Copy
Deze nieuwsbrief verschijnt 10 keer per jaar.

Uitgelicht

In deze Nieuwsbrief uitgebreid aandacht voor het volgende:

** Dorpshuis verkiezing * Dorpsvernieuwingsprijs * Salderingsregeling * Winnaar Holthe * Opening dorpshuis 2de Exloërmond * Oranje Fonds * Arbeidsvoorwaarden **

De deelnemers zijn bekend

Er hebben zich maar liefst 22 dorpshuizen aangemeld voor deelname aan de Rabobank verkiezing Dorpshuis van het jaar. Deze dorpshuizen komen uit 9 verschillende gemeenten.  Vooral de gemeenten Borger-Odoorn en Emmen zijn dit keer goed vertegenwoordigd.

Lees verder

Salderingsregeling behouden

Goed nieuws voor dorpshuizen die hebben geïnvesteerd in zonnepanelen of van plan zijn om dat op korte termijn te gaan doen. Minister Kamp is door de Tweede Kamer opgeroepen om de salderingsregeling te behouden.

Lees verder

Nieuw dorpshuis 2e Exloërmond

Onlangs heeft burgemeester Jan Seton Ons Dörpshuus in 2e Exloërmond geopend. Het dorpshuis heeft een brede functie voor het verenigingsleven in het dorp.

Lees verder

Muziek is voor iedereen toegankelijk

Bij De Rijdende Popschool kunnen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles krijgen in hun eigen dorp. Een professionele bandcoach rijdt elke week met alle benodigde instrumenten en apparatuur naar hen toe, waardoor ze zelf niets mee hoeven te nemen!

Lees verder

Dorpsvernieuwingsprijs

Het wordt na Wijster (meer dan 10 jaar geleden) wel weer eens tijd voor een Drentse winnaar! Meld u daarom nu aan voor de landelijke Dorpsvernieuwingsprijs.

Lees verder

Arbeidsvoorwaarden dorpshuisbeerder

Geregeld krijgt de BOKD vragen over arbeidsvoorwaarden voor een dorpshuisbeheerder; wat is een normaal salaris, bouwt hij ook pensioen op, valt hij onder een cao?

Lees verder

Kern met Pit 2016

De vlag kan uit in Holthe e.o. Het initiatief om een stuk braakliggend terrein bij buurthuis ‘t Trefpunt in Holthe te veranderen in een tuin voor bijen en insecten, heeft de provinciale trofee van Kern met Pit gekregen.

Lees verder
bron: Dagblad van het Noorden

Oranje Fonds: NL Doet en vluchtelingen 

Speciaal voor sociale initiatieven voor vluchtelingen heeft het Oranje Fonds een tijdelijke subsidieregeling beschikbaar gesteld. Tevens kunnen er deze week nog klussen aangemeld worden voor NL Doet.

Lees verder
Duurzaam dorp Alteveer-Kerkenveld wint prijs

Voor de realisatie van het project Belevingsbos heeft Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld, de jaarlijkse prijs voor bewonersinitiatief van gemeente De Wolden, ’t Raspaard 2017 ontvangen. Het bos wordt dit voorjaar officieel geopend.
Gasteren gebruikt bladafval als groenbemester

Het dorp Gasteren in Aa en Hunze neemt de verwerking van het bladafval zelf ter hand en gebruikt het als natuurlijke bemesting door het onder te ploegen op akkers rondom het dorp.
Cursus 'Geldzorgen, zorgen voor geld'

Maandag 30 januari vindt de cursus Geldzorgen, zorgen voor geld plaats in Pesse. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze cursus, gratis voor leden van de BOKD. Meld u aan.
Vooraankondiging Algemene Ledenvergadering

Noteert u alvast woensdag 19 april in uw agenda voor de ALV van de BOKD. Dorpshuizen met een grote zaal kunnen zich melden als gastheer. Neem hiervoor contact op met Sonja Corsmit via 0592-315121.