Copy
KRCG Nieuwsbrief April'17 : BK veldlopen, BK Masters indoor & veldlopen, Secretariaatsnieuws, Aandacht voor G-Sport, Agenda, Atleet van de maand enz ... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

APRIL 2017

EINDE WINTERSEIZOEN : ENKELE BEVINDINGEN
Nu de Belgische Kampioenschappen achter de rug zijn zit het winterseizoen er op. De jeugd kon zich nog 1x uitleven op de Jeugddag, een speelse afsluiter van het seizoen voor hen. Jeugd die het trouwens vrij goed deed de afgelopen winter. Akkoord, we hadden wat weinig benjamins in de strijd, maar de strijd die de moedigen leverden was soms om duimen van af te likken. Bij de miniemen maakten er enkelen een flinke sprong voorwaarts en de pupillen...dat komt ook wel goed, wees maar zeker. 
Bij de "ouderen" moeten we er ook het indoorseizoen bijnemen, al zette in het veld Jennen Mortier KRCG ook internationaal in beeld met zijn knappe deelname aan EK. Toon Van Cauteren zorgde dan weer voor wat meesterschap bij de masters. 
Die masters waren trouwens ook sterk indoor. (
LEES) In de andere categorieën denk ik (zonder afbreuk te doen aan de anderen) maar aan Thijs Van Der Burgt, Jolien Boumkwo, Shari Lammens, Laures Bauwens en Jill Bracke die voor enkele knappe prestaties zorgden.
Op het vlak van de clubrecords hadden we ook niet te klagen: Sena Tay, Oona Van Hulle, Creo Rahoens, Frits De Baets, Jef Misplon, Jolien Boumkwo, Vita Van Belleghem, Sabine Versluys, Stefanie Dadayeva, Dylan Owusu en Wim Willems zorgden ervoor dat we onze tabellen mochten aanvullen. Nieuwsgierig wie wat verbeterd heeft: kijk dan hier naar het overzicht.
Nu alle crossen gelopen zijn, konden ook de eindstanden van het Wintercriterium opgemaakt. Als ik goed geteld heb dan zijn er bij de
jeugd 48 atleetjes die zich geplaatst hebben en bij cadet-master 31. 
Naast het veld of de piste kreeg de redactie van deze Nieuwsbrief versterking met twee vlotte pennen voor de jeugd. Dank aan Krista en Marijn dan ook om de voorbije winterwedstrijden met een open kijk samen te vatten, de commentaren die de redactie krijgt zijn alvast zeer lovend ! 
Daar we niet overal kunnen aanwezig zijn sprong ook Chris af en toe eens bij met een overzichtje, ook aan hem een dikke merci!
Het tussenseizoen, als ik het zo mag noemen, is ook de tijd om eens iets nieuws uit te proberen want vanaf deze editie van de NB zal ook de jeugd aan het woord komen. Hoe dat in zijn werk zal gaan is verder in deze NB te lezen.
BELGISCH  KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN 12-03-2017
Onder een stralende hemel werkte onze jeugd het BK cross af. Robbe Verstraete liep een schitterende race en behaalde een 13e plaats bij de 1e jaars miniemen. Als dit maar geen ongelukken brengt de komende wedstrijden... Femke D'hauwers liep naar een 15e plaats bij de 2e jaars miniemen en bevestigde hiermee haar uitstekende vorm. Enkele tientallen atleetjes verzekerden zich in Wachtebeke van het wintercriterium en worden dus later dit jaar beloond voor hun continue inzet. Een aantal spikes werden kapot getrapt (maar waarom hierover piekeren - het is de laatste race van het seizoen) en veel ouders mogen terug naar de winkel om een zomervoorraad gel aan te kopen. Mochten jullie niet weten waarover ik het heb, lees dan als de bliksem het uitvoerige verslag via DEZE LINK.

Met Silke Vlaeminck en Seppe Verstraete noemen we maar twee van onze cadetten op het BK, de categorie die het veruit het beste deed. Bij de U23 zorgde Jolien De Schaepmeester voor de enige medaille van de dag, een bronzen. Enkelen hebben zich op dit BK duidelijk ook mispakt aan de eerste warmte want het leek wel een zomerse pistewedstrijd, wat ook nog meebracht dat er vrij snel gelopen werd. Anna Galle bij de seniores dames was best tevreden over haar race en ook Riken Ost kon vrij goed zijn mannetje staan. Lees het volledige relaas via DEZE LINK.
BK MASTERS VELDLOPEN 19-03-2017 
De masters mochten dit jaar naar Lokeren trekken voor hun BK cross. En de organisatoren waren blijkbaar van het idee dat het BK-parcours een pak zwaarder mocht zijn dan datgene dat ze ons jaarlijks voorschotelen. Gevolg: een cross met heel wat beklimmingen, veel bochtenwerk, modder- en zandstroken en nauwelijks recuperatiestroken. Bovendien deed de wind ook nog eens zijn best om ons van de berg te blazen. Kortom een namiddagje voor de echte crossers onder ons. 
Met 18 clubgenoten waren we ingeschreven, met 2 medailles keerden we huiswaarts: goud en brons bij de M55 voor resp. Toon Van Cauteren en Frits De Baets. 
Een uitgebreid verslag vind je
hier.
BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR MASTERS 11-03-2017
De Racing-masters hadden er duidelijk zin in dit jaar. 12 nationale medailles en 8 provinciale titels werden er geoogst en dat met een delegatie van 12 atleten. Eén  prestatie wil ik er hier toch uitpikken  omdat het zo'n mooie verrassing was: Tjorven Bossu behaalde bij zijn debuut (!) op de 400 m direct zilver (M40) in een tijd van 58'45!
Een overzichtje met alle clubresultaten vind je
hier . En op de site kan je nog terecht voor een uitgebreid dubbelverslag
BK INDOOR JUNIORES & BELOFTEN 04-03-2017
We hebben al veel meegemaakt op kampioenschappen maar er kan altijd nog wel wat bij. Vraag maar aan belofte Shari Lammens hoe ze er uit werd geknald in de finale van de 60mH door een al te ijverige starter. Soit, alle hoop op Laures Bauwens dan, die echter tegen dezelfde lamp liep op de 60m juniores, maar gelukkig op de 200m kon herstellen met een knappe zilveren medaille. 
Meer zat er niet in voor onze juniores en beloften dit jaar, al kwam Davide Petrella met zijn 5e chrono op de 400m nog aardig dicht bij de prijzentafel. 
De zusjes Cambier, Madeline Van Eetvelde en Wout Cherlet waren de resterende Racingers in de arena, hoe zij het er van af brachten lezen we op
DEZE PAGINA.
BK INDOOR CADETTEN & SCHOLIEREN 05-03-2017 
Zoals onze verslaggever van dienst het verwoorde hadden we op dit BK maar weinig hoop op medailles maar de cadetten en scholieren van dienst probeerden er toch maar het beste van te maken. Met wisselend succes, op het ene nummer schitteren en op het ander dan de mist ingaan, dixit de verslaggever over Marthe Ingels. Zal toch blij zijn met haar PR en Jill Bracke is die andere meid die best op een geslaagd BK mag terugkijken met een knappe zilveren plak. 
Bij de jongens noteerden we enkele top 8 plaatsen van o.a. Sander Biebaut en Wieter Annaert, voor het volledige relaas van dit kampioenschap kunnen we terecht op deze
WEBPAGINA.
VAL JEUGDDAG 18-03-2017
De focus hoeft niet altijd te liggen op presteren. Daarom is de VAL jeugddag al voor de 28ste keer de ideale gelegenheid om sport, spel en plezier te combineren. De jeugddag stond dit jaar in het teken van "een reis rond de wereld". Lees
het verslag van Renée Pattyn die één van onze begeleidsters was.
DATA ZOMERMEETINGS 2017 @KRCG
Zaterdag 15 april : Jeugdmeeting te Beernem
Zaterdag 22 april : PK alle categorieën DAG 1
Zondag 21 mei : Jeugdmeeting Gentbrugge
Zondag 11 juni : Beker van Vlaanderen Masters Gentbrugge
Vrijdag 21 juli : Internationale Gentse Feestenmeeting Gentbrugge
LESSENREEKS VOOR PERSONEN MET VERSTANDELIJKE BEPERKING EN AUTISME
Als sportclub rekenen we het ook tot onze taak om mensen met een beperking de kans te geven om de sporten.
Daarom organiseert KRCG ism VAL en Stad Gent een lessenreeks voor personen met verstandelijke beperking en autisme ( 6-18 jaar). De 10-delige reeks  start al op 20 april en loopt tot 29 juni, telkens op donderdagavond van 18u30 - 20u00.
Voor verdere info en inschrijvingen 
hier
SECRETARIAATSNIEUWS: over inschrijven en afzeggen
Een overzicht van de zomerkampioenschappen vind je op
deze pagina.
Inschrijvingen voor de kampioenschappen dienen te gebeuren via dit formulier.
De inschrijvingen moeten bij de club binnen zijn voor middernacht van de vermelde sluitingsdatum.
Opgelet: omdat er in het verleden teveel problemen waren met laattijdige inschrijvingen zal vanaf dit seizoen de link om in te schrijven van de site verwijderd in de daaropvolgende voormiddag. Tijdig inschrijven is dus de boodschap! 
Wie dient af te zeggen voor een kampioenschap moet ook enkele regels volgen als hij boetes wil vermijden. Heel kort samengevat:
* Kwetsuur tijdens het kampioenschap zelf: meld je aan bij de arts van dienst.
* Kwetsuur of ziekte vooraf: een medisch attest moet via de club aan de VAL bezorgd werden, binnen de 10 dagen na het kampioenschap.
* Bij estafettes gelden bovenstaande regels niet: de club moet over reserves beschikken.
Maar ik raad iedereen, en dus zeker nieuwkomers, aan om toch  de
volledige tekst hieromtrent  eens door te nemen.
Joggersnieuws: 
Traditiegetrouw trekken de Racing-joggers in het najaar naar Parijs om er aan de 20 km deel te nemen. 
Wie interesse heeft om het weekend van 7 - 8 oktober mee  te gaan - als loper of als supporter - vindt de basisinformatie op deze
flyer
En dat iets wat nog geen traditie is maar er misschien wel eentje kan worden: vermits onze joggers naast het lopen ook de groepssfeer heel belangrijk vinden organiseerden ze onlangs een jogging.  Vertrekpunt was café d'Heksen in Dikkelvenne. Meer verklap ik hier niet want CAVAKAWOMA zorgde voor een
verslag en foto's
 
Een massa foto's van het BK cross bij de jeugd vinden we HIER met dank ook aan mama Sylvie die voor een extra bijdrage zorgde.
De masters sloten het veldloop seizoen af met hun BK. Toon Van Cauteren pakte zijn zoveelste titel, en Jimmy zorgde voor DEZE fotoreportage.
Op 18 april vond de 28e V.A.L. Jeugddag plaats. Lees en kijk HIER naar een resumé van een plezante dag voor de jeugd.
Atleet van de maand : Maarten De Bock
Eindelijk een Belgische titel voor Maarten! Zijn 3 vorige kampioenschappen eindigde onze 800-specialist bij de M35  steeds op de 2e plaats en de verschillen met de winnaar waren steeds heel klein. 
Maarten verloor echter zijn wilskracht niet alhoewel er weer jongere tegenstanders bijgekomen  waren: hij liep in de Topsporthal een perfecte race. Een 650-tal meter goed volgend op de tweede plaats om dan een aanval in te zetten.  Maar  wel gecontroleerd genoeg om op de korte rechte lijn naar de aankomst toch nog een tegenaanval te kunnen pareren. Een mooie race dus, die afgesloten werd met een stevige vreugdekreet.
HET KETTINGINTERVIEW
 
Wie wordt de nieuwe sterreporter van de KRCG jeugd? Iedere maand interviewt een benjamin, een pupil, en een miniem één van zijn/haar leeftijdsgenoten. In de trommel zitten atleetjes van zowel Gentbrugge, Beernem en Wichelen. Een ideale manier dus om nieuwe meisjes en jongens te leren kennen. Na elk interview wordt een nieuwe naam uitgeloot en de geïnterviewde van vandaag wordt de reporter van de volgende maand. Samen met mama/papa bedenk je een 3-4 tal leuke en originele vragen, waarna je op zoek gaat naar je "slachtoffer". Het verslag en een selfie van jezelf met je nieuwe vriend(in) bezorg je terug aan de redactie en alles verschijnt in de volgende editie van de nieuwsbrief. De aanzet wordt gegeven door de redactie, maar vanaf volgende maand is het aan jullie. In deze editie komen Floris Van Hulle, Zoë Dekeyser en Quinten Braem aan de beurt. Veel plezier alvast!!
Maak kennis met Floris Van Hulle. Floris is eerstejaars benjamin en loopt school aan de Hazenakker in Gentbrugge. Zijn lievelingsvak is rekenen, omdat je daar veel kunt van leren. Floris gaat deze zomer op vakantie in Italië en gaat er vooral veel zwemmen. Op de vraag wie het mooiste meisje van de Racing is antwoordde Floris eerst: niemand, maar toen besefte hij... dat zijn mama ook is aangesloten. Dus het werd MAMA. Waarom is de Racing de beste club van België? "Omdat het hier leuk is met Leke, Niels, Klaas en nog vele anderen." Vertel eens iets over je huisdieren? "Ik heb 2 kippen, ze heten Spiderkip en Dora, ze leggen eieren." Flashinterview:
 • Worst met appelmoes of biefstuk met frietjes: Worst met appelmoes
 • Spaghetti of lasagne: Lasagne is mijn lievelingsgerecht
 • Welke is de beste choco van de hele wereld? Witte choco
 • Mama of papa: mama
 • Club Brugge, Anderlecht of AA Gent, of nog een andere? AA Gent
 • Piste of cross: piste
 • 60m of 800m? 60 m
 • Hoogspringen of verspringen: verspringen
 • Hockeybal of kogelstoten: kogel (nvdr: kan moeilijk anders met zo’n broer)
Floris gaat deze maand op zoek naar Olaleke Bada. Lees het relaas in de volgende editie.
Maak kennis met Zoë Dekeyser. Zoë is tweedejaarspupil en gaat naar De Harp aan de Vooruit. Ze doet het liefst wiskunde: gewoon leuk om al die sommen te maken. Wie is de mooiste jongen van de Racing? Na lang aarzelen: Bashir. Vat jezelf samen in 3 woorden: "Ik ben een betweter, slim, sportief." Wat vond je de leukste atletiekervaring van deze winter? "Cross-Cup in Brussel, omdat je bij het Atomium loopt. Het is eens iets anders." Waar ga je deze zomer op reis? "Weet ik niet. Mijn ouders beslissen twee dagen op voorhand waar we heen gaan!" Flasinterview: 
 • Welke is de beste choco van de hele wereld? Nutella
 • Mama of papa: mama, sorry papa
 • Club Brugge, Anderlecht of AA Gent, of nog een andere? AA Gent
 • Piste of cross: piste
 • 60m of 1000m? 60m
 • Hoogspringen of verspringen: Verspringen
 • Hockeybal of kogelstoten: kogelstoten
Zoë gaat deze maand op zoek naar Josse Martin. Lees het relaas in de volgende editie.
Maak kennis met Quinten Braem. Quinten is eerstejaars miniem en gaat naar het Sint-Lievenscollege. Zijn lievelingsvak is wiskunde omdat je heel goed moet nadenken. Welke atletiekdiscipline ga je volgend jaar kiezen? "Spurt, omdat ik daar goed in ben." Hoe lang mag je op je GSM per dag en waar kijk je dan naar? "Ik heb een Nokia GSM. Ik kan ermee niet op internet, dus ik kijk er alleen naar als het nodig is." (nvdr: met stip het top antwoord van deze editie!). Vat jezelf samen in 3 woorden. "Ik ben grappig, draag een bril en ben sportief." Flasinterview: 
 • Worst met appelmoes of biefstuk met frietjes: worst met appelmoes
 • Welke is de beste choco van de hele wereld? Nutella
 • Club Brugge, Anderlecht of AA Gent, of nog een andere? AA Gent
 • Piste of cross: piste
 • 60m of 1000m? 60m
 • hoogspringen of verspringen: verspringen
 • speerwerpen of kogelstoten: speerwerpen
Quinten gaat deze maand op zoek naar Marion Van Hulle. Lees het relaas in de volgende editie.
Afscheid van een topper

Uit heel betrouwbare bron vernamen we het volgende: door aanslepend blessureleed ziet onze ex-clubgenote Melissa Dupré zich genoodzaakt op 30-jarige leeftijd een punt achter haar sportieve carrière te zetten. In haar periode bij de Racing  behaalde ze in het speerwerpen  maar liefst 7 Belgische titels en stelde ze het BR tot 3 maal tot scherper! (Zie hier haar palmares t/m 2015)
Hieronder kan je Melissa aan het woord horen na het behalen van haar laatste titel: http://www.atni.be/2016/06/27/melissa-dupre-wint-spannend-bk-heel-waarschijnlijk-laatste/

Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee / bijdrage voor de Nieuwsbrief en/of website ...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved. Jaargang 2
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium