Copy
Deze nieuwsbrief verschijnt 10 keer per jaar.

Uitgelicht
Deze maand BOKD Nieuws met informatie over:

* Drentse Dorpendag * Excursie zorgzame dorpen * Herbestemming * Inschrijving Kern met Pit open * Cursus Boekhouden * Drentse Uitmaand gestart * Anders bereikbaar *

29 oktober

Op zoek naar inspiratie en verdieping, nieuwe kansen voor dorp of dorpshuis? In gesprek met lokale en regionale politiek en beleidsmakers? Of op zoek naar de juiste personen om uw initiatief verder te helpen? Kom dan 29 oktober naar de eerste Drentse Dorpendag. In een gevarieerd programma met workshops, debatten, colleges en creatieve brainstormsessies willen we de kracht van de Drentse dorpen laten zien. Aan elkaar en aan de politiek.

Lees verder

Drentse Uitmaand van start in dorpshuizen

September staat bij een drietal Drentse dorpshuizen en de BOKD in het teken van de Drentse Uitmaand. Drie dorpshuizen hebben een Kunst en Cultuurdag georganiseerd die de moeite van het bekijken waard is. Te bewonderen gezelschappen zijn o.a. Dames Uut Westerkwartier, Grunneger Blechmusikanten en poppentheater Peterselie.  Komt dat zien. Dorpshuis Nij Roon bijt morgen de spits af. U bent van harte welkom. Voor meer informatie over programma’s, dagen en tijden.

Lees verder

Herbestemming, help mee aan ons onderzoek

De BOKD is op zoek naar bewonersinitiatieven- en betrokkenheid van geslaagde of bijna geslaagde herbestemming van karakteristieke dorpsgebouwen, meer informatie klik hier.

Deelname onderzoek

Cursus Boekhouden voor dorpshuizen

Als dorpshuis wil je inzicht in hoe het er financieel voor staat. Ook voor het aanvragen van fondsen is dat van essentieel belang. De BOKD biedt de cursus Boekhouden goedkoop aan voor dorpshuis bestuurders, schrijf u snel in! 

Lees verder

Langs Zorgzame Dorpen

Onze zustervereniging Groninger Dorpen organiseert 24 september de excursie Langs Zorgzame Dorpen. Tijdens de excursie worden drie Groningse dorpen bezocht die zelf werken aan de zorg voor elkaar. De excursie is ook gratis toegankelijk voor Drentse initiatiefnemers. Kijk voor meer info op de website van Groningen Dorpen. Aanmelden kan tot 16 september.

Lees verder

Congres Anders Bereikbaar

De bereikbaarheid van het platteland is een veel besproken thema in Drenthe. Naast de eigen auto en openbaar vervoer (trein, bus en buurtbus) ontstaan allerlei alternatieve vormen van vervoer in kleine kernen. De BOKD neemt namens de Drentse dorpen deel in het Consumentenplatform Openbaar Vervoer. In die hoedanigheid mogen we de Drentse dorpen uitnodigen deel te nemen aan het congres ‘Anders Bereikbaar’ op 13 oktober.

Lees verder
Inschrijving Kern met Pit van start

Het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, een museum opzetten over de plaatselijke historie, een educatieve route in een natuurgebied of het organiseren van een groot theater waar de hele buurt aan mee doet. Zo maar wat voorbeelden waar je als Kern met Pit mee aan de slag kunt gaan. Heb jij ook een goed idee voor je buurt? Doe dan mee! Tot 1 november kun je je inschrijven. Maak van jouw idee of droom werkelijkheid! Klik hier voor meer informatie.
Cursusaanbod Huus van de Taol

Wieder is der vanof oktober bij voldoende belangstelling een Drenthecursus in Hollandscheveld en Nijevene probere wij in de umgeving van Wapserveen een cursus op te starten. Meer informatie kuj hier vienden.
Gezocht voetspotlocaties in Drenthe

Altijd al willen weten welke lokale, biologische, diervriendelijke, e-nummer en afval-vrije producten of initiatieven er bij jou in de buurt te vinden zijn? Vanaf nu kun je dat in één oogopslag zien op de Voetspotkaart, klik hier voor meer informatie.