Copy
KRCG Nieuwsbrief November '16 :Wintercriterium en - kalender, BK Ekiden, Oefencross, Agenda, Atleet van de maand, Patsy in de kijker, Ann-Sophie BK marathon enz... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

NOVEMBER '16

OEFENCROSS SCHIET WINTERSEIZOEN OP GANG 
Ons crossseizoen werd traditiegetrouw op gang geschoten in Beernem. De parkcross aldaar kon nogmaals rekenen op gulle medewerking van de weergoden: onder een mooie nazomerzon kwamen er 179 deelnemers aan de start in het gezellige Bloemendalepark ... en naar we vernomen hebben zou het wel eens de laatste editie op die plaats kunnen geweest zijn... 
Wil je de uitslag nog eens nalezen, dan kan je 
 hier terecht. Een link naar de foto's vind je wat verderop in deze Nieuwsbrief.
BK EKIDEN te BRUSSEL 
Ekiden lijkt stilaan de meest populaire vorm van aflossingsmarathon te worden. Deze uit Japan overgewaaide versie van marathonestafette wordt gelopen door 6 lopers die resp. 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 km lopen. De lopers geven een sjerp, de tasuki, door die om het lichaam moet gedragen worden. 
Vorige maand vond in Brussel het BK Ekiden plaats en we hadden een KRCG-team met veel ambitie aan de start. Ons zestal, bestaande uit Bert Misplon, Arno De Feyter, Riken Ost, Bashir Abdi, Thijs Verburgt en Jennen Mortier, maakte er een ware thriller van door vanuit een quasi hopeloze positie toch nog naar de titel te lopen. Verder in de NB lees je er meer over.
BK MARATHON : ANN-SOPHIE DOET HET WEER... EN NOG BETER DAN VORIGE KEER
Nadat ze vorig jaar in Eindhoven de bronzen plak veroverde had Ann-Sophie Claeys (Kern Beernem) er dit jaar duidelijk terug zin in ginds in Eindhoven. Meer nog: ze werd getipt als de grootste kanshebber op goud.
En die kans greep ze met beide handen of moeten we bij lopers zeggen met beide benen? Ze werd Belgisch kampioen en kwam voor het eerst onder de grens van 2u50' binnen. Lees er
hier meer over.
QUIZ 2016 WAS TERUG EEN SUCCES...
Op zaterdag 15 oktober konden de hersenen gepijnigd worden op onze 4e KRCG-Quiz en 14 teams van vier personen kwamen aan de denkende start. Tot op het laatste moment het team van onze Bert Misplon afzegde wegens....te moe na de Ekiden. Kleine kanttekening hierbij is dat Thijs Van Der Burgt wel na zijn inspanning present tekende wat toch voor enige, weliswaar grappige, commentaren zorgde.
Na 10 vragenrondes kwam het uiteindelijk tot een ex-aequo met twee teams, Jong & Oud en Kwistet of Kwistetnie. Eerstgenoemde trok uiteindelijk aan het langste eind door de schiftingsvraag het dichtst te benaderen, proficiat. 
Op
DEZE LINK kan u enkele foto's bekijken en noteer alvast 14/10/2017 in uw agenda voor de 5e editie! 
KRCG-JOGGERS: doelgericht trainen
Onze Racing-joggers willen in de toekomst er  werk van maken om doelgerichter te lopen. Lopen is immers veel leuker als je specifieke doelen wil bereiken. En er zijn mensen die hiervoor  de motivatie uit zichzelf kunnen halen maar anderen hebben hiervoor een extra duwtje nodig zoals een gezamenlijk loopevenement.
Daarom gaan de begeleiders proberen om zoveel mogelijk joggers warm  te maken en te begeleiden naar de 5 joggings/stratenlopen die georganiseerd worden door onze club zelf of door de deelkernen Wichelen en Beernem: Boterkoekenloop Gentbrugge, Ledebergse feestenjogging, 10 van Wichelen, Moerbrugse kermisjogging en een nieuw evenement in Overmere.  Tegen de volgende Nieuwsbrief hopen we over de exacte data van deze 5 activiteiten te beschikken.
PATSY IN DE KIJKER...
Patsy Galle, zowel gekend bij onze kern in Wichelen als in Gentbrugge, bond zondag tijdens de oefencross in Beernem voor het eerst de spikeveters aan. En als Patsy iets doet, doet ze het dan ook goed. Niet met de verwachting het podium te bestijgen, maar wel met de idee zich te amuseren. Een paar dagen voor de cross ging ze nog 4u wandelen, schijnt goed te zijn als voorbereiding op de cross kregen we te horen. Peanuts voor Patsy trouwens, want ze wandelde eind augustus ook de dodentocht uit. Lees haar volledig cross avontuur op deze WEBPAGINA !
CROSS CUP RELAYS - GENT 23-10-2016
Traditiegetrouw opent de Cross Cup Relays officieel het veldloop seizoen en al even traditiegetrouw doen onze Ratjes elk jaar een gooi naar (meerdere) podia. Dit jaar niet anders en de miniemen meisjes gaven op schitterende wijze al vroeg op de dag het goede voorbeeld door knap de 3e pl te pakken! (LEES)
De juniores dames, cadetten, masters en scholieren heren én ons eerste mannenteam volgden hun voorbeeld zodat we, zij het weliswaar zonder de hoofdvogel, met een rijke medailleoogst terug huiswaarts konden. 
De een kon al beter overweg met het zand aan de Blaarmeersen dan de ander, het volledige relaas van de jeugd is te lezen op bovenvermelde link, vanaf de cadetten klikken we
HIER.
TOON VAN CAUTEREN TREKT NAAR AUSTRALIE
Van 26 oktober tot en met 6 november gingen in het Australische Perth de wereldkampioenschappen voor Masters door.
Clubgenoot en regerend Europees kampioen veldlopen Toon Van Cauteren verliet, in zijn zoektocht naar nieuw eremetaal bij de M55, ons land al op 15 oktober. Van zijn belevenissen hield hij, samen met 2 andere landgenoten, een blog bij zodat we hem niet teveel zouden missen:
 http://www.bloggen.be/toon_etienne_marc/
Ondertussen konden jullie op onze site al lezen dat hij brons behaalde op de cross-country maar vers van de pers kunnen we ook mededelen dat hij op de slotdag in de halve marathon een 4e plaats behaalde. Halfweg het kampioenschap had Toon op de 5000 ook al een vijfde plaats behaald. 3 wedstrijden en driemaal in de top-vijf! Al had die laatste wedstrijd wel een wrange nasmaak: Toon dacht dat hij als 3e finishte maar ... blijkbaar deed er in zijn categorie een atleet mee waarvan de registratie niet correct was verlopen en dus bleek pas na de wedstrijd dat Toon eigenlijk 4e was geworden. Blijdschap en teleurstelling liggen soms heel dicht bijeen in de sport.    
Secretariaat
- Het nieuwe seizoen is van start gegaan en na de regels rond aansluitingen, die we in vorige editie van de NB vermeld hebben, willen we vooral onze oudere atleten, er nog eens op wijzen dat er ook regels zijn bij het (niet) deelnemen aan kampioenschappen, vooral dan bij afzegging na eerdere inschrijving. Deze regels gelden zowel voor indoor- als outdoor kampioenschappen en zijn echt wel belangrijk! Lees ze dus zeker nog eens na op onze WEBSITE en mochten er toch nog vragen zijn dan kan je steeds terecht op het secretariaat! Dit laatste liefst op tijd en niet als het al te laat is ! Een verwittigd atleet is er..... 

- Er zijn ook nieuwe regels rond het wintercriterium, dit zowel voor jeugd als al de andere categorieën. Op
DEZE PAGINA kan u alles nog eens rustig nalezen.
De oefencross bij onze Kern Beernem is achter de rug. Wenst u ook eens iets meer te weten te komen over deze Kern, surf dan snel naar...BEERNEM.
Om bij onze Kern Beernem te blijven : bekijk HIER en ook HIER nog eens de foto's van de oefencross 2016!
 
Met de Cross Cup Relays werd het winterseizoen definitief op gang geschoten. Bekijk HIER de foto's van deze wedstrijd.
 
NOTEER ALVAST IN UW AGENDA
03 DECEMBER 2016 : ATLETENHULDIGING
16 DECEMBER 2016 : UURLOOP SPORTAROUND (MUSIC FOR LIFE)
26 DECEMBER 2016 : OPEN INDOORMEETING TOPSPORTHAL
12 FEBRUARI 2017 : INDOOR JEUGDMEETING TOPSPORTHAL

19 FEBRUARI 2017 : CROSS KRCG - KERN WICHELEN (BERLARE)
26 FEBRUARI 2017 : JEUGDMEETING + BSK INDOOR
Atleet van de maand : KRCG-EKIDEN TEAM
Uitzinnige vreugde, zo kan je best omschrijven wat je ziet op de foto's van ons winnend Ekiden-team  in het Koning Boudewijnstadion. Vreugdetaferelen, die eerder deden denken aan voetbal- of fomule-1-feestjes, kregen we nu eens te zien na een atletiekprestatie: heel mooi! 
Het was ook niet niks wat ons zestal gepresteerd had: beste Ekiden-atletiekclub van het land worden, na
een razend spannende wedstrijd. Reden genoeg dus, dachten we,  om de atleet van de maand eens om te toveren naar een team van de maand.
vzw Sportaround is Jong en Wijs!
Half oktober vond de eerste prijsuitreiking plaats van de Jong en Wijs Prijs, een jaarlijkse prijs waarmee de Stad Gent  mensen en organisaties beloond die zich inzetten om Gent kind- en jeugdvriendelijker te maken. 
Vzw Sportaround viel in de prijzen bij de organisaties, vooral ook omdat hun initiatieven zich richten naar kansarme gezinnen.  


'Met vrienden organiseerde ik enkele voetbaltoernooien op pleintjes in de stad. Er kwam veel respons, we voelden dat er meer in zat. Dus startten we met Sportaround, een vzw die kinderen laat proeven van verschillende sporten. Intussen bieden we op 54 Gentse scholen beweging aan, we bereiken kinderen die anders nooit naar de sportclub gaan.', aldus Bert Misplon, oprichter vzw Sportaround.

Het team en de ambassadeurs Bashir Abdi, Edward Theuns en Eline Berings mogen dus fier zijn op hun organisatie.  

 
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee / bijdrage voor de Nieuwsbrief en/of website ...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved. Jaargang 2
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium