Copy

Nieuwsbrief 10

Juni 2016

Beste ouders/verzorgers,

Het nieuwe schooljaar brengt verschillende veranderingen met zich mee.

De school heeft volgend schooljaar 12 groepen. 2 JRK’s en 10 groepen 3 tot en met 8. Dit heeft tot gevolg dat er een aantal nieuwe collega’s gaat beginnen op onze school.

  • In groep acht (de Tijgers) komt Juf Monique Lagendijk.
  • Juf Miranda Barg gaat samen met juf Irma lesgeven bij de Zebra's. 
  • Juf Ronica Horlings zal samen met juf Inka bij de Dolfijnen komen.
  • Juf Monique Meivogel zal samen met juf Moniek beginnen bij de Egels (JRK).
  • Juf Tanja op 't Ende komt vier dagen per week bij de IJsberen. Juf Irma zal daar één dag in de week zijn.
  • Juf Juliette Jong gaat samen met juf Anne-Marie lesgeven bij de Stokstaartjes.
Wij wensen onze nieuwe collega's veel plezier en succes toe bij ons op school.

Juf Erica heeft besloten om bij het Con te gaan werken en zal de school verlaten. Wij wensen haar heel veel succes en plezier toe met haar nieuwe baan.

U zult inmiddels wel gemerkt hebben dat ik niet meer alle dagen op school ben. SBO de Poldervaart is niet de enige school waarvan ik directeur ben. SBO de Kameleon in Vlaardingen zit momenteel zonder directeur. Mij is gevraagd om daar tijdelijk de directeurstaken over te nemen. Ik ben daarom twee en een halve dag aanwezig op de Poldervaart en twee en een halve dag op SBO de Kameleon. Bij mijn afwezigheid op de Poldervaart word ik vervangen door Gyselle van der Schoor.

De school heeft een nieuw computersysteem waar de kinderen en leerkrachten mee werken. Uw zoon of dochter krijgt een eigen e-mailadres van school en kan daarmee ook thuis op het systeem inloggen. U krijgt hier nog meer informatie over.

Op 31 mei is de Inspectie van het Onderwijs op de Poldervaart geweest voor een regulier onderzoek. De inspectie bezoekt elke twee á drie jaar alle SBO scholen in Nederland.
SBO de Poldervaart werd 5 jaar geleden als zwakke school beoordeeld. In maart 2012 kreeg de Poldervaart een basisarrangement. Dat wil zeggen dat de inspectie het onderwijs op de Poldervaart voldoende vond. Er waren nog wel zaken waar team en directie van de Poldervaart aan moesten werken. En dat hebben we de afgelopen jaren dan ook wel gedaan.
Bij dit laatste inspectiebezoek is de school op de verschillende punten waarnaar gekeken wordt, voldoende of goed beoordeeld. Hier zijn we allemaal natuurlijk erg blij mee.

Rest mij nog u allen een hele fijne vakantie toe te wensen. Wij zien iedereen op maandag 22 augustus weer op school terug.


 Met vriendelijke groet,
Jacob Mannessen
Directeur
 

Thema vakantie bij de Vosjes

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema vakantie. Bij dit thema hebben we ook een uitstapje gemaakt naar het reisbureau. We wilden zoveel mogelijk horen en zien hoe een reisbureau werkt, zodat we van de huishoek een reisbureau konden maken en het ook konden naspelen. De volgende dag zijn we dan ook meteen aan de slag gegaan en het resultaat mocht er zijn. Naar hartenlust wordt er in gewerkt en gespeeld.Ook hebben de Vosjes een koffertje gemaakt met hierin de spulletjes die ze nodig hebben om op reis te gaan. 
In de kring hebben we prentenboeken gelezen, woordwebben gemaakt en liedjes gezongen over dit thema.

En nu zit het schooljaar er bijna weer op en gaan we echt met vakantie. Dit betekent ook dat een aantal kinderen niet meer terugkomt in de Vosjes, maar naar een volgende groep gaat.

Wij, de juffen van de Vosjes, wensen iedereen een heel fijne vakantie toe en tot volgend schooljaar.

Naar de foto's...

Afscheid juf Erica

Na 7 jaar op de Poldervaartschool te hebben gewerkt ga ik na de zomervakantie aan de slag op een andere school, namelijk het CON in Schiedam Oost. Ik ga werken met kinderen die de Nederlandse taal (nog) niet spreken. Het lijkt mij een mooie nieuwe uitdaging. Ik heb heel veel zin om iets nieuws te beginnen, maar ik zal ook veel dingen gaan missen.

Natuurlijk mijn superduo Inka, mijn lieve collega’s en niet te vergeten onze leerlingen.

Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd op de Poldervaartschool en ik ga jullie missen.

Groetjes, Juf Erica

Eindfeest 2015-2016

Het schooljaar zit er bijna op. We gaan het afsluiten met een eindfeest op donderdag 7 juli. We beginnen gewoon op de normale schooltijd. Dit geldt niet voor de groep 8 kinderen, want die zijn dan al klaar.

We gaan heel leuke dingen doen op het eindfeest. Er komt een hindernisbaan waar je lekker over kan klimmen. Verder komen er nog een aantal attracties, maar helaas niet zoveel als vorig jaar omdat er door een hoop ouders geen ouderbijdrage betaald is. Dit vinden wij heel jammer.

Iedereen moet zelf voor het eten en drinken voor de ochtendpauze zorgen. Tussen de middag krijgt iedereen een broodje met een hamburger. Om 14.00 uur zijn we klaar en kan iedereen naar huis.

Als er nog ouders zijn die mee willen helpen, graag!!! Geef je even op als hulpouder bij een leerkracht.
Weten jullie nog hoe gaaf het eindfeest vorig jaar was? Dat wordt het dit jaar weer, en misschien nog wel gaver!

De Stokstaartjes

Weten jullie?

Dat wij het afgelopen schooljaar heel hard gewerkt hebben;

Dat dat soms wel lastig was;

Dat we graag samen gezelschapspelletjes doen;

Dat wij hebben gerekend met de WakuWaku vogel;

Dat wij sprongen maken op de getallenlijn;

Dat de boekjes die wij nu kunnen lezen steeds moeilijker worden;

Dat de juffen en de meester trots op ons zijn;

Dat wij nu even niet op school zijn;

Dat wij nu vakantie gaan vieren;

Dat wij keihard roepen…….

FIJNE VAKANTIE!

Kidsbouwdorp


Berichtje van de Koala's

Dinsdag 14 juni zijn we met de klas op schoolreis geweest. We zouden eigenlijk naar (buiten)speeltuin De Kievit in Rotterdam gaan, maar de weergoden waren ons niet gunstig gezind. Na wat telefoontjes kwamen we uit bij de Ballenbak in Rotterdam Zuid en omdat dit een binnenspeeltuin is, leek het ons een leuk alternatief. 
Wat was het een goed idee om hier naartoe te gaan! We konden klimmen, klauteren, springen, glijden, rennen en racen! Tussen de middag hebben we met zijn allen lekker patatjes met een snack gegeten en de hele dag stond er drinken op tafel. Na het eten keken we door het raam naar buiten en zagen we dat het keihard regende. We waren dus erg blij dat we binnen waren.
Het was een hele leuke dag waar we met veel plezier aan terug denken!

Ondanks het korte schooljaar op de Poldervaart voor de Koala's hebben we veel geleerd. Allebei de juffen zijn trots op alle kinderen en wij vonden het erg leuk om jullie juf te zijn. 

Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie!!

Groetjes van de Koala's

Berichtje van de Tijgers

Hier het allerlaatste stukje nieuws van de Tijgers.
De kinderen van de Tijgers zijn nog maar heel even op school want hun zomervakantie begint al op dinsdag 5 juli. Nu zijn we met zijn allen hard aan het werk voor de afscheidsavond van 4 juli. Er moet namelijk een barbecue georganiseerd worden voor alle meesters en juffen van de school en er moeten stukjes ingestudeerd worden voor de ouders.
En natuurlijk is er ook nog een afscheidslied!

Wij wensen alle kinderen en personeel van de Poldervaart een heel fijn eindfeest en een fantastische vakantie!

O ja, zijn er nog mensen die benieuwd zijn hoe het met onze kuikens gaat? Kom dan snel nog even kijken.


Groeten van de Tijgers

Berichtjes van de IJsberen

Eindelijk, de toetsweken zitten er weer op! We hebben dan ook een klein feestje gevierd. Juf Sjiki zorgde voor lekkere hapjes en een drankje en Delano had een discobol meegebracht.
Toen we uitgegeten en gedronken waren, gingen we spelletjes doen. Dat vond iedereen leuk. We moesten inbreken in een museum, en als het alarm afging, dan moesten we precies zo gaan staan als de standbeelden van dat museum. Was erg leuk. (zie foto's)


Een paar weken daarvoor zijn we op een mooie donderdagochtend een wandeling gaan maken door het park, langs de Poldervaart. We gingen bloemen fotograferen die in het wild groeien. Een paar kinderen gingen ook bloemen plukken. En  toen kwamen we ineens langs mooie tuinen. Tja, daar staan natuurlijk ook veel mooie bloemen in en...........mag je die nou wel of niet plukken?????????

De meisjes van de IJsberen zijn echte creatievelingen hoor! Ze hebben laatst allemaal van een lege groentepot een viskom gemaakt! En Delano vond het zo'n leuk idee, die deed gewoon mee!!!

Groetjes en fijne vakantie van alle grote en kleine ijsberen!

Wij roepen dan ook keihard…….
 

FIJNE VAKANTIE!

Cursus Taal voor Ouders
 

Berichtje van de Jaguars

Het is alweer even geleden maar wat was het uitstapje naar de Speeldernis gezellig en leuk. We hadden prima weer, waardoor we lekker in het water konden spelen.

Nu nog een paar dagen naar school, waar we o.a onze gemaakte spullen gaan verzamelen, de klas verhuizen, en natuurlijk ook het eindfeest vieren. En de Jaguars hebben nog een gezellig uitje naar het park.

Dan is het tijd om vakantie te gaan vieren. Alle kinderen weten naar welke klas ze gaan en op dinsdag 5 juli gaan we kennismaken met de nieuwe juf of meester en de kinderen uit de klas.

De Jaguars wenst iedereen dan ook een prettige vakantie toe.

Naar de foto's...

Agenda


4 juli
Schoolverlatersavond

5 juli
Wenochtend nieuwe groep

8 juli
School uit om 12.00 uur

11 juli t/m 19 augustus
Zomervakantie

22 augustus
Eerste schooldag
schooljaar 2016-2017

 

 

SBO De Poldervaart


  Prinses Beatrixlaan 20   -   3121 JN Schiedam    -   010 470 11 88   -   j.mannessen@primoschiedam.nl

www.poldervaartschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


SBO De Poldervaart is een school van


This email was sent to j.vanotterdijk@primoschiedam.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
sbo De Poldervaart · Prinses Beatrixlaan 20, · Schiedam, Zh 3121 JN · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp