Copy
KRCG Nieuwsbrief Juli '16 : BK alle categorieën, BK Masters, Interclub Masters, Agenda, Atleet van de maand, Klaarstomen voor de #GFMEETING, BR Kogelstoten en Hamerslingeren... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

JULI '16

JULI.....WAT KUNNEN WE INTERNATIONAAL ?
Onze internationaal gekleurde maand begint met het EK Atletiek te Amsterdam. We hadden jullie graag verteld dat we er met 2 clubgenoten naar toe trokken maar een blessure houdt Bashir weg van dat kampioenschap en van een mogelijke medaille. We rekenen dus op Jolien Boumkwo om de eer van onze club hoog te houden. Verderop in de Nieuwsbrief vind je meer info over dit EK.
De tweede internationale afspraak is voor Laures Bauwens: zij mag naar het EK U18 (14-17 juli) in het Georgische Tbilisi. Op
deze pagina vind je heel wat interessante info over dit kampioenschap.
De derde die op stap mag is Dylan Owusu: hij trekt naar het Poolse Bydgoszcz 
 voor het WK U20 (19 tot 24 juli). Ook daarover vind je een interessante pagina op de VAL-site.
Tot slot hopen we dat onze clubgenoten die in ons eigen stadion deelnemen aan de Gentse Feestenmeeting ook zullen geprikkeld worden door de deelname van enkele buitenlandse toppers.
Een boeiende maand in het vooruitzicht dus
.....maar wat hebben we gepresteerd de afgelopen maand? Dat lees je hieronder.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP ALLE CATEGORIEEN (25-26 JUNI)...
Twee maal goud en drie maal brons met daar bovenop een dik Belgisch Record is het pakje prijzen dat onze heren en dames konden verzamelen op het BK alle categorieën dit jaar. Jolien Boumkwo, Sarah Rutjens, Dylan Owusu en Gil Malengreaux tekenden voor deze verzameling en hoe dat allemaal in zijn werk ging, evenals enkele mooie ereplaatsen van o.a. Yestin Scheldeman en Imke Vervaet kunnen we nalezen via DEZE PAGINA op de website.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MASTERS (11-12 JUNI) ...
Het 2e week-end van juni mochten de masters aan de slag, dit maal op het BK in Deinze. Ze kwamen met twaalf medailles terug huiswaarts: Toon Van Cauteren  en Vita Van Belleghem zorgden onder hun beiden voor de helft van deze oogst met resp. 2 en 4 medailles. Een mooi lichtpunt was ook dat Carine De Bruycker er terug bij was en direct zilver pakte op de 5000 m. Een volledig overzicht vind je hier.
INTERCLUB MASTERS - DAMES EN HEREN (5 JUNI)
Een week eerder waren onze masters ook al actief op de Interclub, 1ste landelijke. Vanaf dit jaar met een nieuw reglement waarbij de eindrangschikking bepaald werd door de samentelling van de resultaten van de vrouwen- en mannenploeg. Naar goede gewoonte hadden we een paar weken op voorhand een veelbelovende groep op papier en de dag voor de wedstrijd een secretaris die met zijn handen in het haar zat omdat het afzeggingen regende. Toch slaagde onze groep erin, mede door een uitstekende last-minute-invalbeurt van Benny Van Belleghem, om zich in 1ste landelijke te handhaven. Een uitgebreid verslag van een man ter plaatse vind je hier.
AFLOSSINGEN 3x600m JEUGD : STERKE PRESTATIES
Vorig seizoen bleek al dat KRCG in de aflossingen best zijn/haar mannetje of vrouwtje kan staan, dit zowel bij de jeugd als bij de ouderen. 
Op de eerste wedstrijden met aflossingen dit seizoen werd deze trend meteen verder gezet, de jeugd deed het immers prima op de 3x600m races in Lokeren op 18 juni. Twee CR's sneuvelden, eentje bij de miniemen dames en eentje bij de benjamins heren en vooral dat laatste was er eentje om "U" tegen te zeggen. Een samenvatting over deze prestatie lezen we op de
JEUGDSITE.
CLUBRECORDS ZOMERSEIZOEN... ZE SNEUVELEN BIJ DE VLEET
Reeds meer dan 20 clubrecords sneuvelden dit zomerseizoen. Zeker niet slecht als je weet hoe weinig de weergoden aan onze zijde stonden de afgelopen maanden. Een overzicht vind je in dit bericht.
HOT NEWS .......PK JEUGD TE AALST (2 JULI) 
Nieuws dat heet van de naald komt want enkele uren voor deze Nieuwsbrief bij u toe kwam mocht onze jeugd strijden voor de Provinciale schildjes in Aalst. Op een totaal overzicht is het bij het ter perse gaan nog even wachten, maar we kunnen nu al zeggen dat we het weer schitterend deden. Goud,zilver en brons...het werd allemaal van ons. Sommige zilveren en bronzen medailles blinken zelfs evenveel als goud, want de prestaties van sommige eerstejaars mocht er best wezen. We denken hier maar aan Xander Demuynck (zilver hoogspringen 1m38) en Oona Van Hulle (brons 1000m). Dé verrassing was waarschijnlijk het zilver van Camille Ritiere met de hockeybal, en de gouden plakjes van Robbe Verstraete, Nilay Capa en Jonas Verschuere (vooral die laatste) waren er echt om van te genieten. Ook nog vele andere prijsbeesten en die vinden we (zo snel mogelijk) in de eerst komende dagen terug op de JEUGDSITE.
BELGISCH RECORD KOGEL & HAMER VOOR JOLIEN BOUMKWO
Op de "Brussels Grand Prix" op 19 juni dropte Jolien de kogel maar liefst 17m09 ver. Een twaalf jaar oud record aan diggelen en wat meer is... Jolien voldoet met deze prestatie meteen aan de vereiste minima voor het EK Atletiek in Amsterdam welke eerstdaags begint.
Een week later tijdens het BK a/c deed Jolien het huzarenstukje nog eens over in het hamerslingeren. Tot 2x toe verbeterde ze daar het BR en de beste afstand in België bedraagt nu 67m30 ! Doch deze prestatie geeft geen toegang tot het EK, uitkijken war de kogel dus zal landen in Amsterdam. 
VAN 6 TOT 10 JULI : HET EK ATLETIEK IN AMSTERDAM
 
Jolien Boumkwo neemt op het EK deel aan het kogelstoten. De kwalificaties staan geprogrammeerd op woensdag 6 juli om 19u10. Als alles daar goed verloopt dan zien we haar terug in de finale op donderdag om 17u05. Naar Amsterdam rijden en Jolien ter plaatse aanmoedigen is uiteraard het beste dat je kan doen. Aan diegenen die  thuis het EK willen volgen kunnen we al melden dat Sporza  quasi geen rechtstreekse verslaggeving van dit kampioenschap zal brengen. Onze landgenoten aan de andere kant van de taalgrens bieden wel uitgebreide live-uitzendingen  op La Deux. Hier vind je de uitzendplannen van Sporza en La Deux.
Secretariaat
- Mogen we er nogmaals de aandacht op vestigen dat uitschrijven voor kampioenschappen (om welke reden dan ook) steeds dienen te gebeuren VIA HET SECRETARIAAT (
rcg@val.be) en niet via andere kanalen ! (dit voor uw eigen gemak)
Bekijk op DEZE PAGINA nog eens de fotoreportage van het BK a/c met het uniek moment van 3 Racing-dames in de finale 100m.
BREAKING NEWS .... Dylan Owusu plaatste zich op 25/6 voor het WK U20 in Polen (zie hoger). Na het EK vorig jaar, zijn 2e avontuur !
19 juni werd de 5-km-test gelopen van onze start-to-run. Een verslag van deze sessie vind je  hier. Op de site van onze joggers kan je een volledig fotoverslag terugvinden.
NOTEER ALVAST IN UW AGENDA
20 JULI 2016 : INTERNATIONALE GENTSE FEESTEN MEETING
06 AUGUSTUS 2016 : SPRINT- EN KAMPFESTIVAL KRCG (vanaf cadet)
21 AUGUSTUS 2016 : OPEN JEUGDMEETING KRCG
15 OKTOBER 2016 : 4e GROTE KRCG – QUIZ
03 DECEMBER 2016 : ATLETENHULDIGING

 
Atleet van de maand JOLIEN BOUMKWO
Met 2 Belgische titels (kogelstoten en hamerslingeren) én 2 bijhorende Belgische Records en daarbij nog eens de kwalificatie voor het EK in Amsterdam...
Veel meer uitleg hoeven we hier niet meer te vermelden om te zeggen dat Jolien meer dan terecht de atlete van de maand is! Proficiat !

 
INTERNATIONALE GENTSE FEESTEN MEETING
De voorbereidingen zijn in volle gang en we willen dan ook een warme oproep naar medewerkers om er samen iets moois van te maken : alle hulp is welkom ! (psst...geef ons een seintje op dit mailadres )
De inschrijvingen beginnen vlot binnen te komen, onze eigen Vlaams Kampioene Sarah Rutjens topt momenteel de loopnummers 100 en 200m, uit Ierland krijgt ze alvast stevige tegenstand van Phil Healy. Kersvers recordhoudster en BK Jolien Boumkwo topt dan weer de kampnummers bij de dames, de Nederlander Patrick Cronie doet dat bij de heren.
Op DEZE PAGINA kan u er alles over terug vinden en voor de atleten nog dit : voorinschrijvingen zijn nog open tot 15 juli !
De lange afstand op piste, het kan soms wat saai zijn om naar te kijken. Maar je kan de boel natuurlijk ook wat opvrolijken. Nieuwsgierig hoe? Kijk dan eens hier. Misschien brengen we Bert hiermee wel op een idee voor zijn volgende Music for Life-actie ;-)
We hadden jullie in de vorige Nieuwsbrief al beloofd dat Yassine een relaas zou neerpennen over zijn deelname aan de 31e editie van de Marathon des Sables. Je vind zijn relaas hier terug
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee / bijdrage voor de Nieuwsbrief en/of website ...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved.
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp