Copy
Deze nieuwsbrief verschijnt 10 keer per jaar.

Uitgelicht

In deze nieuwsbrief uitgebreid aandacht voor:

Eén loket voor dorpsinitiatieven. Meer informatie over Duurzame Dates Drenthe.
Er zijn nog enkele plekken vrij voor de cursus Sociale Hygiëne, dorpshuizen schrijf u in!

Eén loket voor dorpsinitiatieven
Het college van GS heeft een nieuwe regeling voor het ondersteunen van dorpsinitiatieven vastgesteld. Met deze nieuwe regeling wordt voldaan aan de wens vanuit de samenleving om de oude regeling ‘Vitaal Platteland’ laagdrempeliger en toegankelijker te maken.

Lees verder

Duurzame Dates Drenthe

Op 14 april organiseren IVN Drenthe, provincie Drenthe en de Kamer van Koophandel voor de vierde keer de Duurzame Dates Drenthe in het provinciehuis in Assen. Tot 29 februari kunt u uw duurzame initiatief of idee aanmelden voor de Duurzame Dates Award.

Lees verder

Schrijf u in voor Sociale Hygiëne

Vanaf 22 maart start de cursus Sociale Hygiëne weer. Zijn er binnen uw dorpshuis nog medewerkers die de cursus willen gaan volgen, geef ze dan nu op. De cursus is verplicht als u alcohol schenkt op feesten en partijen.

Lees verder

Subsidie asbest verwijderen

Subsidie kunt u aanvragen wanneer u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak. Particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profit organisaties of overheden komen hiervoor in aanmerking. Op de site van de RVO kunt u lezen hoe u subsidie aanvraagt.

Lees verder
Vitaal Platteland

Denkt u erover een dorpsinitiatief in te dienen, neem dan contact op met de BOKD. Onze consulenten kunnen samen met u naar de mogelijkheden kijken.
Algemene Ledenvergadering

Deze vergadering vindt dit jaar plaats op woensdag 20 april, noteer de datum alvast in uw agenda. Is uw dorpshuis geschikt hiervoor neem dan contact op met Sonja Corsmit.
BOKD op Social Media

Kijkt u ook eens op onze Facebook pagina of volg ons op Twitter voor het laatste nieuws.