Copy

Nieuwsbrief 7

Maart 2016

Beste ouders/verzorgers,
 
Het is een drukte van belang deze laatste weken voor Villa Poldervaart. Iedereen is hard bezig om er iets moois van te maken. We hopen dan ook dat u allemaal naar school komt om onze kunstwerken te bewonderen. Staat de datum al in uw agenda genoteerd? Volgende week donderdag, 10 maart, bent u van harte welkom op school. Kijk ook op de site voor het laatste nieuws over Villa Poldervaart.

Ook heeft u gemerkt dat de griep op de Poldervaart heeft toegeslagen. Regelmatig hebben we groepen naar huis moeten sturen. Wij willen iedereen bedanken voor het begrip dat u hiervoor heeft gehad. 

Met vriendelijke groet,
Jacob Mannessen
Directeur
 

De Stokstaartjes

In de periode voor de voorjaarsvakantie hebben de Stokstaartjes weer hard gewerkt. We zijn gestart met het project “Kunst” en dit vinden wij helemaal geweldig. Bij de opening van het project waren er allerlei kunstenaars op school en die hebben ons veel verteld.
Natuurlijk zijn wij ook doorgegaan met de gewone vakken. Niet alleen rekenen en lezen maar ook schrijven. Als we leren schrijven doen wij dat niet alleen in onze schriften. Nee, ook met schelpenzand en met scheerschuim!
 
Lees hier verder....

Een stukje van de Tijgers

Een spannende tijd ligt achter ons. Alle kinderen hebben een definitief advies gekregen en zijn druk op zoek naar een school voor de komende vier jaar.
Om ons een beetje te oriënteren zijn we met de hele groep naar het Geuzencollege, het ProNovacollege en het Accentcollege Delfshaven geweest. We hebben daar al een beetje kunnen proeven hoe het er volgend jaar aan toe gaat. Welke richtingen je kunt kiezen, wat de doorstroommogelijkheden zijn, enz. enz.
De laatste tijd zijn we hard aan het werk met ons kunstproject, welke u kunt bewonderen tijdens Villa Poldervaart. We leren veel over verschillende kunstenaars, verschillende kunstvormen en verschillende materialen. En natuurlijk maken we zelf ook kunst.
Tijdens Villa Poldervaart kunt u bij de Tijgers de kunst van origamivouwen zelf ervaren.
Hier nog een foto van een gezamenlijk kunstproject die gemaakt werd tijdens de opening van ons kunstproject.


Bericht van de Panters

Inmiddels is iedereen weer gewend aan zijn of haar nieuwe niveaugroep en zijn we weer hard aan het werk. De meeste kinderen zijn de afgelopen periode goed vooruit gegaan en hadden een mooi rapport. Samen met de kinderen kijken we naar de doelen voor de volgende periode. Sommige kinderen gaan extra oefenen met spelling en andere kinderen oefenen juist wat meer met rekenen of begrijpend lezen.

In de klas werken we aan het thema ‘kunst’. We hebben het gehad over Vincent van Gogh en Andy Warhol. Vandaag zijn we druk bezig geweest met onze eigen replica’s van het schilderij ‘De schreeuw’ van Edvard Munch. De Panters hebben echte kunstenaars in de klas!

Leesspecialist

Op de Poldervaart is een leesspecialist. Kinderen die langdurig en hardnekkig leesproblemen hebben, kunnen extra leeshulp krijgen. Die kinderen krijgen, met toestemming van de ouders, individueel les.
Soms doen we met deze leerlingen een uitdagende oefening. We zijn begonnen met de Club van Honderd. Je mag lid worden van deze club als je in 1 minuut (60 seconden dus!) 100 letters kan benoemen die door de juf geflitst worden.
Na veel op school en thuis oefenen hebben we nu drie leden: Ryanne en Lurweny uit de Panters en Jemuël uit de Stokstaartjes.
De andere kinderen van de Leesbegeleiding zijn jaloers en sommigen zijn ook hard aan het trainen om bij de club te mogen horen. Dat gaat ze vast en zeker lukken.

Villa Poldervaart

Ook dit jaar is er weer een 'Villa Poldervaart'. Op donderdag 10 maart 2016 openen wij onze deuren voor ouders, opa's, oma's, ooms, tantes, broers, zussen en buren. Wij willen dan laten zien hoe wij met ons kunstthema bezig zijn. In elke klas is een grote tentoonstelling te zien. Net als vorig jaar doen we ook dit jaar weer wat extra's. Dit keer om geld in te zamelen voor moestuintjes op het schoolplein. De kinderen verwerken tijdens de kookles groente, fruit en kruiden tot heerlijke gerechten. Wat is er leerzamer, lekkerder en leuker dan deze producten zelf verbouwen? Hiervoor moeten er verschillende materialen aangeschaft worden zoals; hoge bakken, schepjes, harkjes, tuinhandschoenen, zaadjes, plantjes en fruitbomen. Met het geld dat we met 'Villa Poldervaart' verdienen willen we dit doen.

Tijdens 'Villa Poldervaart' is er daarom een mini-rommelmarkt tegen mini-prijzen (tafels met spulletjes voor €0,50 - €1,00 en €2,00). Er is koffie, thee en limonade en u kunt er iets lekkers bij kopen. 
Hou de site in de gaten voor meer informatie. Op de site staat ook een filmpje van de opening van het Kunstproject.

Schoolfotograaf

Op dinsdag 5 april komt de schoolfotograaf bij ons op school. Er worden van alle kinderen foto's gemaakt in verschillende poses. Als de foto's klaar zijn, krijgt ieder kind een fotoblad mee naar huis waarop de gemaakte foto's staan. Op dit blad kunt u aangeven welke foto's u wilt bestellen. Dit blad en het verschuldigde geld moet daarna binnen 14 dagen worden ingeleverd op school. 
Dit jaar wordt ook de mogelijkheid geboden om na schooltijd een foto te maken met zusjes/broertjes die niet bij ons op school zitten. Dit moet u wel zelf aangeven. Op school (bij de balie) komt hiervoor een intekenlijst te hangen. 

Agenda


10 maart
Villa Poldervaart
12.30-14.00 uur

24 maart
Paasontbijt

25 t/m 28 maart
Paasvakantie

5 april
Schoolfotograaf


 

 

SBO De Poldervaart


  Prinses Beatrixlaan 20   -   3121 JN Schiedam    -   010 470 11 88   -   directie.poldervaart@primoschiedam.nl

www.poldervaartschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


SBO De Poldervaart is een school van