Copy
KRCG Nieuwsbrief Oktober '16 : BK juniores & beloften, Finale BvV Jeugd, Nationaal Criterium Jeugd, PK Meerkampen, Quiz, Pierkesloop, Agenda, Atleet van de maand...View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

OKTOBER '16

BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIORES & BELOFTEN 11-09-2016
Met 7 Racingers trokken ze op 11 september naar Nijvel en ze kwamen terug met 4 medailles. Dylan Owusu gaf 's morgens al het goede voorbeeld: in de gietende regen liep hij freewheelend naar de titel. Rond de middag was het dan de beurt aan Shari Lammens (beloften dames) : in een spannende wedstrijd liep ze ei zo na naar het tweede goud van de dag, met een nieuw PR van 14"26 werd het echter de 2e plaats op 9/100e van de winnares. Bij de beloften heren, haalde Thijs Verburgt eveneens zilver, dit op de 1500 m na een tactische start (4'05"43). Op het einde van de meeting zorgde juniore Jolien De Schaepmeester  op de 5000 m ervoor dat er ook nog een bronzen plak mee huiswaarts kon (19'02"19).
En wedstrijdverslag vind je
hier.
FINALE BEKER VAN VLAANDEREN JEUGD 10-09-2016
Op 10 september mochten zowel onze meisjes als onze jongens deelnemen aan de finale van de Beker van Vlaanderen voor de jeugd,  Roeien met de riemen die je hebt en er het beste van maken was de doelstelling dit jaar. En dat ging goed want 's avonds keerden ze huiswaarts met respectievelijk een 9e en een 4e plaats. 
Maar de verrassingen zijn de wereld niet uit: in de Nieuwsbrief van Atletiekleven, enkele dagen later, stonden onze Ratjes-jongens als 3e in de uitslag! De welverdiende trofee zal dus alsnog aan onze club bezorgd worden. 
Het wedstrijdverslag vind je
hier en de uitslag hier.
PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP MEERKAMPEN : 24&25-09-2016
In het week-end van 24-25 september konden de meerkampers in Deinze aan hun trekken komen. Er waren heel wat jonge Racingers van de partij en we hielden er 3 bronzen medailles aan over: in de vierkamp pup meisjes met Sena Tay, in de  vijfkamp min meisjes Beryl Osuwu en tenslotte in de vijfkamp min jongens Ewout De Jonge. De volledige uitslag kan je hier vinden.
NATIONAAL CRTITERIUM JEUGD : NIJVEL 24-09-2016
Na de juniores en de beloften was het op het einde van de maand aan de jeugd om zich eens te bewijzen in het Waals-Brabantse Nijvel. De jonge Ratjes namen er deel aan 2 aflossingswedstrijden en 36 andere prestaties. Er werden een hoop mooie resultaten neer gezet.  De uitslag vind je hier. 
De redactie was een groot deel van september nog in verlof, dus rekenen we een beetje op uw begrip dat de verslagen wat achterblijven. 
MASTERS INTERLAND
Op zaterdag 17 september werd in het Franse Sarreguemines een masterinterland georganiseerd tussen Frankrijk, Duitsland en België. Er werd gestreden met een groep 40+ en een groep 50+. Van onze Beernemse kern Blanco mocht maar liefst 4 atletes mee! Carine De Bruycker, Ilse Rotsaerd, Vita Van Belleghem en  Patricia Van Delsen presteerden sterk. De uitslag kan je hier vinden en op de nieuwspagina van Blanco Beernem vind je nog meer info en links naar enkele foto's.
KVV MASTERS & PK MASTERS
Al wie 35 of ouder was kon op 24 september naar Wervik trekken, op zoek naar een Vlaamse medaille of een provinciale titel. Een tiental clubgenoten waagden hun kans en ze keerden terug met 4 Vlaamse en 9 provinciale titels. Zeker niet slecht dus maar helaas had geen enkele van hen pen en papier mee genomen om er een mooi verslagje van te schrijven. We kunnen je dus enkel naar deze korte opsomming van hun resultaten verwijzen.
BK HAMER EN GEWICHTWERPEN 
Op het BK Hamer hadden we welgeteld 1 clubgenoot in de arena maar hij vertegenwoordigde onze clubkleuren met verve: Remi Malengraux behaalde bij de senioren goud met een prestatie van 52m01, bijna 3 meter beter dan zijn dichtste concurrent. De volledige uitslag vind je hier.
EEN ZOMER VOL CLUBRECORDS...
Records zijn er om te breken en ook deze zomer lukte dat aardig goed. Internationaal springt het clubrecord op de halve marathon van Bashir uiteraard het meest in het oog maar daarnaast zien we toch dat er bij de aflossingen records uit 1997, 1984  en 2001 gebroken zijn en op individueel vlak bij de Masters records uit 1993 en 1994. Nieuwsgierig naar wie wat verbeterd heeft? Kijk dan hier eens.
Op zaterdag 3 september is in Beernem de nieuwe atletiekpiste in het sportpark Drogenbrood officieel geopend. We laten hier eventjes Roland De Bois aan het woord over de openingsmeeting: 
"Er werd een eerbetoon gehouden aan onze Beernemnaar Tom Compernolle als gewezen Olympiër 2004, 3 x Belgisch Kampioen 5000m en 1 x Belgisch Kampioen veldlopen. Een inhuldigingssteen uit de hand van Kunstenaar Karel Van Roy werd onthuld en de symboliek toegelicht.
Op zondag 4 september organiseerden de atletiekverenigingen AJV Blanco Beernem, KAC Beverhout
en Flac Oostkamp een test-openingsmeeting.  Deze meeting werd door ons, Blanco Beernem, verzorgd en dit met de logistieke steun van KRCG, de vrijwillige juryleden, de inbreng van de FotoFinish specialisten Etienne De Pelsmaeker en Mia Slabbaert. Dank zij hen allen, konden onze mensen in hun opzet slagen. Wij, het kleine Blanco, durfden onder impuls van Nico De Bel, de meest uitdagende stukken van deze meeting aan. De loopproeven met wedstrijdadministratie en de FotoFinish namen we voor onze rekening in een boordevol programma. Het klaarmaken van het wedstrijdterrein en de voorbereiding samen met de sportdienst Beernem liep voortreffelijk. Daarnaast was ook het discuswerpen onzeverantwoordelijkheid. De lat lag hoog maar we slaagden dank zij de inbreng van de vernoemden."
Secretariaat : De (her)inschrijvingen voor het nieuwe seizoen lopen op volle toeren, vergeet echter ook na het ondertekenen van uw lidkaart ook niet om tijdig aan de betaling van het lidgeld te voldoen. Enkele dan bent u volledig in orde ! Nieuwe leden die aan wedstrijden willen deelnemen kunnen ook op het secretariaat terecht voor een de aanschaf van een clubtruitje.
Geen vermelding naar een fotoreportage hier maar wel de melding dat de website van de V.AL. in een nieuw kleedje zit, namelijk www.atletiek.be
De foto's van het PK Aflossingen hadden jullie nog te goed,bekijk ze op DEZE LINK.
 
September is doorgaans een maand met heel veel volk op de piste, maar ook de maand om te denken aan de hernieuwing van het lidmaatschap. Alle info hierover vind je hier  nog eens samengevat.
 
NOTEER ALVAST IN UW AGENDA
09 OKTOBER 2016 : OEFENCROSS BIJ KERN BEERNEM
15 OKTOBER 2016 : 4e GROTE KRCG – QUIZ
23 OKTOBER 2016 : LOTTO CROSS CUP RELAYS te GENT
03 DECEMBER 2016 : ATLETENHULDIGING
16 DECEMBER 2016 : UURLOOP SPORTAROUND (MUSIC FOR LIFE)
PIERKESLOOP 2016
Op het moment dat deze Nieuwsbrief de deur uitgaat zullen de laatste deelnemers de aankomst bereiken op de deze 19e editie van de Pierkesloop. Een samenvatting en foto's vinden jullie dan ook in de volgende editie die begin november verschijnt ! 
Atleet van de maand : Vita Van Belleghem
Atlete van de maand  of van de zomer ...?  De hele zomer lang is Vita immers al bezig met het scherper stellen van clubrecords bij de dames 40+, en dit zowel in loop- als kampnummers. 
En ook de medailles stapelde ze op alsof het niks was: op het BK ging ze met 2 gouden en 2 zilveren plakken aan de haal. En op het Vlaams kampioenschap behaalde ze 1 maal goud en 1 maal zilver.
Een mooie bekroning voor haar sterke zomer was haar selectie voor de
interland waar ze naast hoogspringen ook het snelwandelen voor haar rekening mocht nemen. Kortom .... is er iets wat Vita niet kan en er dan ook nog eens in uitblinkt !?
 
VEILIGHEID & DOPING...
Twee oproepen vanuit de Vlaamse Atletiekliga....die wij bij KRCG alleen maar kunnen steunen...

Bij veiligheid denken we vooral aan iedereen die buiten de piste traint en zeggen we: zorg dat je gezien wordt!
Ook op weg van en naar de training, hou het veilig d.m.v. een fluohesje bijvoorbeeld als je met de fiets komt of te voet. 
Aan de ouders vragen we (nogmaals) : breng uw kinderen tot op de piste en haal ze daar ook af ! Doe niet aan wildparkeren (waar dan ook) en laat uw kinderen niet zigzaggend tussen de auto's naar je toe komen lopen ! 

Bij doping denken we vooral dat je goed geïnformeerd moet zijn of wat wel of niet kan als medicatie in geval van ziekte. Hier krijg je nog wat meer info over deze onderwerpen.


 
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee / bijdrage voor de Nieuwsbrief en/of website ...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved.
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium