Copy

Nieuwsbrief 6

Januari 2016

Beste ouders/verzorgers,

Het nieuwe jaar is al weer bijna een maand oud en voordat we het weten zitten we alweer bij de voorjaarsvakantie. De tijd gaat snel. Er zijn nog een paar mededelingen die ik aan u wil doorgeven.

U hebt allemaal een brief gekregen waarin u gevraagd werd om het schoolgeld over te maken naar de school. Een aantal ouders realiseerde zich op die manier dat zij het schoolgeld nog niet had overgemaakt. Gelukkig hebben zij dat nu wel gedaan. Er is echter nog een groep ouders die dat nog niet heeft gedaan. Bij dezen wil ik hen verzoeken het schoolgeld over te maken.

Wij zijn begonnen met ons kunstproject. De start van het project bestond uit het samen maken van een kunstwerk door alle kinderen. Eén voor één mochten zij kwasten vol met verf leeggooien in de richting van vier doeken. Deze mooie schilderijen staan nu op het aquarium. Bekijk ze even als u uw kind naar school brengt. Tijdens Villa Poldervaart zullen er nog meer schilderijen en andere kunstwerken door de kindern van de school getoond worden. Let op: de dag van Villa Poldervaart is verplaatst naar donderdag 10 maart.

Wij doen nog steeds mee met de VETstrijd. Oud vet van bijvoorbeeld patat of oliebollen bakken kan op school worden ingeleverd. Bij de ingang staat een container met een geel deksel waar u uw vet in kwijt kan.

Met vriendelijke groet,
Jacob Mannessen
Directeur
 

Wijziging Villa Poldervaart

In de schoolkalender en in de nieuwsbrief staat dat we op donderdag 18 februari weer een Villa Poldervaart hebben. Elk jaar hebben we de donderdag voor de voorjaarsvakantie een open middag waar iedereen kan zien wat we op school aan het doen zijn.

Het kunstproject van dit moment is heel veelzijdig en daardoor komen we tijd tekort om alles te doen wat we willen. We stellen Villa Poldervaart daarom uit tot donderdag 10 maart.

Van 12:30 uur tot 14:00 uur opent SBO De Poldervaart die donderdag de deuren voor alle ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, tantes en ooms, neefjes en nichtjes en buren, kortom iedereen die geïnteresseerd is.

In iedere klas is kunst met een grote K te zien. Ook hebben we weer een rommelmarkt en een koffie/thee hoek met iets lekkers.

Er komt natuurlijk nog een uitnodiging maar verander nu alvast de agenda: 18 februari wordt 10 maart.

(Kunst)nieuws van de Vosjes

Vanaf maandag 11 januari werken we in de Vosjes met het thema ”Kunst”. En het leuke is dat we dit met alle groepen van de Poldervaart gaan doen.

Op dinsdag 19 januari hebben we een heus kunstwerk gemaakt. We mochten met een kwast vol verf de verf gooien naar een wit doek. Ook de andere groepen van de Poldervaart hebben dit mogen doen. Het kunstwerk zal een mooi plaatsje krijgen in school.

Diezelfde dag hebben we ook een circuit gelopen door de school. In elke klas werd er een beroep uitgebeeld. Aan de hand van vragen hebben we kennis gemaakt met beroepen in de kunstsector.

In de klas werken en leren we over kunst en gaan we een groepswerk maken…..verklappen doen we het nog niet, want het groepswerk wordt op Villa Poldervaart gepresenteerd.

Dus lieve ouders, bent u nieuwsgierig geworden, zet dan alvast 10 maart in uw agenda, want dan is Villa Poldervaart en kunt u het werk van uw kind bewonderen.

Een lieve kunstgroet van de Vosjes

De Leeuwen spotten vogels

Dinsdag zijn we met de klas gaan vogels spotten in het Beatrixpark. We hebben een verrekijker en een vogelkaart gebruikt waarop we konden zien welke vogels er zijn. Het was een mooie dag en we hebben veel vogels gezien. Zo zagen we een grote bonte specht, koperwieken, koolmezen, pimpelmezen, een vink, roodborstjes, merels en nog veel meer. We hebben geleerd dat de koperwiek een wintergast is. Dat is als een vogel alleen in de wintermaanden in Nederland te zien is. 

We hebben bij het raam in de klas ook vetbollen en vogelvoer hangen. Daar komen veel vogels op af. Dat is erg leuk om te zien, want zo komen ze heel dichtbij. Het zijn vooral koolmezen, pimpelmezen en roodborstjes die komen. Ook de halsbandparkiet komt vaak bij ons in de boom zitten. Dat is een mooie vogel.

Nieuws van de Otters

Hoera! Juf Lieke is bevallen. Ze heeft een dochter en ze heet Evi! We hebben met elkaar een mooie poster gemaakt voor in Evi haar slaapkamer. Wij hebben gehoord dat het goed gaat met juf Lieke en Evi.

Voor de vakantie hebben wij een leuk sinterklaasfeest en kerstfeest gehad. De klas zag er gezellig uit met een mooie boom die de kinderen versierd hadden. Ook hebben de kinderen naar verhaaltjes en liedjes gezocht op internet. Deze hebben wij in een Padlet gezet, zodat zij elkaars gevonden werk konden bekijken. De Padlet is hier nog te bekijken: padlet kerst.

Als afsluiting van de kerst op school hebben wij met zijn allen gegeten tijdens het kerstdiner. Iedereen zag er supermooi uit en het eten was verrukkelijk. Wij willen alle ouders bedanken voor hun bijdrage.
 
De afgelopen weken hebben wij tijdens het GSO laten zien wat we de afgelopen tijd geleerd hebben. We hebben hard moeten werken, maar vonden het erg leuk om te doen. Wij kijken uit naar de volgende GSO’s in juni.
De komende weken gaan wij aan de slag met het thema kunst. Wij hebben er veel zin in en hopen dat alle ouders/verzorgers komen bij onze expositie tijdens Villa Poldervaart op 10 maart.
 

Nieuws van de Dolfijnen

De Dolfijnen zijn begonnen met het thema kunst. Tijdens de opening, waar de hele school aan meedeed, hebben wij beroepen geraden en spatschilderijen gemaakt. 

In de komende vier weken gaan wij het leven van Vincent van Gogh bestuderen. In de laatste vier weken zullen andere kunstschilders aan bod komen. 

Natuurlijk laten we alles zien bij onze tentoonstelling tijdens Villa Poldervaart op 10 maart 2016. Wij hopen dat alle ouders dan naar onze kunstwerken komen kijken.

Agenda


26 januari
rapportbesprekingen

22 - 26 februari
voorjaarsvakantie

10 maart
12.30-14.00 uur
Villa Poldervaart 

 

SBO De Poldervaart


  Prinses Beatrixlaan 20   -   3121 JN Schiedam    -   010 470 11 88   -   directie.poldervaart@primoschiedam.nl

www.poldervaartschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


SBO De Poldervaart is een school van