Copy
Deze nieuwsbrief verschijnt 10 keer per jaar.

Uitgelicht

Deze maand BOKD Nieuws met informatie over

* Inschrijving Dorpshuis van het jaar geopend * BTW Startersgids * Pitch Langelo * Erepenning voor Christel Vandermaelen * Vitaal Platteland * Herbestemming *

Rabobank verkiezing Dorpshuis van het jaar 2017 geopend

Met een klap op de gong opende gedeputeerde Henk Jumelet 15 november de Rabobank verkiezing Dorpshuis van het jaar 2017 in het provinciehuis. Met een goede opkomst en inspirerende sprekers was de inspiratieavond een succes.

Een verslag van de avond, klik hier
Direct aanmelden voor de verkiezing
Informatie over de verkiezing, klik hier

Drentse Dorpen leren elkaar een lesje

Op 29 oktober organiseerden we als BOKD voor het eerst de Drentse Dorpendag. Ruim 140 actieve dorpsbewoners en andere geïnteresseerden uit heel Drenthe waren naar het dorpshuis in Hooghalen gekomen om deel te nemen aan maar liefst 17 sessies die de kracht van het Drentse platteland toonden.

Lees verder

BTW startersgids voor maatschappelijk vastgoed

Kiezen voor BTW belaste prestaties kan dorpshuizen financieel voordeel opleveren. Vanzelfsprekend is het dan wel verplicht de BTW wet- en regelgeving correct toe te passen in de bedrijfsvoering.

Lees verder

Meld uw klus aan op NLdoet

Doe in 2017 mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland en meld uw klus aan op NLdoet. Ook in 2017 kan het Oranje Fonds een bijdrage geven voor NLdoet klussen. Zo roepen we niet alleen vrijwilligers op om u te helpen, maar heeft u ook middelen om uw wensen uit te voeren. De maximale bijdrage is € 400.

Lees verder

Een goed plan is geld waard

Tot en met 2018 heeft elke gemeente jaarlijks € 50.000 ter beschikking voor financiering van goede initiatieven. Het zal u niet ontgaan zijn dat de provinciale regeling Dorpsinitiatieven Vitaal Platteland niet meer bestaat. Sinds het begin van dit jaar is dat overgedragen aan de 12 Drentse gemeenten, heeft u een goed initiatief richt u zich dan rechtstreeks tot uw dorpscontactambtenaar.

Lees verder

Huiskamer Langelo wint pitch

Huiskamer Langelo heeft vorige week donderdag het ‘Pitchen voor impact in je wijk’ gewonnen. Pitchen voor impact in je wijk is een gezamenlijk traject van LSA bewoners en de KNHM. Daarmee liet Langelo de overige finalisten bestaande uit de Stichting Circulo, Landgoed Algoed, de Groene Regentes en Tuinpark Laakzijde achter zich.

Lees verder
Gebouw van betekenis: Het dorpsaccomodatieplan

Gebouw van betekenis is een reeks van drie brochures, gemaakt vóór dorpsbewoners, dóór dorpsbewoners. In deze brochure ervaringen uit verschillende provincies, neergelegd met de bedoeling andere initiatiefnemers verder te helpen. Of wie weet, initiatieven van de grond te krijgen. Voor de digitale versie klikt u op het omslag, u kunt een papieren versie opvragen bij de BOKD. 
Erepenning voor Christel Vandermaelen

Zaterdag 12 november heeft Christel Vandermaelen uit handen van burgemeester Roger de Groot de erepenning van gemeente De Wolden in ontvangst genomen. De overhandiging vond plaats in dorpshuis de Veldhoek in Koekangerveld tijdens een uitzending van Hemmeltied. Lees verder.
Congres Sociale initiatieven in leegstaand vastgoed 1 december

Donderdag 1 december Symposium 'Behouden en ontwikkelen van sociale initiatieven in dorpen'. Met thema’s als Zorg en Opvang Statushouders, door inzet van leegstaand vastgoed. Lees verder.
Gratis Goud Festival 7 december

Vrijwilligers en actieve bewoners zijn goud waard! Het LSA organiseert samen met hoofdorganisator Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) en Sociaal Werk Nederland (SWN) het Gratis Goud Festival op 7 december in Deventer. Lees verder.