Copy
KRCG Nieuwsbrief Maart '17 : PK veldlopen, Start to Run, BK Indoor, BK Meerkampen, Actie tegen pesten, Agenda, Atleet van de maand enz ... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

MAART 2017

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN 05-02-2017
Er werd veel gesproken over het parcours van dit PK. Was dit wel een startgrid vanwaar je een massa jeugd veilig kon doen vertrekken? En wat gezegd van de massa's bochten? Veel strijd gezien die voormiddag. Sommigen gingen zo diep dat ze het podium niet meer op konden, en uit veiligheid naar de spoedafdeling werden geëscorteerd. Oona Van Hulle tekende voor de enige medaille voor onze jeugd. Verder noteer ik top-10 plaatsen voor Raquel Bracke, Camille Ritière, Femke D'hauwers en Josse Martin. Lees het uitvoerige verslag gerust nog even na op DEZE PAGINA.

De "iets ouderen" konden precies al iets beter overweg met het bochtige parcours en dat resulteerde meteen in knappe resultaten bij de cadetten, zowel dames en heren, met medailles voor Nilay Capa, Stijn Severens en Seppe Verstraete. 
Steve Van Damme en Toon Van Cauteren dikten later op de dag aan met twee dik verdiende Provinciale titels. Lees zeker ook nog eens de resultaten van onze andere clubgenoten na, dit kan op
DEZE PAGINA.
INDOOR JEUGDMEETING  12-02- -2017 
Een massa volk zakte af naar onze eigen indoor jeugdmeeting. Tot 120 atletes schreven zich in voor bepaalde disciplines. Topprestaties hoefden we niet te verwachten. Wennen aan de pistenummers was de bedoeling. Remi Van Hulle tekende voor de enige overwinning voor onze vereniging, dit op het kogelstoten bij de pupillen. Sena Tay lukte een PR op het verspringen. Mauro De Keyser, Jan Rijpkema en Robbe Verstraeten slaagden er, net zoals nog 22 atleten in, een zilveren medaille te behalen bij het hoogspringen. Gelukkig voor onze clubkas, en voor het aandeel van Agfa-Gevaert, werd geen zilver uitgedeeld. Lees het relaas van deze drukke namiddag gerust nog eens na in het volgend verslag.
BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR alle categorieën 18-02-2017
Het BK indoor leverde dit keer 2x goud en daar stopte het ook. Van 1x goud waren we zo goed als zeker en Jolien Boumkwo deed met de kogel dan ook wat van haar verwacht werd. Het 2e goud werd op schitterende wijze binnen gehaald door Imke Vervaet op de 200m. 
We hadden nog medaillekansen maar voor o.a. Thijs Van Der Burgt werd het "net niet", na nochtans een sterke race op de 1500m. 
Hoe de rest het er van af bracht en hoe Shari Lammens en Stefanie Dadayeva dit keer jammer genoeg niet hun stempel konden drukken lees je
HIER.
IFAM INDOORMEETING  11-02-2017
De IFAM editie 2017 werd afgewerkt in een ijskoude Topsporthal en in het hoofdprogramma konden de (weinige) toeschouwers zich opwarmen aan twee Racingers, Shari Lammens en Dylan Owusu. Laures Bauwens en Imke Vervaet waren er in het voorprogramma maar nipt niet in geslaagd om zich ook voor de hoofdtabel te plaatsen. 
Tevens werd op de avond van de IFAM het BK aflossing op de 4x200m gelopen, onze herenploeg deed het nog vrij netjes, onze dames daarentegen liepen jammer genoeg tegen de diskwalificatie aan. 
Wat de resultaten allemaal waren op deze koude winteravond is na te lezen op onze
WEBPAGINA over de IFAM.
BK MEERKAMPEN  04 & 05-02-2017
Over het BK Meerkampen (indoor) 2017 kunnen we relatief kort zijn want amper drie clubgenoten waagden zich aan de één- of tweedaagse wedstrijd. 
Lees de resultaten van Vita Van Belleghem, Jef Misplon en Lorenzo De Visscher na op
DEZE PAGINA en ze deden het verdorie verre van slecht ! 
VELDLOOP KRCG KERN WICHELEN 19-02-2017 
Op het prachtige domein rond het Donkmeer vond op 19 februari onze eigenste veldloop plaats en de collega's van de Kern Wichelen zorgden andermaal voor een prima organisatie. 
De atleten deden het ook al verre van slecht, of wat moet je anders zeggen als je bij de cadetten heren de eerste 4 plaatsen in eigen midden houdt, getekend : Stijn, Rob, Jef en Seppe. Knap mannen! 
Jennen Mortier stak de Korte Cross op zak zonder al te veel moeite te moeten doen, die blijft maar in forme dus wordt het al uitkijken wat hij kan op het nakende BK. Het volledige relaas uit Berlare vinden we op
DEZE PAGINA.

Ook de jeugd kon dit prachtige parcours wel smaken. Samuel Van De Walle liep de race van zijn leven en pakte de overwinning bij de pupillen. Veel ratjes in de top-10 van deze wedstrijd met naast Samuel ook nog Jonas Verschuere, Josse Martin en Jaron Van der Meiren. Warre François en Remi Van Hulle deden deze top-10 notering nog eens netjes over bij de oudere pupillen. Robbe Verstraete mocht een 5e plaats meenemen naar Melle bij de miniemen. Bij de jongste van onze jongens deed Olaleke Bada het heel netjes met een top-5 notering.
Mooie ereplaatsen ook bij de meisjes. Nora De Bois deed zichzelf, haar ouders en grootvader een groot plezier met een mooie 9e plaats bij de benjamins. Eva Holsbeke deed bij de oudere benjamins zelfs nog net iets beter met een 7e plaats. Axelle Van Den Abbeel en Jente De Wolf verdedigenden met verve onze clubkleuren bij de pupillen en behaalden een 4e en 9e plaats respectievelijk. Raquel Bracke werd 9e bij de oudste pupillen. Veel volk bij de jongste miniemen, doch helaas geen top-10 noteringen voor onze meiden in deze categorie. Vanzelfsprekend wel mag ik ondertussen zeggen bij de oudste miniemen: brons voor Oona Van Hulle, gevolgd door Femke D'hauwers op plek 4 en Lore Bruynooghe op plek 6.
Alle details en een herbeleving van deze perfect georganiseerde meeting van onze vrienden van ACES Wichelen, inclusief G&G's jeneverkot lees je
HIER nog eens na.
JEUGDINDOORMEETING 26-02-2017 
Iets minder volk in de Topsporthal dan op Wembley de donderdag ervoor. Geen vieze tackle van de Spurs en ondermaatse prestaties uit Gent echter. Knappe prestaties, een aantal nieuwe PR's en 2 nieuwe clubrecords daarentegen van onze eigen ratjes. Forza RC Gent! Ze raken kenbaar snel gewoon aan de pistedisciplines. Wie de zeer puike prestaties van onder andere Olaleke Bada, René Clinckspoor, Sena Tay en Oona Van Hulle nog eens wil nalezen, kan terecht in de jeugdrubriek.
Start 2 Run 2017
Als trouwe lezer van onze Nieuwsbrief ben je hoogstwaarschijnlijk niet iemand die te veel in zijn luie zetel blijft zitten of verslaafd is aan social media. Maar mocht je toch iemand kennen die hoopt eens wat actiever te leven, stuur hem dan gerust deze link door naar onze start 2 run 2017
Dit voorjaar wordt er gestart op maandag 13 maart. 
DATA ZOMERMEETINGS 2017 @KRCG
Zaterdag 15 april : Jeugdmeeting te Beernem
Zaterdag 22 april : PK alle categorieën DAG 1
Zondag 21 mei : Jeugdmeeting Gentbrugge
Zondag 11 juni : Beker van Vlaanderen Masters Gentbrugge
Vrijdag 21 juli : Internationale Gentse Feestenmeeting Gentbrugge
UPCOMING : 
Nog 5 winterkampioenschappen staan er ons te wachten in maart. Het leuke nieuws is dat deze allemaal  in Oost-Vlaanderen doorgaan!
Geen excuses dus voor de supporters: we verwachten jullie in grote getale om de clubgenoten aan te moedigen bij deze laatste loodjes die ooh zo zwaar kunnen wegen: 
4 maart:
BK juniores-beloften (Topsporthal)
5 maart:
BK cadetten-scholieren (Topsporthal)
11 maart:
BK-PK masters (Topsporthal)
12 maart:
BK veldlopen AC (Wachtebeke) - info over tickets in voorverkoop
19 maart: BK masters (Lokeren)
Time Out tegen pesten : 
Wat is pesten eigenlijk? Waar ligt de grens tussen pesten en  plagen?  Wordt er veel gepest in sportclubs?
Wel pesten kan je omschrijven als het regelmatig en langdurig lastigvallen van iemand met de bedoeling die persoon fysieke of emotionele schade toe te brengen. En schrik niet: een recent onderzoek geeft aan dat maar liefst 11% van de sporters als minderjarige weleens het slachtoffer is geweest van pestgedrag.
Er is dus nood aan een gestructureerde aanpak van dit probleem over alle sportclubs heen. 
In het kader van deze thematiek  vindt in de week voor de Krokusvakantie jaarlijks de
Vlaamse Week tegen Pesten plaats.
Onze Racing-jeugd nam eraan deel en ging alvast voor een duidelijke Time Out tegen pesten, zoals je op onderstaande foto kan zien.
En Eline Berings hielp mee aan de promotie van deze actie-week via dit
filmpje
Heel veel informatie over hoe sportclubs pesten kunnen aanpakken vind je op deze site: https://topindesport.be/ .
En mocht je als ouder of kind op zoek zijn naar hulp, dan vind je hier een overzicht van mogelijke hulplijnen en meldpunten.
Een massa foto's van onze cross de Berlare bij Kern Wichelen is te bewonderen op DEZE LINK.
KVV Cross Rotselaar: de oudsten mochten deze keer de kastanjes uit het vuur halen . Lees hier het verslag
Onze INDOOR JEUGDMEETING op 12 februari trok weer een massa volk, zowel aan atleten als aan supporters. Klik HIER voor de FOTO'S
Atleet van de maand : Imke Vervaet
Over verdiend en na een ware demonstratie op de 200m pakte Imke Vervaet op zaterdag 18 februari de nationale indoor titel.
Imke, die er altijd wel voor gaat, kreeg het niet cadeau maar remonteerde en versloeg de tegenstand met verve. 
En zeggen dat ze in de reeksen ook al met de vingers in de neusgaten won. Kan ook moeilijk anders als je zo ontspannen aan de start komt, dat je 20" voor de start nog de tijd hebt om even de fotograaf goeiendag te zeggen, (zie foto), maar da's nu eenmaal ons Imke zeker. 
Proficiat !


 
SPORTKAMPEN 2017

Traditiegetrouw richt KRCGent sportkampen in tijdens de Paas- en de zomervakantie, zowel voor aangesloten als niet-aangesloten atleten !

Voor de jeugd hebben we in 2017:

Paaskamp van 03/04 t.e.m. 07/04

Zomerkamp juli van 03/07 t.e.m. 07/07

Zomerkamp  augustus van 21/08 t.e.m. 25/08.

Voor de cadetten-scholieren hebben we in 2017:

Paaskamp van 05/04 t.e.m. 07/04

Zomerkamp  augustus van 16/08 t.e.m. 18/08.

Voor meer info en inschrijvingen: klik hier.

Sport en voeding: luister eens naar een topper

Goede sportresultaten bereik je niet alleen door hard te trainen, de juiste voeding bij je trainingen is minstens even belangrijk.
Op het internet vind je hierover zoveel artikels dat je door de bomen het bos niet meer ziet
Atletiekleven had een briljant idee: laten we het eens aan onze toppers vragen want die kunnen het wel weten.
Louise Carton mocht de spits afbijten en gaf meteen heel wat interessante info door. 
Lees hier het uitgebreid interview dat Atletiekleven met haar had.
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee / bijdrage voor de Nieuwsbrief en/of website ...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved. Jaargang 2
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium