Copy
Deze nieuwsbrief verschijnt 10 keer per jaar.

Uitgelicht

In deze laatste BOKD Nieuws van 2016 aandacht voor:

*Energiebesparing Valthe * Workshop zorgen voor geld * Kerstgroet van voorzitter * Verslag Herbestemming * Meld u aan voor Dorpshuisverkiezing * Democratic Challenge*

Kerstgroet

Het einde van het jaar 2016 is in zicht. Het afgelopen jaar kunnen we terugkijken op een drukke, dynamische, actieve en spannende tijd. Wij wensen u allen hele fijne feestdagen toe en alle goeds voor 2017.

Lees verder

Durft u de uitdaging aan?

Meld u dan aan voor deelname van de verkiezing! 
Het thema van de verkiezing is Onderscheidend vermogen. Wat doet uw dorpshuis goed en waarom verdient uw dorpshuis een plaats in de schijnwerpers? Meedoen levert veel op. Als uw dorpshuis wordt geselecteerd voor de volgende ronde, levert dat veel publiciteit op via RTV Drenthe. Bovendien heeft de Rabobank het prijzengeld ter beschikking gesteld.

Lees verder
Direct aanmelden, kan tot 16 januari 2017

Zonnepanelen operationeel

Het dak van Ons Dorpshuis in Valthe ligt helemaal vol met zonnepanelen. In de zomer van 2015 is een projectgroep van start gegaan met het project. Het doel daavan was om het dorpshuis te verduurzamen en een flinke kostenreductie te realiseren. Na een fase van planvorming en fondsenwerving is het project afgelopen zomer voltooid.

Lees verder

Ondernemerschap én passie

De combinatie van ondernemerschap én een herbestemd pand vraagt nogal wat van je als initiatiefnemer. Zeker als je ook nog eens een maatschappelijke doelstelling hebt, zoals het wonen en zorg of huisvesting van statushouders. Zo bleek onlangs tijdens het symposium Sociale initiatieven in leegstaand vastgoed. Als BOKD mochten we in de voorbereiding een bescheiden bijdrage leveren.

Lees verder

Workshop 'Geldzorgen, zorgen voor geld'

De BOKD organiseert op 30 januari in het dorpshuis in Pesse de workshop ‘Geldzorgen, zorgen voor geld’. Een workshop over het werven van middelen voor dorpsbelangenorganisaties en dorpshuizen.

Lees verder
Direct inschrijven

Democratic Challenge

Overheden en burgers zijn op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking, van inspraak naar eigen regie, naar nieuwe vormen van democratie. Op 26 januari delen we kennis, inspireren elkaar, gaan de dialoog aan en zoeken naar gedeelde waarden.

Lees verder
Financiële bijdrage voor NLdoet klussen

Ook in 2017 kan het Oranje Fonds een bijdrage geven voor NLdoet klussen. Zo roepen ze niet alleen vrijwilligers op om u te helpen, maar heeft u ook middelen om uw wensen uit te laten voeren. Lees verder.
Nieuwe leden binnen de vereniging

De BOKD verwelkomt vanaf heden drie nieuwe leden; Stichting Dorpshuis Schipborg, Vereniging Hollandscheveld voor Plaatselijk Belang en Dorpsbelangen Westenesch
Wij zijn erg blij dat deze dorpen en dorpshuis besloten hebben lid te worden van de BOKD.
Stem op je favoriete Kern met Pit project

Na een jaar lang hard werken, kan het grote publiek meestemmen op de 124 deelnemende projecten aan Kern met Pit 2016. Deze stemmen bepalen mede welke projecten er met de provinciale trofee én € 1500 naar huis gaan tijdens de verschillende bijeenkomsten op 21 januari 2017. Stemmen kan nog tot eind dit jaar. Lees verder.
Verspreiding

BOKD Nieuws wordt verstuurd naar secretaris van dorp en/of dorpshuis met het verzoek de nieuwsbrief door te sturen naar de overige bestuursleden. Wilt u zelf de Nieuwsbrief ontvangen, geef dat dan door aan Sonja Corsmit of schrijf u in op onze site.