Copy
KRCG Nieuwsbrief Mei '16 : PK alle categorieën, Beker van Vlaanderen Jeugd, Gentse Feesten Meeting, Atleet van de maand, Mei wordt belangrijk, .... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

MEI '16

De maand mei wordt meteen belangrijk ...
Het zomerseizoen is nog maar goed en wel op gang geschoten met het PK alle categorieën, of die zelfde dames en heren mogen (moeten) in de maand mei al meteen aan de bak voor nog hogere doelen. Beginnend op 14 & 15 mei met de Interclub wedstrijden, mogen de dames op zaterdag proberen om in 's lands hoogste afdeling (ere-afdeling KBAB) een gooi te doen naar misschien wel het podium. Ze mogen dit proberen te Nijvel, op het terrein van CABW. 
Een dag later gaan de heren proberen zo mogelijk nóg beter te doen, in de Vlaamse ere-afdeling weliswaar en dit te Deinze.Zij mogen toch wel mikken naar de titel, dus supporters....Deinze is niet ver ! 
Alle tegenstanders van de dames zijn
HIER terug te vinden, voor de heren klikt men HIER. Een week eerder zullen ook al de cadetten en scholieren de clubkleuren verdedigd hebben, zij doen dat te Heusden-Zolder (meisjes) en te Lier (jongens). Ook deze categorieën doen dit in de hoogste reeks!

Amper een week later, en dan spreken we over zaterdag 21 mei, staat dan het Vlaams Kampioenschap op de kalender, ook alle categorieën, welke plaats zal vinden te Oordegem. Ook hier zitten we met een paar potentiële medaille kandidaten en waarom geen titels. We denken dan maar aan Eline Berings, Jolien Boumkwo en andere Sarah Rutjens', dit om maar bij de dames te blijven. 

Nog een week later staat dan de eerste internationale confrontatie op de kalender, met name de
IFAM te Oordegem! Loopt Eline daar de O.S. limiet voor Rio, of...gooit Jolien hem daar? 
Alweer....Oordegem is niet ver, dus kom massaal onze atleten aanmoedigen. En wie weet lopen er door jullie aanmoedigingen ook wel enkele jongeren (Dylan, Laures, ...) de limiet voor hun kampioenschappen. Deze zomer betwisten de juniores (US20) hun WK in het Poolse Bydgoszcz. De scholieren (U18) zullen in het Georgische Tblisi om de Europese medailles mogen strijden. Alle info om het in de juli-maand goed te kunnen opvolgen vind je op deze websites:
WKU20 en EKU18.

In onze volgende Nieuwsbrief zullen we de belangrijkste wedstrijden uit de maand mei onder de loep nemen, hopelijk met klinkende resultaten!

En zeker niet vergeten: op 6 mei organiseert onze afdeling Aces Wichelen hun jaarlijkse stratenloop: de '10 van Wichelen'. Voor verdere info en voorinschrijvingen kan je op hun website terecht.

En in april was er reeds...
De Provinciale Kampioenschappen alle categorieën en de schiftingen der Beker van Vlaanderen voor de jeugd, dat waren de twee hoofdbrokken in de voorbije maand april. 
Iets verder in deze Nieuwsbrief kan u lezen hoe zowel onze pupillen en miniemen meisjes àls jongens zich konden kwalificeren voor de Bekerfinale op 10 september. 

Op het PK alle categorieën, wat over twee dagen gespreid was, konden onze "Ratten" liefst 28 medailles bemachtigen, netjes verdeeld onder 9x goud, 13x zilver en 6x brons. Voor een volledige samenvatting verwijzen we naar de verslagen, netjes gescheiden als
DAG 1 en DAG 2 op onze website maar enkele uitschieters kunnen we hier niet weglaten. 
Wout Cherlet (schol - hinkstap) pakte goud en voert meteen de nationale ranglijst aan, Shari Lammens (sen - 100mH) pakte na de indoor- nu ook de outdoortitel, Jef Misplon (cad - disc, kogel en speer) verzamelde over de twee dagen zelfs drie medailles, waaronder goud met de speer. Jennen Mortier (jun - 1500m) won als het ware op zijn sokken en de cadetten heren zorgden op de 800m zelfs voor een volledig KRCG-podium. Dubbel goud op de spurtnummers was er voor Kiné Gaye maar daarover leest u lager meer. 
PUPILLEN & MINIEMEN MET TWEE TEAMS NAAR FINALE 
BEKER VAN VLAANDEREN


Terwijl we hierboven een vooruitblik geven op wat komen moet, hebben onze jeugdatleten, meer bepaald de pupillen en de miniemen, er reeds hun eerste belangrijke wedstrijd opzitten, met name de schiftingen in de Beker van Vlaanderen. En ze deden het schitterend want.....
Zowel de meisjes als de jongens, konden zich plaatsen voor de finale op 10 september te St.Niklaas ! 
De meisjes zorgden voor deze knalprestatie door op eigen terrein de 2e pl te pakken na de buren van KAAG en na een super spannende strijd met AVLO. De jongens wonnen daags nadien hun schifting, ook al op schitterende wijze, te Zele, dit ook al na een strijd met AVLO en KAAG. Bij hen is het eerstgenoemde die mee mag naar de finale. 
De volledige wedstrijdverslagen zijn na te lezen op onze JEUGDSITE en noteer nu alvast maar met stip in de agenda : 10 september, afspraak te St.Niklaas !
 
Secretariaat
- De inschrijvingsdata en uurroosters voor de diverse zomerkampioenschappen zijn beschikbaar op onze
website ! Mogen we nogmaals vragen aandachtig te blijven en tijdig in te schrijven, zoals vermeld in de vorige Nieuwsbrieven en op de website !
Zowel onze meisjes als onze jongens pup / min konden zich plaatsen voor de finale BvV. Lees.
Op zaterdag 23 april werden onze medewerkers getrakteerd op een BBQ. Enkele sfeerbeelden.
Inschrijven voor de zomersportkampen kan nog steeds !!!
Alle info is te vinden op
DEZE PAGINA !
 
OP ZOEK NAAR..... Een EVENEMENTEN-WERKGROEP 
Wie voelt zich geroepen om deel uit te maken van deze nieuwe werkgroep ? Neem contact op via MAIL met het bestuur. 
Deze groep zal in de toekomst instaan voor het uitbouwen van evenementen, kleinere en grotere organisaties, bestaande en nieuwe. Interesse of bijkomende vragen...laat het ons snel weten ! 
De jaarlijkse ALGEMENE VERGADERING gaat dit jaar door op 26 Mei om 19u30 in ons clubhuis !
Atleet van de maand : Kiné Gaye 

2x op het hoogste schavot staan, dat mocht onze talentvolle juniore Kiné Gaye doen op het afgelopen PK. 
In haar reeks van de 100m liep ze naar winst in 12”88, in de finale duwde ze het gaspedaal wat dieper in om te eindigen in 12”50: een persoonlijk besttijd, iets wat toch zo niet evident was in deze toch niet al te warme en zeer grillige april-maand.
Op de 200m liep het precies allemaal een beetje stroever maar haar tijd van 25”81 was toch goed voor haar 2e gouden plak!
Op de laatste atletenhulde sprak de presentator nog van"....tot vorig jaar kende niemand Kiné...". Wel, als dit PK de start is van een klinkend seizoen zal het in december wel anders klinken. Proficiat !
INTERNATIONALE GENTSE FEESTEN MEETING
Na een jaartje van onderbreking kunnen we met enige fierheid zeggen dat we als club terug een internationale meeting op de kalender kunnen presenteren. Niet in het kader van de Flanders Cup, zoals in het verleden, maar in een totaal nieuw concept. Ook de wheelers krijgen opnieuw hun kans en verder staan de diverse kampnummers, de 100,200 en 800m op het programma en tot slot de spectaculaire hordennummers voor dames en heren. 
Op DEZE PAGINA kan u er alles over terug vinden en voor de atleten nog dit : inschrijvingen zijn open vanaf 15 mei !

Interesse om die dag te helpen, op of naast het terrein : alle hulp is welkom ! (psst...geef ons een seintje op dit mailadres )
 
 En dan nog dit: 
 
 

Met Wouter Hamelinck hebben we al lang een uitstekend ultra-loper in de club,  iemand die vooral van frisse uitdagingen in hoog gelegen gebieden houdt.

Nu hebben we ook een ultra-loper in ons midden die de warmte niet schuwt: Yassine Azzouza heeft immers de Marathon des Sables gelopen, meer nog: als 51-jarige werd hij  in deze woestijn-ultraloop mooi 458e van de 1109 deelnemers!

Wie de onvergetelijke televisie-beelden gezien heeft van de deelname van  Tom Waes in 2010 weet hoe onmenselijk zwaar deze zesdaagse ultraloop kan zijn.
Voor wie ze niet gezien heeft kan ik kort samenvatten dat je op 7 dagen tijd 6 etappes door de Zuid-Marokkaanse woestijn moet lopen. Dit jaar waren de afstanden resp. 34 km, 41 km, 37 km, 84(!) km, 42 km en 17 km. Alles samen 257 zanderige kilometers.
Yassine vond het in ieder geval een prachtige ervaring en we hopen om binnenkort zijn persoonlijk relaas op de site te kunnen publiceren.
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee voor de Nieuwsbrief...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Ondertussen op het web 
 
Dit is de naam van een originele blog opgezet door 2 studentes journalistiek die 'ons perfect willen voorbereiden op de Spelen van Rio'. Op 2 april maakten ze dit alvast  waar door een mooi interview met onze olympiër Bashir te publiceren. 
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved.
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp