Copy
KRCG Nieuwsbrief Januari '17 : Gelukkig Nieuwjaar, Indoormeeting 26/12, Atleet van de maand, Jennen op het EK cross, Interesse om jurylid te worden?,  Agenda enz...View this email in your browser.

NIEUWSBRIEF KRC GENT

JANUARI 2017

Deze 1e Nieuwsbrief van 2017 openen we uiteraard met onze Beste Wensen vanwege de redactie én van het voltallige bestuur van KRC Gent Atletiek.  
Aan allen een Gelukkig, Gezond en Sportief succesrijk 2017 gewenst !!! 
Psst...en op 13 januari is het NIEUWJAARSRECEPTIE (21u-kantine)
NIEUWJAARSWENSEN VAN DE VOORZITTER
Een jaar is weer voorbij gevlogen : een jaar die vol zat van activiteiten.  Op de eigen piste, in het eigen Belgenland, in Europa en zelfs in Rio.  Sta me toe te zeggen dat ik het voorrecht had in vele activiteiten zelf in de actie of daar toch zeer kort bij te zitten.  Het enthousiasme dat ik in Amsterdam beleefde stond in schril contract met de eerder minimalistische aanpak in Rio, laat staan de publieke steun of het gebrek er aan op het grootste sportevenement ter wereld.
LEES VERDER...
INDOORMEETING KRCG 26-12-2016 
Dat onze indoormeeting jaarlijks goed scoort weten we al langer, maar dit jaar schoten we toch wel een serieuze hoofdvogel af met meer dan 2200 prestaties! Een drukte van jewelste dus in de Topsporthal en tussen de massa konden enkele KRCG-ateten, vroeg op het seizoen, mooie resultaten laten noteren. We denken maar aan Dylan Owusu die meteen zijn PR op de 400m scherper stelde, de hordenloopsters Jill Bracke, Beryl Owusu,Justine Coquyt en Shari Lammens die in sterk bezette reeksen meteen hun "dametje" stonden en de mooie resultaten van Jef Misplon (kogel) en Lisa Clopterop (hoog). 
Een wat meer uitgebreide samenvatting is te lezen op de
WEBSITE, waar ook alle uitslagen te vinden zijn en voor de foto's kijken we wat verder in deze Nieuwsbrief.
CROSS CUP BRUSSEL -18-12-2016- JEUGD & ALLE CATEGORIEEN
De Cross Cup in Brussel stond voor het eerst (sinds lang) op de criterium-kalender en zonder af te doen van de deelnemers bij de seniors, masters en alle andere categorieën, was het toch vooral uitkijken hoe onze jeugdatleten het er zouden vanaf brengen. 
Voor de allerkleinsten, de benjamins, was het misschien op het randje van "te zwaar", alhoewel ze dapper hun beste beentje hebben voorgezet. De pupillen konden al wat beter overweg met het klim- en daalwerk in het Park van Laken, zie maar naar de meisjes met bijvoorbeeld een Jolien Clopterop en Elisa Van Peteghem. 
De miniemen maakten er al helemaal geen probleem meer van en vonden het achteraf best "leuk" (na veel gezucht) en ze bewezen het ook met de benen. Zo valt een knappe 7e pl te noteren bij de jongens van Robbe Verstraete, en wat gedacht van de miniemen meisjes waar Oona Van Hulle het presteerde om 3e te worden en Femke D'Hauwers de top 5 volmaakte, dit na een collectief schitterende prestaties van deze miniemen groep. 
Lees er alles over op
DEZE LINK.
CROSS RIEME - JEUGD
Door het samenvallen met onze eigen indoormeeting is er (voorlopig) enkele een samenvatting van de cross te Rieme beschikbaar over de jeugd, met oprechte dank aan de ouders die in de pen zijn gekropen. Blijkbaar was er naast de toch vrij goede prestaties van onze atleten, ook heel wat animo te beleven rond het terrein, de feestdagen zullen er wel voor iets hebben tussen gezeten zeker ? 
Lees er alles over op
DEZE PAGINA.
JENNEN MORTIER OP HET EK VELDLOPEN : 
Dat Jennen de goede vorm te pakken had, konden we al  duidelijk zien bij de kwalificatiecross in Roeselaere. Vraag was enkel als hij die vorm kon aanhouden tot het EK in het Italiaanse Chia. 
En dat lukte hem wonderwel, met als resultaat een mooie 21e plaats! Een resultaat dat trouwens de dag voor de wedstrijd voorspeld werd door zijn trainer, Stefan De Bock. 
Op de site van Atletieknieuws haalden ze Jennen direct na de wedstrijd voor de micro:
 HIER kan je zijn impressies nog eens (her)bekijken. 
CURSUS JURYLID NIVEAU 1 : 
Heb je interesse om jurylid te worden? Lees dan hieronder aandachtig verder hoe dit kan.
Je volgt een dagopleiding bestaande uit een theoretisch deel en een praktische rondleiding op de piste gevolgd door een korte schriftelijke evaluatie. Nadien loop je stage tijdens 3 wedstrijden en treed je éénmaal op bij het lopen, éénmaal bij het springen en éénmaal bij het werpen. Na een positieve evaluatie van deze stage ben je een volwaardig jurylid niveau 1. Je ontvangt een bestendige toegangskaart, een jurybadge en de Nederlandstalige versie van het IAAF-reglementenboekje.

De eerstvolgende dagopleiding in Oost-Vlaanderen gaat door op  zaterdag 11 maart 2017 in Evergem (terrein RIEM).
Inschrijven kan tot 12 februari 2017 bij de
VAL.  Op de VAL site vindt je hier nog  meer informatie en je kan met je vragen ook terecht bij KRCG jurylid Paul Horemans
Geïnteresseerden die op 11 maart bezet zijn kunnen zaterdag 18 maart 2017 de opleiding volgen in Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg.
UPCOMING : 
Op 22/1 gaat het eerste kampioenschap door waarvoor inschrijving  vereist is, nl. het VAL-kampioenschap cad-schol.  Inschrijvingen dienen binnen te zijn ten laatste op 8 januari. (Uurrooster onder voorbehoud)
De week erna is het dan de beurt aan Alle Cat. om op zoek te gaan naar Vlaamse medailles: hiervoor sluiten de inschrijvingen op 15 januari. (
Uurrooster onder voorbehoud)
Inschrijven doe je via
deze pagina
Maar vergeten we niet: de maand januari beginnen we traditiegetrouw met het PK indoor: dit gaat door op 8/1, hier is géén inschrijving vooraf voor nodig en het uurrooster kan je
hier terugvinden.
Secretariaat : onze voorzitter haalde het al aan in zijn Nieuwjaarsbrief: het zijn tijden van 'meer doen met minder geld' en van meer regeltjes en afspraken die moeten nagekomen worden. Dus alle helpende handen zijn welkom op de club om dit in de toekomst te kunnen waarmaken. Heb je zin om je steentje bij te dragen in de succesvolle werking van de club, neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur. Je zal met open armen ontvangen worden.
MET EEN BEETJE VERTRAGING MAAR ZE ZIJN ER WEL : DE FOTO'S VAN DE CROSS TE ZELE
 
INDOORMEETING VAN 26-12-2016 :MEER DAN 2200 PRESTATIES EN DAAR HANGT  UITERAARD EEN  FOTOREPORTAGE
AAN VAST

 
OP 16 DECEMBER LIEPEN WE RONDJES OP DE (V)UURLOOP VAN SPORTAROUND T.V.V. MUSIC FOR LIFE;
 
NOTEER ALVAST IN UW AGENDA
13 JANUARI 2017 : NIEUWJAARSRECEPTIE (kantine 21u00)
12 FEBRUARI 2017 : INDOOR JEUGDMEETING TOPSPORTHAL

19 FEBRUARI 2017 : CROSS KRCG - KERN WICHELEN (BERLARE)
26 FEBRUARI 2017 : JEUGDMEETING + BSK INDOOR
Atleet van de maand : ROBERT BRACKE

Atletiek kan je - als je lichaam wat mee wil - op alle leeftijden beoefenen. Onze atleet van de maand brengt het in ieder geval in praktijk: Robert mocht op 12 december 80 kaarsjes uitblazen en daarvoor had hij zeker adem genoeg want hij gaat nog steeds 3 maal per week lopen. En op de Vuurloop van  vzw Sportaround waagde hij zich zelfs aan een uurloop, met als resultaat 21 rondjes! Dikke proficiat daarvoor.
Maar Robert laat niet alleen de benen spreken: hij staat ook nog elke woensdag en vrijdag op de piste als trainer. En dit doet hij ondertussen ook al  40 jaar. 
Na zijn uurloop werd Robert hiervoor eens goed in de bloemetjes gezet: een kleine honderdtal atleten en ex-atleten van Robert kwamen af op het verrassingsfeestje. Enkel
 SFEERFOTO'S vind je hier. En ook de pers was aanwezig: VERSLAG HLN. 
 
NAAST DE PISTE OF HET VELD...
                KETNET MUSICAL UNIDAMU

KYLE SAKWE, ondertussen atleet bij de cadetten, houdt er naast zijn atletiekprestaties, ook nog een andere hobby op na, namelijk zingen en dansen. 
Kyle deed dan ook lukraak eens mee aan de audities voor de nieuwe KetNet-Musical en daar wist men zijn talenten wel te smaken. 
Resultaat : KYLE SAKWE maakt deel uit van de 24-koppige jonge crew die UNIDAMU mogen opvoeren. Wat een optreden als "look a like" van Stromae op een atletenhuldiging allemaal niet teweeg kan brengen! 
Wie graag eens een kijkje gaat nemen naar deze ongetwijfeld spetterende show kan terecht op onderstaande link en/of informeer gerust eens bij Kyle zelf (of mama Veronique) op een of andere training. 
LINK NAAR KETNET MUSICAL UNIDAMU
UNIDAMU speelt op 1 & 2 april 2017 in de Capitole te Gent!
Tot slot ook nog even dit : heeft u zelf een idee / bijdrage voor de Nieuwsbrief en/of website ...laat het ons gerust weten via......contact.
Openingsuren kantine : 
maandag : 17u30 - 21u
woensdag : 18u30 - 22u
vrijdag : 18u30 - 23u of ...?
Copyright © KRCGent Atletiek vzw, All rights reserved. Jaargang 2
Niets uit deze druk mag, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever overgenomen en/of gepubliceerd worden.

 


This email was sent to fritsd@krcgentatletiek.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KRCGent · Emanuel Hielstraat 106 · Gentbrugge 9050 · Belgium