Copy
Deze nieuwsbrief verschijnt 10 keer per jaar.

Uitgelicht

In deze Nieuwsbrief uitgebreid aandacht voor het volgende:

** ALV BOKD * Hemmeltied & Strunen * Cursus Sociale Hygiëne * problematiek MFA's * Collecte Oranje Fonds * Festival Actieve Burgers * Duurzame Dates Drenthe **

10 dorpshuizen in strijd voor Dorpshuis van het jaar 2017

Uit de 22 inzendingen voor de Dorpshuis van het jaar 2017 verkiezing selecteerde de jury 10 dorpshuizen. Zij krijgen de komende maanden bezoek van de jury en de programma’s ‘Hemmeltied’ en ‘Strunen’ van RTV Drenthe. Dorpshuis Elp bijt de spits af op 11 en 19 maart!

Lees verder
Uitzendschema klik hier

Algemene Ledenvergadering

Woensdag 19 april vindt de ALV van de BOKD plaats in het dorpshuis in Wijster. Voor de pauze het formele gedeelte en na de pauze wordt er ruimschoots aandacht besteed aan Kunst en Cultuur in dorpen en dorpshuizen met aanwezigheid van de Rijdende Popschool. In een volgende BOKD Nieuws wordt u geïnformeerd over het volledige programma.

100 procent goed besteed

De Oranje Fonds Collecte is een geweldige kans voor uw organisatie om extra geld te werven en meer bekendheid te genereren in uw buurt. Is uw dorpshuis of -belangenvereniging ook van de partij?

Lees verder

BOKD gaat verhuizen

Per 1 mei verhuist de BOKD van Wijster naar Assen. Het nieuwe adres vanaf die datum is Dr. Nassaulaan 3a. Mocht u een kijkje willen nemen in ons nieuwe kantoor dan bent u van harte welkom.

Cursus Sociale Hygiëne

Op 18 april start de cursus Sociale Hygiëne voor dorpshuizen. De cursus wordt georganiseerd i.s.m. Groninger Dorpen en gegeven door Sociale Hygiëne Noord Nederland. De cursus beslaat uit 2 dagdelen en wordt afgesloten met het examen dat wordt afgenomen door SVH. De BOKD biedt de cursus aan haar leden aan voor het scherpe tarief van € 200.

Lees verder

MFA's staan te boek als problematische gebouwen

Er zijn de afgelopen 15 jaar meer dan 1000 multifunctionele accommodaties gebouwd en er is ongeveer 10 miljard euro in geïnvesteerd. Bijna de helft van de MFA’s is in bezit van gemeenten. De gebouwen, gedeeld door diverse maatschappelijke organisaties, worden door gemeentes vaak als problematisch ervaren.

Lees verder
Onderzoek Bouwstenen 2016

Festival zaterdag 25 maart

In alle delen van het land nemen enthousiaste burgers het heft in handen. Zij zorgen voor nieuwe vormen van gemeenschap, van zorg, duurzaamheid en ondernemen. Zo is het idee voor een uniek festival geboren:
‘We doen het zelf wel!’
Het WDHZW-festival is een feestelijke dag vol inspiratie & kennis voor burgerinitiatieven en vindt plaats op zaterdag 25 maart vanaf 11.00 uur tot 19.00 uur in de Rijtuigenloods in Amersfoort! 


Lees verder
Landelijke stemming Kern met Pit

U las eerder al dat Buurthuis Holthe geselecteerd is voor de Gouden Pit, er kan gestemd worden van 8 tot 22 maart. De prijsuitreiking is 25 maart in Amersfoort.
Houd de site van Kern met Pit in de gaten voor uw stem op Holthe.
Mooie bewonersinitiatieven op NPO2

Omroep HUMAN zendt op zes zondagen (NPO2 van 16.20-16.50 uur) reportages uit van mooie en vernieuwende bewonersinitiatieven. Er zijn nog twee afleveringen te bekijken, lees verder.
Duurzaam Drenthe event voor inwoners en ondernemers

Donderdag 13 april vindt voor de vijfde keer Hét Duurzaam Drenthe event 2017 plaats. Deze keer georganiseerd door Drenthe in Transitie, IVN, KvK en provincie Drenthe. Misschien bent u of kent u iemand met een duurzaam initiatief of bedrijf. Meld u zich dan aan. BOKD is ambassadeur van dit event, lees verder.
Nieuws van Netwerk Duurzame Dorpen

Ontmoeten, delen en inspireren, leest u de tweede nieuwsbrief van NDD en een oproep aan de Drentse dorpen om uw mooie initiatieven te plaatsen. Lees verder.