Copy
Deze nieuwsbrief verschijnt 10 keer per jaar.

Uitgelicht

In deze nieuwsbrief aandacht voor veel verschillende onderwerpen:

**BHV herhaling ** ANBI De Tiphof ** Drentse Dorpendag ** Burendag ** impressie kenniscafé Zorg beschikbaar ** de loop langs de hunebedden ** avond NAM & BOKD**

4 plaatsen vrij BHV herhaling

De BOKD organiseert elk jaar de herhalingscursus BHV voor beheerders van dorpshuizen. Lijkt het je leuk om met collega beheerders deel te nemen aan een cursus die is afgestemd op de situatie in dorpshuizen en bovendien financieel voordelig is? Meld u dan nu aan.

Lees verder

Inschrijving Burendag geopend
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren, dit jaar is burendag op 24 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Lees verder

Roelof Huisman, de loop langs de hunebedden

Roelof Huisman, binnen de BOKD bekend van de Knapzakroutes, heeft meegewerkt aan het dikke wandelboek dat negentien wandeletappes bevat. Elke etappe leidt langs historische, landschappelijke, archeologische en cultuurhistorische bijzonderheden. Het boek kost € 13,50 en via deze link kunt u het bestellen.

ANBI status voor De Tiphof

De Tiphof heeft de ANBI status aangevraagd én gekregen. "Niet veel werk voor eventueel belastingvoordeel", aldus Bertus Zwaan van dorpshuis De Tiphof.

Lees verder

Drentse Dorpendag 29 oktober

Op zoek naar inspiratie en verdieping, nieuwe kansen voor dorp of dorpshuis? In gesprek met lokale en regionale politiek en beleidsmakers? Of op zoek naar de juiste personen om je initiatief verder te helpen? Kom dan op 29 oktober naar de eerste Drentse Dorpendag.

Lees verder

Impressie kenniscafé informele zorg

7 juni vond in Nieuwlande het Kenniscafé plaats over Informele zorg. Met een goede opkomst in het dorpshuis spraken onze leden over hun ervaringen en ideeën omtrent informele zorg in hun dorp.

Voor een impressie van de avond, klikt u hier

Verspreiding BOKD Nieuws
BOKD Nieuws wordt naar de secretaris gestuurd, zou u deze willen delen met de andere bestuursleden van uw vereniging of stichting. Mocht u ook zelf onze nieuwsbrieven willen ontvangen dan kunt u zich inschrijven of een mail sturen naar Sonja Corsmit.
Informele avond BOKD, NAM, Drents Museum
Dinsdag 5 juli vindt de jaarlijkse avond weer plaats die BOKD en NAM organiseren voor die dorpen die veel met de NAM en haar activiteiten te maken hebben. Alle Dorpsbelangenverenigingen zullen hiervoor persoonlijk een uitnodiging ontvangen.
Meer dan handen vrijwilligersprijzen
Is uw vrijwilligersproject een voorbeeld voor anderen, heeft het een vernieuwende aanpak en heeft u veel aandacht en zorg voor uw vrijwilligers, hét thema van 2016? Schrijf u dan nu in!
Noorderlingen in krimpgebied ervaren afname leefbaarheid
Meer hierover in de nieuwsbrief van onze collega CMO STAMM.