Copy

Nieuwsbrief 8

31 Maart 2016

Beste ouders/verzorgers,
 
Elke school heeft tegenwoordig een draadloos netwerk. Op de Poldervaart hebben wij dat ook. Echter ons netwerk is traag omdat het nog via de telefoon loopt. Een snel netwerk heeft glasvezel nodig. Gelukkig is er in heel Schiedam glasvezel aangelegd. In eerste instantie zouden we geen glasvezel krijgen op school. Volgens de glasvezelmaatschappij ligt de Poldervaart in een buitengebied van Schiedam. Door de hulp van een raadslid van de partij van de Arbeid zou er toch glasvezel worden aangelegd. Dat is nu ook gebeurd en over enkele weken hebben wij op de Poldervaart een snelle verbinding met het internet. 

Dit is best belangrijk want steeds meer wordt met behulp van het internet gedaan. Elk kind op de Poldervaart krijgt eind van dit of in het begin van het volgend schooljaar een eigen account waarmee hij op school en thuis kan inloggen. Dit heet MOO(Mijn Omgeving Online) Kinderen kunnen dan hun huiswerk op die manier aangeboden krijgen. We zijn nog aan het zoeken naar meer mogelijkheden om het onderwijs op de Poldervaart verder te digitaliseren.

Met vriendelijke groet,
Jacob Mannessen
Directeur


 

Schoolfotograaf

Komende dinsdag komt de schoolfotograaf weer bij ons op school. De hele dag zullen er foto's worden gemaakt.
Zorgt u ervoor dat uw kind op tijd op school is? We beginnen 's ochtends met de foto's van broertjes/zusjes die op de Poldervaart zitten.
Daarna gaan we verder met de groepen. Er worden portretten gemaakt en groepsfoto's. Dit jaar zijn alle groepsfoto's gratis!
Na school worden er foto's gemaakt van broertjes en zusjes die niet bij ons op school zitten, maar waarvan u toch ook graag een foto wilt hebben. Hiervoor heeft u zich kunnen inschrijven. Heeft u dit nog niet gedaan, dan is dit alsnog mogelijk. Het inschrijfformulier ligt klaar op de balie.

We hopen ook dit jaar weer dat het mooie foto's worden.

Villa Poldervaart

Villa Poldervaart was ook dit jaar weer een superdag. We mochten heel veel ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes en andere belangstellenden rondleiden door ons ‘Museum’. Binnen was er van alles te zien. Portretten, kunstvissen, silhouetten, origami figuren, maar ook eigentijds Delfts blauw aardewerk. Iedereen weet nu veel over Van Gogh, Mondriaan, Kandinsky, Karel Appel en Escher. Natuurlijk mogen we het ‘vierluik’ niet vergeten. Vier schilderijen gemaakt door alle kinderen van de school. Buiten heeft u vast ook de prachtige mozaïeken gezien die voor de school liggen.

Deze Villa Poldervaart stond in het teken van ons ‘tuintjesproject’. Op de rommelmarkt lagen heel veel mooie spullen, die snel een nieuwe eigenaar kregen. Bij de Vosjes kon je cupcakes maken en ook dat leverde veel op voor de tuintjes. De IJsberen hebben geld verdiend met dansen. Super!

Lees verder...

Thema Kunst bij de Vosjes

De afgelopen weken hebben we in de groep van de Vosjes met het thema kunst gewerkt.
We zijn gestart met een gezamenlijke opening van het thema. Alle groepen hebben één kunstwerk gemaakt. Dit kunstwerk is te bewonderen in de gang tegenover het kamertje van meester Jacob. Dezelfde dag hebben we met de Vosjes een circuit gelopen door de hele school. In elk lokaal was er een kunstenaar aan het werk. In korte tijd maakten de kinderen kennis met de verschillende beroepen in de kunstsector.

Lees verder....

 

We zitten op school om plezier met elkaar te hebben en natuurlijk ook om te leren. Dit gebeurt ook met behulp van de computer. Één van de programma’s die we hierbij gebruiken is Ambrasoft. Ambrasoft is een programma waarmee extra geoefend kan worden met rekenen, taal, spelling en werkwoordspelling. De kinderen kunnen met deze software op hun eigen niveau werken.
Het is belangrijk dat kinderen ook thuis kunnen werken met deze software. Dit programma is gratis te gebruiken door alle kinderen die op een school zitten waar met Ambrasoft gewerkt wordt.
Wanneer uw kind ook thuis wil werken/spelen met Ambrasoft dan kunt u bij de leerkracht van uw kind vragen om een inlogcode. Met deze code kan uw kind thuis werken met de software. Doen dus!!!

Thema Water bij de Vosjes

Bij de vosjes zijn we begonnen met een nieuw thema: Water! De kinderen hebben al lekker gespeeld in de piratenhoek. Eerst hebben ze zelf het vlot geschuurd! We hebben woordjes bedacht die bij het thema horen en leren nieuwe woorden. Natuurlijk maken we ook weer mooie kunstwerken die met water te maken hebben. Aankomende tijd gaan we nog veel meer doen. Als jullie nieuwsgierig zijn, kun je de foto's bekijken!

Groetjes van de Vosjes

Een berichtje van de Otters

Het lijkt al een tijdje geleden, maar Villa Poldervaart is net achter de rug. De afgelopen periode hebben wij gewerkt met het thema ‘kunst’. Bij de Otters hebben we ons verdiept in de abstracte kunst. Dit is kunst die niet op iets lijkt. De schilders Mondriaan, Picasso en Kandinsky zijn in de klas besproken. Ook hebben de Otters zelf geoefend met het maken van abstracte kunst.

Het volgende thema is ‘water’. In de klas hebben we een woordweb gemaakt waar we aan moeten denken bij ‘water’. Aan de hand hiervan hebben de kinderen vragen bedacht wat ze over water zouden willen leren. Ze gaan kijken of ze antwoord kunnen vinden op vragen als:

Lees verder.....

Nieuwe speeltuin

Met de Leeuwen zijn we bezig geweest met het maken van het nieuwe schoolplein. We hebben een nieuw speelhuisje gekregen.  De grond moest worden afgegraven en alle tegels moesten worden weggehaald. Wij hebben toen met de hele klas houtsnippers geschept en hebben dit op de plaats rondom het speelhuisje gelegd. Het was heel hard werken, maar we hebben nu wel een mooie speelplek. 
We hebben niet alleen een nieuw speelhuisje, maar ook nieuwe plantenbakken op het schoolplein. In mooie kleuren. Deze zijn voor de klassen om planten in de kweken. Zo kunnen we de moestuintjes van AH op zien groeien tot echte kruiden en groenteplanten.

Ga naar de foto's

Afval the game

De Dolfijnen hebben mee gedaan aan de actie 'Afval the game'. We hebben kleding ingezameld en zijn woensdag 30 maart met de bus naar de grote kledingruilbeurs gegaan. Daar mochten alle leerlingen van alle scholen die mee deden 3 kledingstukken uitzoeken en meenemen naar huis! Wat een feest, de jongens vertrokken met sportschoenen, voetbalshirts en sportjasjes. De meiden lieten zich opmaken en hadden leuke topjes, rokjes en broeken. We hadden een topdag! Daarnaast hebben we voor onze school ook nog een dag een springkussen gewonnen!

Groetjes van de Dolfijnen

Agenda


5 april
Schoolfotograaf
Excursie Dolfijnen: Op bezoek bij de boer
Excursie IJsberen: Schaap en natuur

7 april
Excursie Leeuwen: Op bezoek bij de boer

8 april
Excursie Jaguars: Schaap en natuur

25 april t/m 6 mei
Meivakantie

 

 

SBO De Poldervaart


  Prinses Beatrixlaan 20   -   3121 JN Schiedam    -   010 470 11 88   -   directie.poldervaart@primoschiedam.nl

www.poldervaartschiedam.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    e-mail adres aanpassen 


SBO De Poldervaart is een school van


This email was sent to j.vanotterdijk@primoschiedam.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
sbo De Poldervaart · Prinses Beatrixlaan 20, · Schiedam, Zh 3121 JN · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp