Copy
KRCG Nieuwsbrief April '16 : Het EK en Rio naderen, BK veldlopen, Masters, Juryleden, Atleet van de maand, Secretariaatsnieuws, .... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

April '16

Vers van de pers ...

Mag ik eens zot doen en het overzicht over de prestaties van maart beginnen met kersvers nieuws uit april?
Ja, natuurlijk mag dat: terwijl ik bezig  was met de laatste aanpassingen aan deze Nieuwsbrief heeft Toon Van Cauteren zich tot Europees kampioen cross gekroond bij de M55 en dat met meer dan een halve minuut voorsprong op de eerstvolgende concurrent uit zijn categorie!
Een pracht van een afsluiter dus van zijn winterseizoen. De uitslag vind je hier terug.

DE INDOOR ACTIVITEITEN ZITTEN ER OP... 

-  Het waren de jongsten en de oudsten in het atletiekgebeuren die het indoorseizoen mochten uitzwaaien begin maart. Om het iets concreter te zeggen : de jeugd op 5 maart en de masters op 12/3. 
De jeugd ging aan de slag op de door hun club zelfs georganiseerde medaillemeeting en ondanks het feit dat onze "Ratjes" in de winter niet veel binnen te bespeuren waren maar meer in het veld, deden ze het meer dan behoorlijk. 
Een volledig relaas van deze meeting is te lezen op de JEUGDSITE maar hier vermelden we alvast het schitterend nieuw CR van Sena Tay met de kogel bij de pupillen (9m23) en de evenaring van het CR hoogspringen bij de pupillen heren door Xander Demuynck met een wip van liefst 1m37 ! De eerste 60mH wedstrijd van Maxime Dargent (pup) mocht er anders ook best wezen, maar dat zal wel in de genen zitten vermoeden we ! 

- De masters gingen een weekje later aan de slag en dit meteen in een dubbel kampioenschap : het PK en BK stond namelijk voor hen op het spel. Bij de heren toonden de gebroeders De Bock  het goede voorbeeld, pakten beiden een zilveren medaille en gaan voortaan onder de naam The Silver Bullets door het leven. Wim De Bois haalde na een sterk cross-seizoen brons in het hoogspringen. Een niet alledaagse combinatie, als je het mij vraagt. Een nationale titel haalden we ook binnen: Toon Van Cauteren maakte er een waar spektakelstuk van en versloeg de halve fondspecialist Lucien Heyde met een verschil van 1 honderste seconde!

... EN OOK IN HET VELD KWAM ER EEN EINDE AAN 

- Om het veldloop seizoen af te sluiten beginnen we dit keer wel met de masters, met hun BK namelijk dat gelopen werd in Dour, op de oude steenkool site. En ze zullen het geweten hebben ook ! Modder en modder is twee moeten ze gedacht hebben want wat deze mensen voor de spikes geschoven kregen grenst toch aan het ongelooflijke. Maar ze lieten zich niet kennen, bewijs de knappe top 10 plaatsen van Roland De Bois (9e), Philippe Rahoens (9e) en Frits De Baets (6e) in hun respectievelijke categorie. De hoofdvogel was echter weggelegd voor Toon Van Cauteren die op schitterende wijze de titel pakte bij de M55. Bekijk HIER enkele (modder)foto's.

- Een week later viel het doek dan definitief over het veld voor de andere categorieën, inclusief de jeugd. Zij liepen hun BK in Wachtebeke, in het Provinciaal Domein Puyenbroeck meer bepaald. Bij de jeugd deden we het behoorlijk goed met als uitschieters de knappe top 10 plaatsen Tuur Mertens (pup) die 6e werd en Oona Van Hulle (min) die 10e werd. Team 1 bij de benjamins heren deed het met een 5e pl. dan méér dan schitterend. Meer hierover op de JEUGDSITE.
Eens bij de ouderen aangekomen, vanaf de cadetten dus, droomden we toch stiekem van wat medailles. De buit werd uiteindelijk 2x zilver en 1x goud, niemand die ons hoort klagen dus. Bashir Abdi (sen) en Lennert Dewulf tekenden voor het zilver na spannende wedstrijden, Jolien Deschaepmeester maakte het nog spannender door tot in de spurt te wachten om het goud te pakken!
(VERSLAG)
Tot slot willen we nog vermelden dat er ook in de clubklassementen een aantal mooie prestaties werden neergezet door onze club. Zo werden onze mannen in de overall-rangschikking Belgisch clubkampioen, onze vrouwen behaalden er brons. Onze juniores-dames herhalen hun overwinning van vorig jaar en mogen dus volgend winterseizoen terug op Europees avontuur. Ons juniores-mannen konden hun prachtige prestatie van vorige winter net niet herhalen maar werden toch mooi tweede. De kadetten jongens werden ook clubkampioen. En bij dames en heren samen, werden we derde. 
 

... DUS ZULLEN DE ZOMERWEDSTRIJDEN ER SNEL ZIJN


- We beginnen er alvast aan  op 16 april in eigen huis met de schiftingswedstrijden voor de BVV bij de jeugd. Verder in de Nieuwsbrief lees je er nog meer over.
- Het weekend erna kan iedereen van kadet tot master zijn conditie al eens testen op het PK: za 23 april op de terreinen van KAAG, zo 24 april te Sint-Niklaas.
Secretariaat : Belangrijk om te weten ! 

- Nog even herhalen, want dit geldt ook in de zomer : Heeft u bij het inschrijven voor een kampioenschap een foutje gemaakt ? Rechtzetten kan maar enkel en alleen via het secretariaat .

- Betreffende inschrijvingen voor de kampioenschappen : De uiterste inschrijvingsdatum staat steeds vermeld bij op onze overzichtspagina van de kampioenschappen. Mogen wij dan ook vragen deze te respecteren !
- Gebruik van eigen tuigen De speer, de hamer, de kogel en de discus worden tijdens open wedstrijden beschouwd als persoonlijke tuigen. Geen enkele andere atleet mag, tenzij met toestemming van de eigenaar, met een persoonlijk tuig werpen. Op Belgische en Vlaamse Kampioenschappen worden ze echter niet beschouwd als persoonlijke tuigen. Polsstokken daarentegen worden in alle wedstrijden als persoonlijke tuigen beschouwd.
Jolien Deschaepmeester werd Belgisch kampioen bij de juniores. De volledige fotoreportages van dit BK staan HIER & DAAR.
Op 15 maart opende Jolien Boumkwo reeds haar zomerseizoen op de European Throwing Cup. Met knappe resultaten trouwens ! VERSLAG.
Bashir Abdi maakte na het BK veldlopen even tijd voor de jeugd. Bekijk de FOTO'S !
Atletiekwedstrijden kunnen niet doorgaan zonder JURYLEDEN en zoals in vele sporten is er een te kort aan. Elke atletiekclub is ook vanuit de federatie verplicht enkele juryleden te hebben. KRCG heeft die ook, maar er zijn er nooit teveel. 
Mocht u ook interesse hebben om jurylid te worden dan kan u voor alle info terecht bij Paul Horemans of op het secretariaat. Wij verwelkomen deze maand alvast Harry van der Bugt als nieuw jurylid en wensen hem veel succes toe !
JOGGERS : wil je zelf beginnen met Start2Run of ken je een kandidaat?  De nieuwe reeks start op 11 april om half acht op ons terrein te Gentbrugge, inschrijven kan ter plaatse. Alle info vind je hier
Atleet van de maand :Toon van Cauteren

Toon is al geruime tijd op hoog niveau aan het lopen, dat heeft iedereen wel al gemerkt. Maar het lijkt erop dat hij nog steeds beter wordt. Als kersverse M55 leverde dit deze maand al direct 2  mooie nationale titels op en een zilveren medaille op het EK!

In Dour liep hij op 4,5 km zijn rechtstreekse concurrenten op meer dan 1 minuut: een echt huzarenstuk dus!
De week erna moest hij  het op de 1500m indoor opnemen tegen Lucien Heyde, een echte halvefondspecialist, Na een aanval van zijn concurrent  haalde Toon in de laatste rechte lijn alles uit zijn lijf wat erin zat aan snelheid, kracht en doorzettingsvermogen om met  het kleinste verschil ook deze  nationale titel binnen te halen. De vreugde was enorm: getuige hiervan de foto's onderaan dit artikel .

In het Italiaanse Ancona voelde Toon zich blijkbaar ook thuis: in een tijd van 9'44" liep hij daar  op 30 maart naar de zilveren medaille. 
En met welke knalprestatie hij de maand april ingezet heeft, kon je reeds aan het begin van deze Nieuwsbrief lezen. 
SCHIFTINGEN BEKER VAN VLAANDEREN OP 16/17 APRIL
 
Medio april staan traditiegetrouw de schiftingen voor de Vlaamse Beker (jeugd) op het programma. De pupillen en miniemen mogen dan strijden voor een plaats in de finale, welke dit jaar op 10 september in St.Niklaas plaats heeft. Vorig jaar konden de jongens zich in eigen huis verzekeren van een finaleplaats, dit jaar krijgen de meisjes de kans om hetzelfde te doen ! 
Kom hen dus massaal aanmoedigen op 16 april vanaf 13u30 !!! ALLE INFO
Een dag later proberen de jongens hetzelfde te doen, zij trekken dan naar Lokeren en niemand die u tegenhoudt om ook hen massaal te gaan aanmoedigen ! 
SUCCES ! 
EK IN AMSTERDAM EN OS IN RIO KOMEN ER AAN !!!
Van 6 t.e.m. 10 juli en van 5 t.e.m. 21 augustus 2016 hebben respectievelijk de Europese Kampioenschappen atletiek en de Olympische Spelen plaats in Amsterdam en Rio De Janeiro. 
Zeker iets om naar uit te kijken voor ons als club, daar voor beide evenementen Bashir Abdi reeds geplaatst is. Met Eline Berings en Jolien Boumkwo hebben we zelfs nog extra potentiële kandidaten om zich te plaatsen voor deze wedstrijden. (anderen mogen zich uiteraard ook toevoegen) 

Wij houden u de komende maanden op de hoogte via de nieuwsbrief en de website, maar wie alles uitgebreid wilt volgen kan alvast terecht op DEZE PAGINA waar extra informatie te vinden is.
 
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee voor de Nieuwsbrief...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved.
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp