Copy
ideewinkel Leiden, stichting voor duurzame initiatieven.
Lees hier ons laatste nieuws.
Toont de email niet goed?
Bekijk hem in de browser.

Nieuwsbrief 9 mei 2016

Inhoud

Het Groene Ideecafé
9 mei 2016, 20.00 uur
Gevolgen handelsverdrag TTIP voor werk, milieu en landbouw in regio Leiden
Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden https://www.scheltemaleiden.nl
Lees meer
De toegang is gratis. Aanmelden via het Facebook evenement wordt op prijs gesteld.

TTIP

De EU en VS onderhandelen over een handelsverdrag (TTIP) om de onderlinge handel te stimuleren en te zorgen voor meer banen, koopkracht, kansen voor (nieuwe) bedrijven, en goedkopere en betere producten. TTIP moet een eerlijk akkoord worden, dat geen afbreuk doet aan onze hoge standaarden, democratie en rechtsspraak, en dat niet ten koste gaat van ontwikkelingslanden.
Het Groene Ideecafé organiseert een debat over de gevolgen van TTIP voor milieu, werk, landbouw en natuur in de regio Leiden en Nederland/EU.

Vooruitblik programmering
Volgende bijeenkomsten van het Groene Ideecafé zullen afwisselend plaatsvinden in Scheltema en in de Vrijplaats Leiden. Meer daarover in de volgende nieuwsbrief.
  • Maandagavond 23 mei: Duurzame stedelijke ontwikkeling (Scheltema)
  • Maandagavond 27 juni: programma nog nader in te vullen
Naar boven
Vrij Groen
Zaterdag 30 april - Introductie nieuwe tuiniers en schooltuinbegeleiders Vrij Groen
De zon op je rug, de geur van verse worteltjes, je theepauze in het groen: op zaterdag 30 april om 14 u is er bij de Vrij Groen tuin, Rhijnhofweg 13, Oegstgeest, een introductiebijeenkomst voor nieuwe tuiniers en schooltuinbegeleiders. Aanmelden wordt op prijs gesteld, via vrijgroen@ideewinkel.nl
Vrij Groen dolblij met nieuw gereedschap van Lokaal Fonds Oegstgeest
Het gereedschap van Vrij Groen is uitgebreid met een degelijke accuboormachine en toebehoren, een workmate en veel mooi kleiner tuingereedschap voor de schooltuinen.
Lees meer
Naar boven
Lekker groen rond Leiden
Op de interactieve website www.LekkerGroenRondLeiden.nl kan iedereen een groen idee plaatsen. Hieronder weer een nieuw ingediend idee.
De Makkelijke Moestuin
Met de buren en de kinderen een moestuinbak neerzetten en onderhouden voor groenten, kruiden en bloemen. Als beginnende moestuinder raak je al snel verstrikt in de overload aan informatie. Honderden boeken, sites en producten. Een moestuin lijkt super moeilijk, tijdrovend en ingewikkeld. En dat terwijl het zo simpel is.
Lees meer
Naar boven
Ideewinkel
Hulp gevraagd!
De nieuwe Ideewinkel website is klaar, maar er staat nog veel inhoud op de oude homepages van het Groene Ideecafé en Vrij Groen. Heb je interesse stuur dan een email naar: bestuur@ideewinkel.nl
Lees meer

Stichting Ideewinkel zoekt nieuwe bestuurders!

Als bestuurder bij de Stichting Ideewinkel bepaal je met de andere bestuursleden het beleid van de stichting, met accent op een effectieve externe communicatie en PR. Je stuurt de vrijwilligers aan die nieuwsbrieven en de algemene website beheren en je overlegt met projectleiders over de projectgebonden communicatie, en coacht hen waar nodig. Je houdt contact met andere organisaties en je coördineert deelname van de Ideewinkel aan externe bijeenkomsten.
Wilt u ons komen versterken? Ga naar de website van i-doe voor de volledige omschrijving van de vacature en/of neem contact op via bestuur@ideewinkel.nl.

Naar boven
Diversen
Zaterdag 4 juni - Duurzaamheidsdag in Oegstgeest én Ecotuindag
Save the date: Op zaterdag 4 juni is er bij winkelcentrum Lange Voort een happening waar Oegstgeestenaren elkaar kunnen ontmoeten rond duurzame projecten in Oegstgeest. 
Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding, energie, mobiliteit, biodiversiteit, en afval worden gepresenteerd, zodat ieder kan aanhaken. Ook is er van 13 tot 17 u Ecotuindag bij Vrij Groen, Rhijnhofweg 1, Oegstgeest. 
Naar boven
Info

Het Groene Ideecafé  

Het Groene Ideecafé is een ontmoetingsplek en een inspirerend platform voor mensen met duurzame ideeën en groene plannen. Elke maand is er een presentatie of een documentaire of film, met discussie, waarbij de inbreng van bezoekers wordt aangemoedigd.
Contact:
Ideewinkel: info@ideewinkel.nlwww.ideewinkel.nl
Ideecafé: groenideecafe@ideewinkel.nl,  www.hetgroeneideecafe.nl

Vrij Groen  

Vrij Groen is een buurttuin voor Oegstgeest en omstreken. Na drie jaar aan de Mendelweg in Leiden, is de tuin nu aangelegd aan de Rhijnhofweg, tussen nr 12 en 14, in Oegstgeest. 
Tuinwerkdagen: woensdag en zaterdag van 13 tot 17 u, bij redelijk weer. U bent van harte welkom om mee te doen! 
Contact
vrijgroen@ideewinkel.nl of ga naar www.vrijgroen.info
Stichting Ideewinkel wordt onder meer gesteund door Fonds 1818 en het WOZ fonds
Ons mailadres is:
info@ideewinkel.nl

Wilt u deze mail niet meer ontvangen?
Schrijf je uit


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting IDeeWinkel · Langegracht 160 · Leiden, Zh 2312NJ · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp