Copy
KRCG Nieuwsbrief Maart '16 : Indoorkampioenschappen, PK veldlopen, Atleet van de maand, Secretariaatsnieuws, Sportkampen, Koopjeshoek.... View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

Maart '16

DE INDOOR MAAND FEBRUARI 2016 IN EEN NOTEDOP 

- Enkele uren voordat de vorige editie van onze KRCG-nieuwsbrief verscheen, vond op 31 januari nog het KvV indoor, alle categorieën plaats. Te laat om die NB (Nieuwsbrief) te halen, dus hier gaan we met de melding dat we 2x goud, 1x zilver en 1x brons haalden op deze kampioenschappen. Sarah Rutjens (goud) en Thijs Van Der Burgt (zilver) maakten het wel erg spannend in hun race, Jolien Boumkwo had het iets makkelijker om het goud te veroveren met de kogel. Laures Bauwens tekende voor het brons.
- Een week later op het
BK Studenten waren Thijs en Sarah terug aan het feest. Eerstgenoemde pakte de titel op de 800m na een fantastische race, Sarah tekende (uitgeblust ?) voor 2x zilver. Celien Cambier dikte aan met brons. 
- Op de
IFAM kregen we dan het lang verwachte wederoptreden van Eline Berings, en hoe? Meteen goed voor een finaleplaats en een behoorlijke chrono. Jolien Boumkwo dikte op deze meeting nog maar eens haar CR aan met de kogel, de kaap van de 16m komt nu wel héél dichtbij ! Diezelfde avond liep onze 4x200m damesploeg ook nog naar het brons op het BK! 
- Komen we terecht op het BK a/c waar we met Jolien Boumkwo (kogel) en Eline Berings (60mH) quasi zeker waren van het goud. Zo geschiedde ook, hoe dit in zijn werk ging en hoe Sarah Rutjens er nog een 3e goud aan toe voegde lees je uitgebreid op deze pagina.
- Zijn we terug een weekje later in de Topsporthal, 27 februari namelijk met het BK juniores en beloften waar enkel Thijs Van Der Burgt (1500m bel goud) en Dylan Owusu (400m jun zilver) een hangertje mochten gaan afhalen, al kwamen Shari Lammens (60mH bel) en El Asri Hamza (60m jun) er wel héél dicht bij. Hoe dicht, dat lees je op deze pagina.

- 's Anderdaags was het dan verzamelen geblazen voor de cadetten en scholieren voor hun BK en zij mochten wel iets meer aanschuiven aan de prijzentafel, al noteerden we ook hier enkele 4e plaatsen. Kingsley Ampofo (60m cad goud) en Stefanie Dadayeva (polsstok cad goud) maakten het waar in de jongste categorie en hoe Laures Bauwens de tegenstand als het ware wegblies op de 60m en ook nog nipt de 200m won bij de scholieren vind je allemaal hier terug !
- Ten slotte willen we nog vermelden dat onze club op de indoor-aflossingsmeeting van 14 februari enkele mooie clubrecords rijker werd: hiervoor zorgden de cadetten en scholieren jongens en de miniemen meisjes. Op onze jeugdsite kan je mooie  foto's  van deze meeting bekijken.

FEBRUARI...DA'S OOK NOG ALTIJD ACTIE IN HET VELD 

- Weinig actie in het veld van onze Ratjes, maar dit komt natuurlijk omdat de maand geperst zit tussen het PK en BK. Daartussen het Vlaams Kampioenschap waarvan u lager een kort overzicht krijgt, gebundeld met het "zilveren" PK. 
- Aan het begin van de maand had onze club een mooie primeur: zowel onze jongens als meisjes junioren namen deel aan het Europees crosskampioenschap voor clubs. Dit ging door in de Noord-Turkse stad Kastamonu, die op dat moment door barre, winterse weersomstandigheden niet zo gemakkelijk te bereiken was. Een mooi verslag van wat onze dappere jongeren daar, op 1100m hoogte  in de sneeuw,  gepresteerd hebben kon je terugvinden op de site van Aces-Team2BE. Voor wie het  nog niet gelezen heeft: kijk zeker hier eens.
- Op de voorlaatste dag van februari waren we nog actief in Lebbeke en bij de jeugd knokte miniem Femke D'Hauwers zich uit verslagen positie terug tot de 2e pl, een plaats die Seppe Verstraete (min H) ook al kon binnenhalen. Lennert Dewulf was dan weer primus bij de cadetten en Toon Van Cauteren....tja...Toontje was nog maar eens de snelste master hé in zijn categorie, dit om maar een paar prestaties te noemen. Alle uitslagen !
- Op het moment dat deze nieuwsbrief verschijnt, werken onze masters ook hun BK veldlopen af in Dour. De gepaste berichtgeving hierover zal in de komende dagen op de website verschijnen en uiteraard komen we hier volgende maand op terug.

Secretariaat : Belangrijk om te weten ! 

- Heeft u bij het inschrijven voor een kampioenschap een foutje gemaakt ? Rechtzetten kan maar enkel en alleen via het secretariaat

- Betreffende inschrijvingen voor de kampioenschappen : De uiterste inschrijvingsdatum staat steeds vermeld bij op onze overzichtspagina van de kampioenschappen. Mogen wij dan ook vragen deze te respecteren !
- Kan je door een of andere reden toch niet deelnemen aan een kampioenschap waar je voor ingeschreven bent ? Let op !!! Hier staan boetes op (opgelegd door de V.A.L.). De procedure om deze te vermijden kan je
hier  nalezen !
- En om alle misverstanden hieromtrent uit de wereld te helpen: een evenaring van een CR is géén verbetering ! D.w.z. dat deze prestatie wél op de tabellen zal vermeld worden maar dat ze niet meetelt voor de puntenlijst op het einde van het seizoen !
Dames aan de macht op het BK indoor alle categorieën ! Bekijk HIER de foto's !
Inschrijven voor onze jeugd sportkampen (Pasen & zomer) kan nog steeds. Alle info is op deze pagina te vinden ! 
De ruime fotoreportage van het PK veldlopen in eigen huis kan bekeken worden door op de foto te klikken. 
Aangezien er veel vraag is naar 2e hands spikes - vooral bij de jeugd - is er vanaf heden een "KOOPJESHOEK" beschikbaar in de kantine ! 
De regels voor het gebruik hier van hangen er eveneens uit, succes ! 
Atleet van de maand :Sarah Rutjens
Indoor 60m : dat nummer is van Sarah en van haar alleen in 2016. Ze vlamde op het Vlaams Kampioenschap na een spannende wedstrijd naar het goud en voegde er een week later nog eens zilver aan toe op het BK studenten. "Uitgeblust" zei ze toen, maar het vlammetje sloeg net op tijd weer aan op het BK A/C.
Er was een fotofinish voor nodig, die geen uitsluitsel bracht, en na de bijhorende commotie mocht Sarah opnieuw, verdiend, het goud afhalen en zich de nieuwe nationale kampioene noemen. Gedeeld weliswaar maar ook dat telt. Met de Vlaamse én de Belgische titel A/C in haar achterzak is Sarah deze winter gewoon "the Queen of sprint". Proficiat !
HET PROVINCIAAL EN HET VLAAMS KAMPIOENSCHAP IN HET VELD
 
Het PK in eigen huis organiseren is toch altijd iets speciaals en brengt de nodige stress mee. Daarom ook langs deze weg nog eens een dikke proficiat aan de mensen van onze Kern Wichelen die een fantastische organisatie uit de grond hebben gestampt. Een overzicht van dit PK kan nagelezen worden al kunnen we er niet naast om te vermelden dat het voor KRCG "het zilveren PK" werd. Miniem Oona Van Hulle opende op schitterende wijze de dans, Seppe Verstraete (ook min.) volgde en na de jeugd volgden Riken Ost, Natalie Ameloot, Lennert Dewulf, Arno De Feyter, Roland De Bois en Frits De Baets hun voorbeeld. Toon Van Cauteren vond het als master welletjes en hij pakte het goud...misschien een idee naar volgende edities....laat eerst de masters lopen ? 
Op het
Vlaams Kampioenschap in Rotselaar was Toon andermaal de primus, al konden Lennert Dewulf, Jennen Mortier en Jolien Deschaepmeester het ook hier niet laten om....het zilver mee te graaien ! 
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee voor de Nieuwsbrief...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved.
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.