Copy

Nieuwsbrief 9

mei 2016

Beste ouders/verzorgers,

Wij zijn al weer bijna aan het einde van het schooljaar 2015-2016. De kinderen van verschillende groepen gaan op schoolkamp. De Dolfijnen en de Panters gaan voor het eerst op de fiets naar het scoutingterrein Bieslandse Bos in Pijnacker. Daar gaan ze twee nachten slapen. Dit kamp is voor hun een oefening voor volgend schooljaar, want dan gaan ze met groep 8 drie nachten en gaan ze zelf koken. Onze groep 8 leerlingen hebben jaren kookles gehad. Op het kamp mogen zij dan onder begeleiding van de leerkracht koken.De IJsberen en de Leeuwen gaan in juni op pad met de Delftse Zwervers naar Ommen.De anderen groepen zijn al op schoolreis geweest en hebben heerlijk gespeeld in de Speeldernis.

We hebben zo een mooi jaar gehad met onze leerlingen. Nog 7 weken en dan hebben we weer zomervakantie.

Met vriendelijke groet,
Jacob Mannessen
Directeur
 

Nieuws van de Tijgers

De tijgers zijn op 10 mei de trotse ouders van VIJF kuikentjes geworden. We kunnen er voorlopig maar 1 weekje van genieten want het kamp voor groep 8 staat weer voor de deur.
Op 23 mei zullen wij per fiets naar Het Bieslandse Bos gaan.
Na terugkomst volgt voor ons de laatste toetsweek op De Poldervaart en vervolgens gaan we iets verzinnen voor een leuke afscheidsavond. Kortom: We hebben het druk maar ook leuk!

Groetjes van De Tijgers

oopBerichtje van de Panters

Na een heerlijke, zonnige meivakantie zijn de Panters weer aan het werk gegaan. De komende weken ronden we het thema 'De Tweede Wereldoorlog' af. Voor de vakantie hebben we het al gehad over het bombardement op Rotterdam, de vervolging en het achterhuis van Anne Frank. Veel kinderen hebben tijdens de dodenherdenking in de meivakantie ook even stil gestaan bij alle oorlogsverhalen. 

De komende weken tot de zomervakantie zijn voor de Panters drukke weken. We hebben een excursie, we gaan op kamp, de toetsen komen er weer aan en stiekem kijken we allemaal al uit naar het eindfeest. Ons volgende bericht zal vast en zeker over het kamp gaan.

Groeten van de Panters

Vosjes en Stokstaartjes

Op dinsdag 10 mei zijn de kinderen van de Vosjes en de Stokstaartjes op schoolreis geweest. Ze hoefden gelukkig geen lange reis te maken want de bestemming was 'De Speeldernis' in Rotterdam. Om kwart over 9 kon het grote speelfeest al beginnen. De speeltuin was helemaal gereserveerd voor de twee groepen. Er was van school het nodige meegenomen aan emmers, schepjes, schepnetjes en vergrootglazen, dus het duurde niet lang of iedereen was druk bezig met het meegenomen speelgoed en alles wat de natuur in deze leuke speeltuin te bieden heeft. Gelukkig hadden de kinderen er rekening mee gehouden dat je op deze plek nat en vies mag worden en met alle stenen, takken, zand en het water in de stroompjes kon iedereen zich naar hartenlust uitleven.
Juf Mariska en meester Rob waren met een paar kinderen met een zwemdiploma nog wat verder de speeltuin ingegaan, waar de heuvels wat hoger zijn en het water wat dieper is. Als er even een korte pauze was om te eten en te drinken, konden de kinderen bijna niet wachten om verder te spelen.
Om 1 uur werd er verzameld zodat iedereen zijn extra meegebrachte droge kleren kon aantrekken. Na een ijsje ging de hele groep na een gezellige dag weer terug naar school. Op school werd er nog even over de dag nagepraat en alle kinderen waren het er over eens dat ze konden terugkijken op een superleuke dag.
Meer foto's...

Berichtje van de Zebra's

Na een hele lekkere vakantie van 2 weken zijn we nu toegekomen aan de laatste periode van dit schooljaar.
Met leren gaan we er nog even flink tegenaan om ons goed voor te bereiden op de laatste schooltoetsen.
Maar eerst zijn we nog op schoolreisje geweest naar de Speeldernis.
Hoe we het daar gehad hebben??? Vraag dat maar aan uw kind.

Groetjes vanuit de Zebra's

Nieuws van de Jaguars

De Jaguars hebben weer een drukke maar gezellige tijd achter de rug. We hebben het thema kunst afgerond en zijn weer enthousiast met het thema water begonnen. We leren veel nieuwe woorden en proberen goede zinnen te maken die met het thema water te maken hebben. Verder proberen we weer mooie knutselwerken te maken, zodat de klas er gezellig uitziet. 
Op vrijdag 8 april zijn de Jaguars op excursie geweest naar de schaapskudde. De kinderen mochten helpen om de kudde bijeen te houden en ze van het ene grasveld naar het andere te brengen. Nog een hele klus, maar de kinderen hebben het voortreffelijk gedaan! Ook hebben we spelletjes gedaan en een mooi knutselwerkje gemaakt.
Foto's kunt u hier bekijken
Nu we weer goed uitgerust zijn van de meivakantie, gaan we er nog even hard tegenaan. 
Op donderdag 12 mei zijn we nog op schoolreis geweest naar de Speeldernis en daar hadden we het super naar onze zin!
Het was mooi weer, dus onze dag kon al niet meer stuk!

Groetjes van de Jaguars

Ons schoolplein


Het schoolplein wordt nog mooier dan het nu al is.

 De Johan Cruyff foundation heeft het schoolplan voor de sportcoatings goedgekeurd en dit komen ze binnenkort op ons schoolplein verven.
We krijgen een echt veld voor netspelen bij het volleybalnet, een viervakkendoel op de muur bij het keukentje en een atletiekbaan bij de pingpong tafel!!!!

Omdat we het 250e schoolplein van de Cruyff foundation zijn en het 14e schoolplein in Schiedam willen ze dit iets groter openen. Ze willen dit graag in combinatie met de Gelinckschool doen, omdat zij ook coatings hebben gekregen en nog geen opening hebben gehad.

Deze opening zal op woensdag 1 juni vanaf 9.30 uur plaatsvinden, ouders zijn dan ook welkom.

De wethouder van Sport en de directeur van de Cruyff foundation komen het plein openen.Agenda

 

​16 mei
Pinksteren

18-19-20 mei
​Kamp Bieslandse Bos:
Dolfijnen​ en Panters

23 t/m 26 mei
Kamp Pijnacker:
Tijgers

10 en 13 juni
​Studiedagen, de​ kinderen zijn vrij

21 juni
Rapportbesprekingen

27 t/m 30 juni
Kamp Ommen: 
IJsberen en Leeuwen

8 juli
School uit om 12.00 uur

11 juli t/m 22 augustus
Zomervakantie
 

 

SBO De Poldervaart


  Prinses Beatrixlaan 20   -   3121 JN Schiedam    -   010 470 11 88   -   j.mannessen@primoschiedam.nl

www.poldervaartschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


SBO De Poldervaart is een school van


This email was sent to j.vanotterdijk@primoschiedam.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
sbo De Poldervaart · Prinses Beatrixlaan 20, · Schiedam, Zh 3121 JN · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp