Copy
Home    |    Werkplek   |   E-mail   |   Opslag   |   Websites   |   Contact
    Uw betrouwbare ICT partner sinds 1997
Gedeelde adresboek/agenda op je mobiel

Sinds kort is het voor iedereen mogelijk om adresboeken en agenda's die met jou gedeeld worden ook op je mobiele apparaten te krijgen. Dus als je collega zijn/haar agenda deelt met je, dan kun je deze nu ook inzien op je mobiele telefoon.

Om dit te bewerkstelligen, klik je met de rechtermuis knop op de betreffende agenda, je klikt vervolgens in het menu op "Folder Sync Settings" en vervolgens "Enable" je de synchronisatie. Nadat de telefoon gesynchroniseerd heeft met de server, kun je de agenda in de instellingen terugvinden. Vaak moet je deze nog even apart activeren en een kleurtje geven. Let wel dat je even kijkt naar de notificaties, zodat je geen pop-ups krijgt van de afspraken van je collega's.
Dit kun je doen voor zowel Contacten, Agenda's, maar ook gedeelde E-mail mappen.
Zoeken in Zimbra kan lastig zijn

Sommigen mensen ervaren het zoeken in Zimbra als lastig, dit komt omdat je in principe altijd op hele woorden moet zoeken. Maar er is ook manier om op delen van woorden te zoeken, kijk voor tips op deze pagina van onze kennisbank.
Europese auteursrechtenwet akkoord, ja und?

Waarin wij dit als gewone burgers kunnen gaan merken is dat de content die je upload (b.v. filmpjes op youtube, een post op Facebook) vooraf getoetst moet worden op inbreuk van het auteursrecht. Tot nu toe wordt dat toetsen vaak achteraf gedaan. Alle content zal door filters gehaald worden, content die niet voldoet wordt verwijderd, want de grote platforms (YouTube, Google, Facebook etc.) worden verantwoordelijk voor auteursrechtelijk materiaal dat wordt geüpload.
De nieuwe wet is veel strenger, waardoor vermoedelijk veel meer content dan vroeger in de filters zal blijven steken of geblokkeerd zal worden om aansprakelijkheid te voorkomen.

Het ontwikkelen van dergelijke contentfilters is niet eenvoudig, vermoedelijk krijgen alleen de grote platforms dit voor elkaar. Zij zullen hun filter software doorverkopen aan kleinere partijen, wat hun dominante positie op internet verder zal vergroten. Bits of Freedom heeft hier een interessant artikel over geschreven, lees hier meer...

Volg ons op Facebook
Twitter @kovoks
www.kovoks.nl
Wil je je aanmelding voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of om je af te melden voor deze nieuwsbrief.

Bekijk deze email in een browser

Onze contactgegevens
KovoKs BV.
Belle van Zuyenlaan 1-5
4105 JX Culemborg

Heb je vragen, of wil je reageren?
Stuur ons een bericht: kovoks@kovoks.nl
Copyright © 2019 KovoKs BV, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp