Copy
ideewinkel Leiden, stichting voor duurzame initiatieven.
Lees hier ons laatste nieuws.
Toont de email niet goed?
Bekijk hem in de browser.

Nieuwsbrief 23 mei 2016

Inhoud

Het Groene Ideecafé
GROENE IDEECAFE – 9 mei 2016, 20.00 uur
Leiden: Duurzame stad, hoe staat het ermee?

Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden https://www.scheltemaleiden.nl/
Leiden duurzame stad?
In het Groene Ideecafé van 23 mei stellen we ons de vragen:
1. Wat zijn de ambities van de duurzaamheidsagenda van gemeente Leiden?
2. Welke processen kunnen tot stedelijke duurzaamheid leiden?
3. Wat is mijn (potentiele) bijdrage eraan?

De ambities worden toegelicht door Marcel Belt, programmamanager van de Duurzaamheidsagenda. Wat zijn concrete plannen en ambities van de 6 themagroepen van de duurzaamheidsagenda: op het gebied van Energie, Biodiversiteit, Afvalstromen, Duurzaam ondernemen, Duurzame mobiliteit en Klimaatadaptatie. Interessant is, hoe de initiatieven kunnen worden ondersteund door bestaande netwerken.
Ellen van Bueren, hoogleraar Urban Development Management, is specialist op het gebied van de processen die kunnen leiden tot stedelijke duurzaamheid. Zij zal vertellen hoe nieuwe vormen van samenwerken en maatwerk de kern van het succes voor duurzame ontwikkelingen zijn. 
Lees meer
Vooruitblik programmering
Volgende bijeenkomsten van het Groene Ideecafé zullen afwisselend plaatsvinden in Scheltema en in de Vrijplaats Leiden. Meer daarover in de volgende nieuwsbrief.
  • Vrijdagavond 17 juni: Optie, filmvertoning ‘Disobedience’ (Vrijplaats, Leiden)
  • Maandagavond 27 juni: programma nog nader in te vullen
Naar boven
Lekker groen rond Leiden
Op de interactieve website www.LekkerGroenRondLeiden.nl kan iedereen een groen idee plaatsen. Hieronder weer een nieuw ingediend idee.
De Haarlemmertrekvaartroute
De gemeente Leiden steekt samen met de Provincie Zuid-Holland en de regio Holland Rijnland een half miljoen euro in het aantrekkelijker maken van acht fietsroutes die vanuit de stad naar het buitengebied lopen. Een van die routes is de Haarlemmertrekvaartroute: deze staat in het teken van het erfgoed en volgt de Trekvaart zo veel mogelijk. 
Zie Fietsroutes Leidse Ommelanden
Lees meer
Naar boven
Ideewinkel
Hulp gevraagd!
De nieuwe Ideewinkel website is klaar, maar er staat nog veel inhoud op de oude homepages van het Groene Ideecafé en Vrij Groen. Heb je interesse stuur dan een email naar: bestuur@ideewinkel.nl
Lees meer

Stichting Ideewinkel zoekt nieuwe bestuurders!

Als bestuurder bij de Stichting Ideewinkel bepaal je met de andere bestuursleden het beleid van de stichting, met accent op een effectieve externe communicatie en PR. Je stuurt de vrijwilligers aan die nieuwsbrieven en de algemene website beheren en je overlegt met projectleiders over de projectgebonden communicatie, en coacht hen waar nodig. Je houdt contact met andere organisaties en je coördineert deelname van de Ideewinkel aan externe bijeenkomsten.
Wilt u ons komen versterken? Ga naar de website van i-doe voor de volledige omschrijving van de vacature en/of neem contact op via bestuur@ideewinkel.nl.

Naar boven
Diversen
Zaterdag 4 juni - Duurzaamheidsdag in Oegstgeest én Ecotuindag
Save the date: Op zaterdag 4 juni is er bij winkelcentrum Lange Voort een happening waar Oegstgeestenaren elkaar kunnen ontmoeten rond duurzame projecten in Oegstgeest. 
Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding, energie, mobiliteit, biodiversiteit, en afval worden gepresenteerd, zodat ieder kan aanhaken. Ook is er van 13 tot 17 u Ecotuindag bij Vrij Groen, Rhijnhofweg 1, Oegstgeest. 
Naar boven
Info
Het Groene Ideecafé  
Het Groene Ideecafé is een ontmoetingsplek en een inspirerend platform voor mensen met duurzame ideeën en groene plannen. Elke maand is er een presentatie of een documentaire of film, met discussie, waarbij de inbreng van bezoekers wordt aangemoedigd.
Contact:
Ideewinkel: info@ideewinkel.nlwww.ideewinkel.nl
Ideecafé: groenideecafe@ideewinkel.nl,  www.hetgroeneideecafe.nl
Vrij Groen  
Vrij Groen is een buurttuin voor Oegstgeest en omstreken. Na drie jaar aan de Mendelweg in Leiden, is de tuin nu aangelegd aan de Rhijnhofweg, tussen nr. 12 en 14, in Oegstgeest. 
Tuinwerkdagen: woensdag en zaterdag van 13 tot 17 u, bij redelijk weer. U bent van harte welkom om mee te doen! 
Contact
vrijgroen@ideewinkel.nl of ga naar www.vrijgroen.info
Stichting Ideewinkel wordt onder meer gesteund door Fonds 1818 en het WOZ fonds
Naar boven
Ons mailadres is:
info@ideewinkel.nl

Wilt u deze mail niet meer ontvangen?
Schrijf je uit


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting IDeeWinkel · Langegracht 160 · Leiden, Zh 2312NJ · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp