Copy
Uitnodiging vijfde Smaakwerkplaats 'Zuivel'
Bekijk deze mailing in uw browser
Meld je aan voor de vijfde Smaakwerkplaats van Smaakacademie Achterhoek, die dit keer helemaal in het teken staat van ‘de liefde voor zuivel en zijn makers’.

Op maandagavond 1 mei houden we de vijfde Smaakwerkplaats, deze keer met als thema zuivel. De avond staat in het teken van ‘witte zuivel’. Denk daar bij aan melk, karnemelk, hangop, yoghurt, biest, wei, boerderij-ijs, etc. 
Welke zuivelproducten zijn er voorhanden in de Achterhoek voor foodliefhebbers en horeca?

Welke toepassingen zijn er mogelijk in restaurants?

En wat komt er bij kijken wanneer Achterhoekse  melkveehouders zelf of gezamenlijk hun melk willen vermarkten?
Tijdens de Smaakwerkplaats zullen leerlingen en docenten van AOC-Oost en het Graafschap College mooie bereidingen demonstreren en mogelijkheden voor nieuwe toepassingen presenteren, zowel voor chef-koks alsook voor melkveehouders.

Daarnaast zullen de volgende sprekers op hun eigen wijze een toelichting geven op het thema zuivel.

Jan Smink, top-kok én boerenzoon


Jan Smink is boerenzoon, werkt onder ander bij driesterrenrestaurant De Librije en kreeg bekendheid als meervoudig winnaar van de Nederlandse voorronde van de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijd. Hij is liefhebber van biest en pure producten rechtstreeks van het boerenerf. Jan zal samen met leerlingen van het Graafschap College aan de slag gaan met zuivel uit de Achterhoek.

Cees Witkamp van Vogelbescherming Nederland


Vogelbescherming Nederland heeft succesvol de campagne Red de rijke Weide gelanceerd. Daarmee wordt zuivel gepromoot die bijdraagt aan het verbeteren de weidevogelstand en het landschap. Natuur inclusieve zuivel dus. De Vogelbescherming werkt daarbij samen met melkveehouders, zuivelverwerkers en zuivelmerken Weide Weelde (verkrijgbaar in de supermarkt) en Zuiver Zuivel (verkrijgbaar in bio winkels).

Martijn Rol

Rabobank, sectorspecialist F&A
 

Ondernemers verder helpen door kennis te delen, verbindingen te leggen en te financieren, daarin ligt de kracht van de Rabobank. Als Sectorspecialist Food ligt de specialisatie van het werk van Martijn binnen de Rabobank in de valuechain food. Hiermee is hij mede verantwoordelijk voor de visie van de Rabobank op de voedselketen, van boer tot bord.

Praktijk aan het woord


Melkveehouders Chris Bomers en Ronald Pelgrom vertellen over hun ervaringen bij het vermarkten van hun zuivel op eigen wijze. Van boerenijs tot A2-melk, biologisch, koeientuin, lunchroom- en vakantieboerderij. Wat zijn hun ervaringen en wat kunnen andere melkveehouders daarvan leren?
De avond is met name bedoeld voor bedrijven, studenten en foodliefhebbers. Graag vooraf aanmelden. Dan ontvangt u een toegangsbewijs. Achterhoekse melkvee-, horeca- en zuivelbedrijven, studenten en leden van Slow Food Achterhoek hebben voorrang bij de verdeling van de plaatsen.

De Smaakwerkplaats wordt dit keer gehouden bij het AOC-Oost in Doetinchem op maandagavond 1 mei, aanvang 19.30. Locatie: Gildenbroederslaan 3, 7005 BM Doetinchem.

www.smaakacademieachterhoek.nl

Copyright © 2017 Kenniscentrum Nelles, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp