Copy
KRCG Nieuwsbrief Juni '16 : Interclubs achter de rug, Kampioenschap van Vlaanderen, Jammerlijke blessures, Jeugdmeeting, Klaarstomen voor de #GFMEETING View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

JUNI '16

INTERCLUBWEDSTRIJDEN DAMES & HEREN ...
De dames mochten op 14 mei de spits afbijten in 's lands hoogste afdeling in het vooral door de ijzige wind, kille Nijvel. De ambities lagen vooraf hoog, doch door het uitvallen van twee gevestigde waarden (zie lager) werden deze ambities bijgestuurd naar pakweg een top 6 plaats. Tegenslag bij het hamerslingeren en een vette streep door de rekening in het discuswerpen deden onze dames plots in de gevarenzone komen om te degraderen. Een fantastische sfeer wakkerde echter het vuur weer aan en onder impuls van een schitterende Imke Vervaet op de 400m kregen we weer moed. Links en rechts nog wat punten gesprokkeld en een sterke formatie 4x100m (Laures, Sarah, Imke en Kiné) zetten uiteindelijk de puntjes op de "i". Proficiat aan alle dames die een knap staaltje teamspirit hebben neergezet en laat ons toch maar eens de "youngster" van de bende speciaal in de verf zetten. Cadette Stefanie Dadayeva sloeg immers bij het polsstokspringen een méér dan behoorlijk figuur tussen de grote madammen !
Lees het volledige relaas op
DEZE LINK waar ook de fotoreportage van deze interclub te vinden is.   

Een dag later trokken we met zijn allen richting Deinze waar de heren aan de slag mochten in de hoogste afdeling van de V.A.L. en met ambitie om naar het allerhoogste niveau te stijgen. Met een vrij jonge ploeg en enkele "Chinese vrijwilligers" begonnen de heren wat aarzelend maar kwamen proef na proef onder stoom. Onder impuls van o.a. de ijzersterke mannen op het langere werk, Ruud Van Cauteren (3000m),  Arno De Feyter (5000m) en Riken Ost (3000mST) kwamen ze zelfs op plaatst twee terecht. Alles nog mogelijk, maar in de 4x100m liep het spijtig genoeg mis. Jammer maar het overkomt ook de besten op grote kampioenschappen. Knap gestreden dus en uiteindelijk 3e.... afspraak volgend jaar dan maar voor een nieuwe gooi naar de oppergaai ? Ook van deze wedstrijd is meer tekst en beeld te vinden, dit keer op DEZE PAGINA

OOK DE CADETTEN EN SCHOLIEREN GINGEN AAN DE SLAG OP DE I/C ...
Met de dames cadetten en scholieren, die naar het verre Heusden-Zolder trokken en er knap 5e werden en de heren van dezelfde leeftijdscategorie die een dag later in Lier nog beter deden met een schitterende 2e plaats behaalden, blijven we ook na dit seizoen nog een jaartje in de hoogste afdeling van de V.A.L. Er zijn clubs die het met (veel) minder moeten doen en als de masters straks (omstreeks bij het verschijnen van deze NB) ook hun mannetje en vrouwtje blijven staan dan rest er ons volgend seizoen maar één ding....ook de heren nog dat ene trapje hoger brengen. 
Hoe de cadetten en scholieren het klaar speelden is na te lezen op
DEZE PAGINA.
VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN ALLE CATEGORIEEN
Op de Vlaamse Kampioenschappen in Oordegem, waarvan het volledige relaas HIER te vinden is, waren de KRCG-atleten dit jaar goed voor 4 gouden en 4 zilveren medailles en het hadden er gerust meer kunnen zijn mits een beetje geluk en dan heb ik het vooral over Yestin Scheldeman op de 200m. 
Of voor hetzelfde geld hadden we nog meer goud... Jolien Boumkwo moest immers de duimen leggen met de hamer en pakte zilver en Imke Vervaet werd op de 200m pas in de laatste centimeters tot de orde geroepen in één van de spannendste races van de dag. Laures Bauwens flirtte nog met de limiet voor het juniores WK en voor de overige, trouwens voor het grootste deel knappe resultaten, verwijzen we naar de hoger vermelde pagina op onze website.
 
IFAM 28-05-2016
Een goeie Sarah Rutjens en Imke Vervaet kleurden mee het hoofdprogramma op de IFAM en vooral de ferme hap uit zijn PR van Riken Ost op de 3000m steeple mocht gezien worden. In het voorprogramma hadden o.a. Laures Bauwens en Yestin Scheldeman ook al mooie dingen laten zien op de 100 & 200m. Hoe het alle deelnemers verging is na te lezen op DEZE WEBLINK, inclusief beeldmateriaal.
BK 10000m - Goud voor Tom Van Driessche

Voor veel lezers zal het waarschijnlijk een verrassing zijn, deze gouden plak bij de M40. Tom, die zich vorig jaar bij onze club aansloot,  is al geruime tijd een uitstekend duatleet. In april dit jaar  werd hij zelfs nog 5e op het EK kwart-duatlon in Kalkar. 
Maar het kriebelde blijkbaar al jaren bij hem op ook eens op een atletiekpiste 'rondjes te draaien'. Dat deed hij meer dan goed: met een tijd van 34'37" had hij bijna 50 sec voorsprong op de volgende atleet in zijn categorie. Een dikke proficiat is dus op zijn plaats!
ELINE BERINGS EN SHARI LAMMENS VALLEN GEBLESSEERD UIT OP EEN EN DE ZELFDE DAG
Het was alsof de Goden tegen ons waren op woensdag 11 mei...Enkele dagen voor de dames naar Nijvel zouden trekken voor de interclub (waar ze terecht hoge ambitie voor hadden) bereikte ons het nieuws dat Eline Berings, ei zo na een jaar na haar vorige blessure, zich opnieuw geblesseerd heeft aan de knie. Amper enkele uren later overkomt ook Shari Lammens (die notabene Eline ging vervangen op de i/c) hetzelfde lot. Zij loopt een blessure op aan de enkel. Onze beide hordenloopsters in de lappenmand op amper enkele uren tijd.... het moet je maar overkomen als club. 
Ondertussen weten we dat de blessure voor Shari al bij al nog meevalt en dat ze in juli terug op de piste zal staan, Eline, die ondertussen een operatie achter de rug heeft, kreeg jammer genoeg minder goed nieuws te verwerken en is out voor de rest van het seizoen. 

Kort voor het verschijnen van deze NB kregen we trouwens ook de melding dat bij onze Kern Beernem, master Wim De Bois eveneens gekwetst uitviel, hij houdt er een meniscusblessure aan over en ziet ook zijn zomerseizoen in het water vallen.


Langs deze weg willen we dan ook deze drie pechvogels een ferm hart onder de riem steken en hun een spoedig herstel wensen ! 
 
Secretariaat
- Op 26 mei bereikte ons het jammerlijke nieuws dat de moeder van jurylid Annick Van Daele is te komen overlijden. Langs deze weg willen we Annick en haar familie dan ook veel sterkte wensen in deze droevige periode.
- Bestuurslid Simon De Vriendt kon ons dan weer de geboorte melden van Loes De Vriendt, een flinke jongedame die het levenslicht zag op 2 mei. Proficiat !

- De jaarlijkse Algemene Vergadering vond plaats op donderdag 28 mei. Een beknopt overzicht is te lezen op deze pagina van onze website.
Op onze jeugmeeting van 22/5 waren de weersgoden anti-KRCG en kregen we de hele dag regen. Het deerde de Ratjes niet om te presteren : FOTO'S
BREAKING NEWS .... Enkele uren voor deze NB het wereldwijde web koos kwalificeerde LAURES BAUWENS zich voor het EK Scholieren in Georgië ! Proficiat !
De Stadsloop van Gent: ook dit jaar trok een grote groep Racingers  zijn loopschoenen aan voor een tocht door onze binnenstad. Voor een verslag en uitslagen kan je hier terecht.
EK VOETBAL 
Wedstrijden tijdens het EK voetbal welke doorgaan op woensdag of vrijdag zullen LIVE te bekijken zijn in onze kantine !!!
Indien onze RODE DUIVELS de FINALE halen zal ten gepaste tijde actie ondernomen worden om ook dit in beeld te brengen op het grote scherm !!! 
(hou 10 juli - 21u dus misschien al vrij)
NOTEER ALVAST IN UW AGENDA
11 JUNI 2016 : KIDSMEETING KRCG (voor kang & benj - niet wedstrijd)(INFO)
03 JULI 2016 : V.A.L. KAMPIOENSCHAP HAMERSLINGEREN CAD/SCHO/MAS  @ KRCG
20 JULI 2016 : INTERNATIONALE GENTSE FEESTEN MEETING
06 AUGUSTUS 2016 : SPRINT- EN KAMPFESTIVAL KRCG (vanaf cadet)
21 AUGUSTUS 2016 : OPEN JEUGDMEETING KRCG
15 OKTOBER 2016 : 4e GROTE KRCG – QUIZ

 
Atleet van de maand : IMKE VERVAET
Deze maand eens geen kampioen(e) in een of andere reeks maar wel eentje kampioen waardig, want dat mogen we toch wel zeggen na de prestaties van Imke in de voorbije maand.
Deed eens te meer haar duit in het zakje op de interclub tijdens het verspringen en de aflossingen en een nog grotere duit met die fantastische 400m die ze uit haar kuiten schudde.
Ging een week later van start tijdens de
Vlaamse Kampioenschappen op de 200m en kwam als snelste uit de reeksen.
Pakte in de finale ei zo na uit met dé verrassing van de dag, het werd echter zilver, maar toch eentje met een gouden randje ! Proficiat !
INTERNATIONALE GENTSE FEESTEN MEETING
Over zowat anderhalve maand staat ze op het programma, de opnieuw in het leven geroepen GENTSE FEESTEN MEETING, dit na een jaartje onderbreking. 
De voorbereidingen zijn in volle gang en we willen dan ook een warme oproep naar medewerkers om er samen iets moois van te maken :
 alle hulp is welkom ! (psst...geef ons een seintje op dit mailadres )
Ondertussen zijn ook de eerste inschrijvingen binnen en op de 200m voor wheelers meteen met een grote naam want niemand minder dan Marieke Vervoort zal van start gaan op dit nummer. 

Op DEZE PAGINA kan u er alles over terug vinden en voor de atleten nog dit : inschrijvingen zijn open vanaf 15 mei !
En dan nog dit: 
Het EK atletiek komt eraan: van 6 tot 10 juli is Amsterdam de place-to-be voor de Europese toppers.
Als Racinger is het vooral uitkijken naar de prestaties van Abdi Bashir.
In Hengelo liet hij, in verre van ideale weersomstandigheden, al zien dat de conditie goed is: hij liep er een 5000 m in 13'14", zijn tweede beste ooit op deze afstand, en op dit moment de derde beste Europese jaarprestatie.
Noteer alvast in je agenda dat de 10000 gelopen wordt op vrijdag 8 juli om 20:45 en de 5000 op de slotdag om 18:10.
Welke van deze twee wedstrijden Bashir zal meelopen hangt nog van het verdere verloop van zijn trainingen af.
Voor meer info kan je ondermeer op deze website terecht
http://www.amsterdam2016.org/
Op zondag 28 mei vond voor het eerst een "Ontbijt + Zoektocht" plaats, een idee van onze Jeugdwerkgroep waar ook enkele cadetten en scholieren hun schouders onder gezet hebben. Dat zoiets voor herhaling vatbaar is, mag duidelijk wezen ! (LEES MEER)
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee voor de Nieuwsbrief...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved.
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp