbaar vervoer zijn we vlot in Brussel en tot onze eerste halte geraakt: een bezoek aan het Atomium. Met de audioguide in de aanslag ontdekten we 5 van de 9 bollen. Met de lift ging het richting de hoogste bol waar we, dankzij het mooie weer, een prachtig zicht over de omgeving hadden. Nadien werden de leerlingen teruggestuurd naar 1958 en verwend met informatie, beelden en objecten van de Wereldtentoonstelling. Vervolgens is er een deel van de tentoonstelling gewijd aan het verval én de renovatie van het Atomium. Het bezoek werd in stijl afgesloten langs de roltrap met lichteffecten. Na een korte lunch werden de leerlingen op pad gestuurd in centrum Brussel. Via vragen en foto’s moesten ze zoveel mogelijk antwoorden zien te verzamelen van de Beurs tot Manneke en Jeanneke Pis met een verplichte passage in de ‘Rue des Bouchers’ en ‘Les Galeries Royales Saint-Hubert’. Dat we onszelf eens mochten verwennen met lekkernijen zoals daar zijn: chocolade en macarons stond met stip op de planning. We sloten de namiddag af met een lach op de tentoonstelling 3D World waar menig leuke foto’s werden vastgelegd.

Seminarie Internationale Gezondheidszorg

Woensdag 24 februari 2016 werden wij, Se-n-Se Medico-Sociale Administratie om 9:00 uur  verwacht op de Hogeschool Odisee campus Dirk Martens om een les te volgen bij mevrouw Sabien Van Rampelberg,docente in Office Management. Deze les ging over de internationale gezondheidszorg. We leerden veel bij over hoe de zorg er in verschillende landen aan toe gaat, en hoe belangrijk het is dat we allemaal solidair zijn tegenover elkaar. Als je België vergelijkt met andere landen kan je best zeggen dat België het niet slecht doet op vlak van gezondheidszorg. We leerden ook hoe de gezondheidszorg gegroeid is en hoe belangrijk het is dat iedereen ervan kan genieten. De internationale gezondheidszorg wordt bewaakt door de World Health Organization, Europa en Organisation for Economic Co-operation and development. Zij zorgen voor voor preventie, vaccinaties  en ze willen het economisch en sociaal welzijn van mensen promoten. We leerden ook meer bij over hoe onze specialisatie uitgebreider aangeboden wordt op de campus in de richting MMA. Het was een zeer aangename en leerrijke les. De lessen op de hogeschool duren maar liefst 90 minuten maar doordat de leerstof zo boeiend was merk je daar amper iets van. Hier zie je een foto van onze klas samen met mevrouw Van Rampelberg.

Kent voor beginners ... en 4TSO

Bootreis, zon, zee, groene heuvels en véél schaapjes om te tellen, steile kliffen, gotische kerken en oude gebouwen, een prachtig paleis, een statig herenhuis met butleropleiding, en ook shoppen mag niet vergeten worden … zolang het maar allemaal gepaard ging met een aardig mondje ‘English’ babbelen door 4 TSO.

Madeira

Eindelijk was het zo ver, we vertrokken met 7 Haarstilist (HS) en 7 Esthetische lichaamsverzorging (ELV) op buitenlandse stage. Sommige keken er al maanden naar uit en andere zagen het wat minder zitten, maar eens we aankwamen op het prachtige eiland voelden we ons al gauw thuis. We werden met open armen ontvangen; niet enkel door onze stageplaats, maar ook door de leerlingen van de school waar we wekelijks een bezoek aan brachten om nieuwe technieken bij te leren en te delen. Al snel maakten we nieuwe vrienden en genoten we van de sfeervolle uitstappen met onze leerkrachten. Tijdens onze periode in Madeira zijn ELV en HS één groep geworden en daar zijn we allen heel dankbaar voor.

Niet enkel onze kennis in ons vakgebied is tijdens deze drie weken stage gegroeid, maar we hebben ook geleerd om open te zijn. Openstaan voor nieuwe technieken, een andere cultuur, nieuwe mensen en zoveel meer.
We kunnen alvast besluiten dat dit een leerzame ervaring was, die niemand van ons ooit nog zal vergeten. De momenten die we in Madeira beleefd hebben, nemen we voor altijd met ons mee.

Tweede jaren TSO op stap naar Namen

Dinsdag 3 mei trokken alle TSO klassen van het tweede jaar naar Namen. Lees enkele verslagen van de leerlingen bij "Lees meer".

Lees meer: Namen

Vijfde jaren naar Parijs

Onze 5de jaren hebben begin mei drie dagen kunnen genieten van een zonovergoten Parijs: picknick in Jardin des Tuileries, bezoek aan het Louvre, prachtige wandelingen langs Montmartre, de Eiffeltoren, de Champs-Elysées, busrit Paris by night, bezoek aan Cité des Sciences, winkelcentrum Le Printemps, Versailles, Stade de France, ... Deze superleuke driedaagse verliep in een opperbeste sfeer. 'Respirer Paris, cela conserve l'âme' (Victor Hugo).

Uitstap Rijsel 3TSO

Op vrijdag 29 april trokken de leerlingen van het derde jaar TSO naar Rijsel. Hun verslagen kan je lezen bij "lees meer".

Lees meer: Rijsel

6TSO op stap naar Noord-Frankrijk

Op 14 april gingen de leerlingen van 6TSO op excursie naar Noord-Frankrijk in het kader van de vakken geschiedenis en aardrijkskunde. Tijdens de voormiddag bezochten zij het openluchtmuseum 'Le Blockhaus d'Eperlecques', een bunker die tijdens WOII dienst deed als V2-bommenfabriek. Na de middag bestudeerden zij de geologie van de Boulonnais op het strand van Cap Gris Nez en tijdens een wandeling op Cap Blanc Nez. Dankzij het prachtige weer werd het niet alleen een leerrijke, maar ook een zeer aangename dag!

Eindejaarsreis Barcelona

Leerlingen van het 6de jaar en Se-n-Se op eidejaarsreis naar Barcelona: super weer (meer dan 20°C), prachtige stad, lekker eten, aangename sfeer, kunst van Gaudi en Dali, ... Dit was een weekje puur genieten! Bekijk de foto's op onze fotopagina.

Overlijdens

 

De heer Rudy Van Rossen

Echtgenoot van mevrouw Linda De Moor

Schoonvader van Kris Geeroms (leerkracht)

 

Mevrouw Margriet Rommel

Weduwe van de heer Marcel Rosselle

Schoongrootmoeder van Wendy Van Hecke (leerkracht)

 

Mevrouw Celestina Van Cauwenbergh

Weduwe van de heer Jan Buyle

Meter van Karolien Buyle (leerkracht)

 

Mevrouw Marietta Petronella Blommaert

Echtgenote van de heer Juliaan Hauchecorne

Grootmoeder van Emmy Baetselier (3 Hz B)

 

De heer Georges Matthijs

Echtgenoot van mevrouw Rita Van De Putte

Grootvader van Briek Dockers (6 TW)

 

De heer Mohamed Ahram

Grootvader van Nahila Zobair (4 RT)

 

 

Geboortes

 

Astrid

Dochtertje van Hanne Yperman en Ruben Roex

Kleindochter van Christine Slagmulder (leerkracht)

 

Sam

Dochtertje van Lien Haesaert en Koen Vanden Steen (leerkracht)

 

Sebastiaan

Zoontje van Lien De Kock (leerkracht)

 

Huwelijken

 

Doriena en Jonas

Dochter van Jean Pierre en Rita Van Geert – Van Roy (leerkracht)

Lees meer op onze website
Copyright © 2016, DvM-htb, All rights reserved.

Hoe kan u ons bereiken:
DvM htb
Onderwijsstraat 5, 9300 Aalst
Tel. 053 72 96 80 of Fax 053 77 36 74
http://www.dvmhtbaalst.be
info@dvmhtbaalst.be


U kan uw voorkeuren aanpassen of u kan zich uitschrijven van deze lijst.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DvM-HTB een ECOV school · Onderwijsstraat 5 · Aalst 9300 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp