Copy

Nieuwsbrief 5

December 2015

Beste ouders/verzorgers, 

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2015. Een nieuw jaar staat voor de deur. We hopen dat dit ons veel goede dingen zal brengen.
 
Goed nieuws!!!
Juf Lieke is bevallen. Ze heeft een dochter gekregen. Ze noemen haar Evi. We wensen haar, Teun en Evi heel veel geluk samen.
 
Het afgelopen half jaar zijn we vaak met computers op school bezig geweest. We proberen ons onderwijs meer thematisch te geven. Hierbij maken we gebruik van de moderne middelen van deze tijd, zoals de laptop en het tablet. Kinderen leren op deze manier zelfstandig te werken, samen te werken en rekening te houden met elkaar. Er wordt veel gevraagd van de kinderen, maar we merken dat ze het fijn vinden dat ze aangesproken worden op hun eigen verantwoordelijkheid. Nog niet alles gaat zoals we het willen, maar we zijn in ontwikkeling.

Weet u het nog? In de hal van de school staat een vetcontainer. Hierin kan al het oude vet gegooid worden. Denk bijvoorbeeld aan het vet van de oliebollen. De school doet met deze inzameling mee met de Vetstrijd. We verdienen er in alle gevallen geld voor de school mee. En als we winnen, wordt dit nog verhoogd. Graag dus al het vet in de bak!!!
 
Tot slot willen we iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig 2016 wensen.
 
Met vriendelijke groet,
Jacob Mannessen
Directeur
 

De Zebra's

Bij de Zebra's hebben we, net als de rest van de school, gewerkt aan het thema 'voeding'.

We hebben veel geleerd over gezonde voeding, de manieren waarop je verschillende gerechten klaarmaakt en hoe je ze eet. Zo hebben de kinderen gerechten verzonnen en hierbij bedacht wat ze ervoor nodig hadden om dit te maken. Ook hadden we een boterham in de klas die we hebben laten verschimmelen om te kijken wat ermee gebeurd. Dit zag er heel vies uit!
Lees verder ...

Het eerstvolgende Suikerfeest valt op woensdag 6 juli 2016. Dit is in de laatste week voor de zomervakantie.

Omdat te verwachten is dat ouders verlofaanvragen zullen indienen, bijvoorbeeld om het Suikerfeest in het vaderland te vieren, is er overleg geweest met het Openbaar Ministerie om een standpunt te formuleren.

Het standpunt aangaande verlofaanvragen rondom het Suikerfeest is als volgt:

Er is recht op 1 verlofdag op de dag van het Suikerfeest, 6 juli 2016 (u kunnen volstaan met een melding op school dat uw zoon/dochter die dag niet aanwezig zal zijn) Wanneer u meer verlofdagen aanvraagt, dient dit te worden afgewezen. Indien kinderen ongeoorloofd afwezig zijn, volgt melding bij leerplicht en kan proces verbaal opgemaakt worden.

Mocht een leerling voor en/of na het Suikerfeest toch ziek gemeld worden of afwezig zijn, dan is de school verzocht dit te melden bij leerplicht, zodat in voorkomende gevallen een huisbezoek gedaan kan worden.

De Stokstaartjes

De Stokstaartjes hebben op vrijdag 4 december een gezellig sinterklaasfeest gevierd. De kinderen mochten allerlei vragen stellen aan Sinterklaas en ze kregen allemaal antwoord van de Sint. En er was voor ieder kind een mooi cadeau.

Vanaf de herfstvakantie zijn de kinderen van de Stokstaartjes bezig geweest met gezonde voeding. Er kwam een kok in de klas die met de kinderen ging bespreken wat er allemaal nodig is om groentesoep te maken. Er is afgesproken dat dit uiteindelijk in de kookles gemaakt zou worden.
Lees verder...


Wij wensen alle ouders hele fijne feestdagen.

Groeten van alle kinderen van de Stokstaartjes, juf Anne-Marie en meester Rob

De Panters

Het Sinterklaasfeest was een groot succes. De kinderen van de Panters hebben de kinderen van de Vosjes begeleid bij het verwelkomen van Sinterklaas. Daarna hebben we in de klas naar elkaars gedichten geluisterd en de cadeautjes uitgepakt. Tijdens het spel ‘Party en Piet’ hebben de kinderen een hoop kruidnootjes verdiend.

Nu zijn we ons al weer druk aan het voorbereiden op de kerst. We zijn bezig met verschillende creatieve projecten om de klas gezellig te maken voor het komende kerstdiner. Zo zijn we onze eigen kerstboompjes aan het borduren.


 

Meer foto's zijn te zien op de website.
Sint               Project voeding


Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie. Heel veel geluk, gezondheid en liefde voor 2016!

De Tijgers

Met de tijgers hebben we dit jaar een champignonsoort gekregen die shiitake heet.
Wij hebben de shiitake eerst laten groeien. We moesten hem voor het raam zetten en na een paar dagen onderdompelen in water.
Nadat de shiitake goed was, zijn we er een gerecht mee gaan maken. Dat gerecht was een hamburger.
Het was gewoon een simpele hamburger, maar dan met gebakken shiitake en ui. Dit is door een kookclubje gedaan. Ze zijn er heel goed mee bezig geweest.
Ondanks dat sommige nog nooit shiitake gegeten hadden en zeiden dat ze het niet lustten, hebben ze het toch geproefd en daarna lekker opgegeten.
Lees verder ....

KUNST

Ons project over voeding was een groot succes. Iedereen heeft zijn best gedaan om er iets moois van te maken. We hebben dan ook veel geleerd.
Het volgende project gaat over KUNST. Alle groepen gaan zich op de een of andere manier met dit onderwerp bezighouden. En wie weet, misschien schuilen er wel echte kunstenaars in sommigen van ons.
Op school hebben we al mooie boeken over kunst. Prentenboeken voor de jongere kinderen, maar ook de oudere kinderen zullen ze erg mooi vinden. En er zijn ook mooie leesboeken over kunst voor de oudere kinderen.U kunt ons helpen bij dit project. Regelmatig zullen we weer vragen of u thuis samen met uw kind aandacht wilt schenken aan onderwerpen en vragen waar uw kind mee thuis komt. 
Lees verder ....


Agenda


18 december
School is uit om 12.00 uur.

21 december - 1 januari
Kerstvakantie

4 januari
Weer naar school

26 januari
Rapportbespreking

 

SBO De Poldervaart


  Prinses Beatrixlaan 20   -   3121 JN Schiedam    -   010 470 11 88   -   directie.poldervaart@primoschiedam.nl

www.poldervaartschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


SBO De Poldervaart is een school van