Copy
KRCG Nieuwsbrief Februari '17 : PK Indoor, Vlaamse Kampioenschappen Indoor, regio crossen Maldegem en Bornem, Atleet van de maand, Clubrecords en veel meer... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

FEBRUARI 2017

VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN INDOOR ALLE CATEGORIEEN 29-01-2017
HOT ITEM
Het is nog maar pas enkele uren achter de rug en het eerste relaas van het Vlaams Kampioenschap a/c staat al gedrukt. 
Jolien Boumkwo zorgde in het kogelstoten voor het enige goud van de dag, maar aan bronzen en zilveren plakjes hadden we niet te kort. 
Shari Lammens verbeterde sterk haar PR op de 60mH en pakte brons al vroeg in de namiddag (na het goud van Jolien) en meteen was de toon gezet. Imke Vervaet (200m) en Dylan Owusu (400m) sloten de dag beiden af met knap zilver en dat was dan maar met millimeters of 't was ook goud. Tussendoor nog Thijs Van Der Burgt op het podium, samen met Bert Misplon (1500m), Riken Ost (3000m) met ook brons en Laures Bauwens in haar eerste kampioenschap bij de "grote madammen" ook al met brons, dit op de 60m vlak.
Lees er vanaf maandag alles over op onze
website en voor de foto's kunnen we vanaf dinsdag terecht op de link die wat verder in deze NB staat :) !
PK INDOOR ALLE CATEGORIEEN 08-01-2017 
Van cadet tot senior, aangevuld met hier en daar een master...het Provinciaal Kampioenschap geldt zo wat als de eerste meeting waar het er hem wat om telt en toch hebben we de indruk dat ze jaar na jaar aan kwaliteit inboet. Ook van onze zijde lieten er een paar het PK voor wat het was, jammer natuurlijk, maar zij die er waren deden het vrij goed, om niet te zeggen uitstekend zelfs. 
We zijn ooit meer gewoon geweest, da's waar, maar neem nu onze horden-meiden die liefst 4x in de prijzen vielen op 4 deelnames. Beryl Owusu (cad. zilver), Justine Cocquyt (schol. zilver), Jill Bracke (schol. zilver) en Shari Lammens (sen. zilver). 
Stefanie Dadayeva pakte de hoofdvogel in het polsstokspringen bij de scholieren, Dylan Owusu pakte ook een hoofdvogel maar dan een heel andere en hoe Wout Cherlet aan zijn zilver en goud geraakt kan u samen met de andere resultaten lezen op
DEZE WEBPAGINA .
VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN CADETTEN & SCHOLIEREN 15-01-2017
Enkele "nieuwelingen" aan de start van dit Vlaams Kampioenschap voor cadetten en scholieren en enkele "vaste waarden", een mooie mix voor een mooi namiddagje atletiek en al scoorden we ook hier in een nog niet zo lang verleden hoger, er zaten toch enkele knappe prestaties tussen. 
Neem nu Stefanie Dadayeva die letterlijk heel hoge toppen scheerde met de polsstok (scholieren) en er prompt zilver en een dik CR aan over hield en wat te zeggen van het, misschien onverwachte maar daarom niet minder verdiende brons van Arno Rogge op de 200m, ook al bij de scholieren. Er lieten er ook weer een aantal een steekje vallen, laten we het nog jeugdzondes noemen, maar voor sommigen wordt het toch een beetje opletten geblazen dat ze niet steeds in herhaling vallen. 
Lees het volledige relaas van deze kampioenschappen
HIER .
REGIO VELDLOPEN MALDGEM EN BORNEM 
De zondagen in januari gingen ten onder aan massa’s zon, perfect liggende parcours en sloten jenever, in wat we de parkcrossmaand van het jaar kunnen noemen. Onze jeugd tekende present op de wedstrijden van AC Meetjesland en Sparta Bornem en deed dat met overgave. Bij de miniemen meisjes behaalde Oona Van Hulle twee maal een derde plaats (al had ze die ene wedstrijd moeten winnen) en werd Femke D’Hauwers een keer tweede. Josse Martin trok bijna het laken volledig naar zich toe bij de pupillen en mocht als tweede het podium op. Verder onthouden we de pech voor Emma De Landsheere, Ilian Van Der Meiren en Robbe Verstraete door valpartijen in Bornem, maar evenzeer de puike prestaties (top-20 plaatsen) van Lore Bruynooghe, Marion Van Hulle, Hanne Coomans, Anna Van De Walle, Camille Ritière, Hanne Van Hulle, Emma Van Herreweghe en Quinten Braem bij de miniemen, van Jolien Clopterop, Raquel Bracke, Elisa Van Petegem, Remi Van Hulle, Jonas Verschuere, Samuel Van De Walle, Jaron Van der Meiren en Warre François bij de pupillen, alsook die van Olaleke Bade en Kobe Moerman bij de benjamins. To name just a few... Eigenlijk zouden we oneer doen aan de atleetjes die niet specifiek vermeld werden. Herbeleef daarom de wedstrijden in Maldegem en Bornem in detail via de links op de jeugdwebsite.

Bij de cadetten en scholieren werden er in de ‘parkcrossen’  van Maldegem en Bornem een aantal mooie prestaties neergezet die ons vol verwachting doen uitkijken naar het PK van onder meer deze atleten:  Stijn Severens, Jef Misplon, Seppe Verstraete en Sieben Roggeman, Lennert Dewulf, Bjarne Rasschaert en Dante Van Poucke.
Bij de seniores dames zagen we dat  Anna Galle goed op dreef  begint te komen met respectievelijk een 6e en 5e plaats.
De man van de maand was echter master Steve Van Damme met zijn overwinning te Maldegem en zijn 2e plaats in Bornem.
Ook Carine De Bruyckere haalde deze maand goud en zilver binnen maar daarover verneem je meer wat verderop in de Nieuwsbrief.
En vergeten we ook niet dat Jennen Mortier zich in Maldegem eens kwam meten met de seniores met een tweede plaats als resultaat! 
Een uitgebreider verslag kan je hier terugvinden van
Maldegem en Bornem.

KVV SNELWANDELEN 28-01-2017 : 
'Januari-maand is solden-maand' dachten 4 Beernemse dames en dus  schreven ze zich in voor het KVV snelwandelen hopend op een soldeken bij de medailles of de clubrecords. 
Drie dames haalden de finish na 3000 m :  
Vita Van Belleghem Vita in 18:49.77, Ilse Rotsaert Ilse 19:24. 24 en Versluys Sabine 22:45.02. Dit betekende een zilveren plak voor Vita en - als ik het goed heb - een clubrecord voor Vita en voor Sabine bij resp. V40 en V45
Annemie D'haeninck had minder geluk: we vonden haar in de uitslag terug met een DIS achter haar naam.
WINTERCRITERIUM 2017 : STAND VAN ZAKEN 
Het wintercriterium... 
Met eerst en vooral onze excuses voor het wat lange wachten maar er is (eindelijk) een oplossing gekomen om de tussenstanden online te zetten. 
Op
DEZE PAGINA , waar u tevens nog eens het reglement kan nalezen, zijn voortaan de tussenstanden te vinden van zowel jeugd (benjamins t.e.m. miniemen) als van de categorieën cadetten tot masters. 
Er werd besloten om telkens een update te publiceren op het einde van de maand, wat dus betekent dat er deze winter nog een update komt einde februari en einde maart.
Mocht u desondanks onze grote zorg toch een (vermoedelijk) foutje vinden in de klasseringen, dan kan dit steeds gemeld worden via
DIT MAILADRES
Het indoorseizoen is nog maar net op gang getrokken maar enkele atleten zorgden toch al voor mooie clubrecords: zo verbeterde Dylan Owusu met een tijd van  34'48" zowel bij de juniores als bij AC het clubrecord van de 300 m. Ook Stefanie Dadayeva deed haar duit in het zakje door twee weken na elkaar de lat letterlijk wat hoger te leggen en daardoor het polsstokrecord bij de scholieren meisjes op 3m65 te  brengen! 
Een overzichtje van de records die dit seizoen reeds verbeterd zijn, vind je hier
UPCOMING : 
Op zaterdag 12 februari organiseert KRC Gent een eerste jeugdindoormeeting in de Topsporthal aan de Blaarmeersen. Voor de benjamins is er de keuze uit 60m, verspringen en kogelstoten. De pupillen kunnen kiezen uit 60m, 60m horden, 1000m, verspringen en kogelstoten. De miniemen kunnen zich op hun beurt uitleven op de 60m, 60m horden, 150m, 1000m, hoogspringen, verspringen (enkel meisjes) en finaal kogelstoten (enkel jongens). Wie dus genoeg heeft van de zon tijdens alle voorbije crossen, kan terecht in de Topsporthal voor een namiddagje indoor topsport. Klik alvast even door naar de website voor het uurrooster. Het eerste nummer staat gepland om 13:00u. Voor deze meeting zijn uiteraard nog helpende handen nodig. Contacteer gerust één van de trainers indien je wil meehelpen.

Omdat het crossseizoen pas af is als je ook aan de eigen organisatie hebt deelgenomen, zit er niets anders op dan aanwezig te zijn op de wedstrijd van onze collega’s van Wichelen. De vrienden van Aces Wichelen staan niet alleen garant voor een piekfijne organisatie en een schitterend parcours, maar ook voor een strategische zeer goed gelegen jeneverkot. We nodigen iedereen dan ook uit af te zakken naar het Donkmeer in Overmere op zondag 19 februari. Meer info vind je via deze schitterende 
link.

Als voorprogramma op het BK Indoor voor Studenten, organiseert KRC Gent op zaterdag 26 februari een tweede jeugdindoormeeting in de Topsporthal in Gent, met een iets beperkter gamma. Voor de benjamins is er de keuze uit 60m, verspringen (enkel jongens) en kogelstoten (enkel meisjes). De pupillen kunnen kiezen tussen 60m, 60m horden, verspringen (enkel jongens) en kogelstoten (enkel meisjes). De miniemen kunnen zich op hun beurt uitleven op de 60m, 60m horden, 1000m, verspringen (enkel jongens) en kogelstoten (enkel meisjes). Voor wie zich op zaterdag 12/02 niet kan vrijmaken, of voor wie niet genoeg krijgt van het kunstlicht in de Topsporthal, stipt nu alvast deze dag aan in zijn/haar agenda. De wedstrijd begint om 13:00u. Voor meer info, raadpleeg het
uurrooster.
Secretariaat : mededeling van de data stratenlopen (FRITS VIA CHRIS)
2017 in zetten deden we op 13 januari met een hapje en een drankje tijden de Nieuwjaarsreceptie. Bekijk nog eens de sfeerfoto's.
Het Vlaams Kampioenschap indoor in beeld .... op DEZE LINK.
 
Terwijl  vele anderen begin januari nog van de ene Nieuwjaarsdrink naar de andere holden, ploeterde Wim De Vreese zich 42 km lang door  het Nederlandse strandzand en werd  zo de fiere  winnaar van de Den Haag-strandmarathon! 
NOTEER ALVAST IN UW AGENDA
12 FEBRUARI 2017 : INDOOR JEUGDMEETING TOPSPORTHAL
19 FEBRUARI 2017 : CROSS KRCG - KERN WICHELEN (BERLARE)
26 FEBRUARI 2017 : JEUGDMEETING + BSK INDOOR
Atleet van de maand : Carine De Bruyckere
Carine draait al redelijk wat jaartjes mee op een hoog niveau mee bij de Masters dames. Vorige winter moest ze echter verstek laten gaan door door blessures aan schouder, bekken en rug na een fietsongeval en een werkongeval. Maar geen nood dacht deze taaie tante (van Vita Van Belleghem), dan kom ik wel sterker en beter terug. Ze zette in mei 2016  haar comeback in  en begin 2017 plukte ze mooie vruchten van haar harde inspanningen: het begon met een 7e in Malgdem. De week erna trok Carine als enige (!) KRCG'er naar Ieper en haalde daar zowaar de overwinning binnen bij de V50-cross! En het smaakte naar meer:  in Bornem deed ze bijna even goed, ze moest er enkel in Corinne De Baets haar meerdere erkennen. Allemaal duimen nu dat ze haar 'form' kan vasthouden tot het PK! 

 
SPORTKAMPEN 2017

Traditiegetrouw richt KRCGent sportkampen in tijdens de Paas- en de zomervakantie, zowel voor aangesloten als niet-aangesloten atleten !

Voor de jeugd hebben we in 2017:

Paaskamp van 03/04 t.e.m. 07/04

Zomerkamp juli van 03/07 t.e.m. 07/07

Zomerkamp  augustus van 21/08 t.e.m. 25/08.

Voor de cadetten-scholieren hebben we in 2017:

Paaskamp van 05/04 t.e.m. 07/04

Zomerkamp  augustus van 16/08 t.e.m. 18/08.

Voor meer info en inschrijvingen: klik hier.

Gentbrugse raconteurs


Onlangs organiseerde de stad Gent in Gentbrugge een wijkbeurs: twee anciens van de club - nou ja, de ene met duidelijk wat meer jaren anciënniteit dan de andere - Werner en Bert trokken er naar toe om wat reclame te maken voor onze club.  Een stukje clubgeschiedenis, verteld door deze twee 'raconteurs' , lees  je hier: Gentbrugse raconteurs
              

 
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee / bijdrage voor de Nieuwsbrief en/of website ...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved. Jaargang 2
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium