Copy
Dit is de nieuwsbrief van het A&O-fonds Provincies met actuele ontwikkelingen van onze projecten op het gebied van arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden, HRM en medezeggenschap binnen provincies. De nieuwsbrief komt eens per maand uit. Bezoek ook onze website voor het laatste nieuws: www.aenoprovincies.nl.
Indien u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, bekijk dan hier de webversie.
 
Nieuwsbrief 82, november 2016
Inhoud nieuwsbrief:


Autumn School A&O ProvinciE-learning

Heerlijk leren in de herfst!

Tot het einde van de herfst, 21 december 2016, kun je via de Autumn School van A&O ProvinciE-learning je kennis over social media uitbreiden. Heb je altijd al willen weten hoe bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn werken? Of ben je benieuwd of je wel voldoende op de hoogte bent van de mogelijkheden die deze media bieden? Volg dan een of meer van deze gratis online cursussen.

Kijk op www.aenoprovincies.nl voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. Als je al een inlogcode hebt, dan kun je ook direct inloggen op de portal van A&O ProvinciE-learning.

Ook ons reguliere aanbod blijft gewoon beschikbaar.

Afscheid vicevoorzitter Bart Schnoor 

Per 1 december 2016 vertrekt de vicevoorzitter Bart Schnoor uit het bestuur van het A&O-fonds vanwege een wijziging in zijn werkpakket bij de CNV Overheid. Na een korte maar intensieve periode van samenwerking, kijken we terug op mooie resultaten die tijdens zijn bestuurslidmaatschap bereikt zijn. Bart Schnoor: “Ik vond het erg leuk om een kijkje te nemen in de keuken van deze kleine slagvaardige organisatie. Als bestuurder van de CNV Overheid heb ik hier een bijdrage aan mogen leveren. Ik heb het gevoel dat mijn werk nog niet af is, maar dit leg ik met alle vertrouwen in de handen van mijn opvolger en ik blijf het fonds vanaf de zijlijn volgen.” Bestuur en medewerkers van het A&O-fonds bedanken Bart hartelijk voor de prettige samenwerking en zijn inzet als waarnemend voorzitter.

Nieuwe collega Auke Klijnsma 


Vanaf 1 december 2016 krijgen wij er een collega bij. Auke Klijnsma gaat aan de slag als programmamanager HRM en Medezeggenschap. Hij neemt hiermee een deel van het programmatakenpakket over van directeur Peter Smits, die zich naast de intern gerichte portefeuilles, meer zal gaan richten op innovatie, samenwerking, communicatie  en sectoroverschrijdende thema’s. We heten Auke van harte welkom en wensen hem veel werkplezier!

Het mailadres van Auke is: auke.klijnsma@aenoprovincies.nl.
 

Auke Klijnsma aan het woord

“Ik ben een gedreven en enthousiaste HRM-er. Ik woon in Amstelveen, heb twee kinderen (5 en 6 jaar), houd van sporten (wielrennen en windsurfen), lees elke week een boek en besteed veel tijd aan vrienden en familie.

In mijn vakgebied heb ik verschillende dingen gedaan; ik heb gewerkt als HR-manager bij gerenommeerde organisaties, als docent, als ondernemer en als auteur. Ik wil me in de breedte ontwikkelen en heb daarom veel zin om bij het A&O-fonds te starten. Binnen het A&O-fonds word ik verantwoordelijk voor HRM en medezeggenschap. Ik kijk er naar uit de provincies te leren kennen en om samen vernieuwende activiteiten te initiëren op het gebied van HRM en medezeggenschap. Wat en hoe? Daarover kom ik graag met u in gesprek!”
 

Arbo Innovatie Campus / Update Arbocatalogus

Op 10 november is de expertgroep van de Arbo Innovatie Campus bijeen geweest om de voortgang van het project te bespreken, zoals de toegekende subsidie, de planning en begroting. Er is gebrainstormd over de Arbo Innovatiedag eind januari. De voorbereidingen van deze dag worden in een werkgroep met de aangemelde werknemersvertegenwoordiging uitgewerkt. De planning van de lancering van de site is halverwege juni 2017. Voor vragen kunt u contact opnemen met Joke de Witt.

Vacature expertgroep Arbo Innovatie Campus

De expertgroep Arbo Innovatie Campus is een paritair samengestelde werkgroep en is op zoek naar een versterking van de werknemersvertegenwoordigers. Wilt u meedenken over de Arbo Innovatie Campus? Laat dit dan weten aan Joke de Witt programmamanager arbo en arbeidsmarkt. Kijk hier voor meer informatie.
 

Verslag stoomcursus Journalistiek Talent - 3 en 4 november


Veertien provinciemedewerkers volgden donderdag 3 en vrijdag 4 november de tweede stoomcursus Journalistiek Talent van het A&O-fonds Provincies. Op het Mediapark in Hilversum kwamen zij een stapje dichterbij hun wens om beter te kunnen schrijven en filmen. Na twee dagen hard werken, gingen de deelnemers vrijdagmiddag met veel nieuwe kennis weer naar huis, klaar om als correspondent voor Meesterinjewerk.nl aan de slag te gaan. Lees hier het verslag.

Personeelsmonitor 2016

De voorbereidingen van de Personeelsmonitor 2016 zijn gestart. Na vertrek van enkele leden uit de klankbordgroep, is versterking gezocht binnen de sector. De klankbordgroepleden zijn deze week bijeengekomen om te spreken over de evaluatie van de vorige monitor, opzet van het dashboard, de inhoud van de vragenlijsten en de planning. Ook verkennen we de interesse voor workshops over het gebruik van de monitor. Heeft u vragen en/of wilt u graag meedenken over de personeelsmonitor, meld u dan aan bij Joke de Witt.

Terugblik HR-festival

Het HR-festival op 13 oktober was een succes! Het evenement voor P&O, arbo- en OR-professionals van provincies, gemeenten en waterschappen, was met bijna 600 deelnemers goed bezocht. Gedurende de dag hoorden we veel enthousiaste geluiden van de deelnemers en deze werden bevestigd in de evaluatie die achteraf gehouden is: het HR-festival is beoordeeld met een mooie 8- en 97% van de deelnemers adviseert anderen om de volgende keer naar het HR-festival te gaan. Wij kijken terug op een geslaagde dag! Op de website www.hrfestival.nl vindt u een fotoverslag van de dag en de presentaties van de diverse workshops. De presentaties met contactpersonen uit de provinciale sector staan ook vermeld op de eigen website van het A&O-fonds. Voor vragen kunt u contact opnemen met Peter Smits.
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. Als u zich wilt afmelden, mail dan naar info@aenoprovincies.nl.






This email was sent to hedwig.oppenheim@aenoprovincies.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&O-fonds Provincies · Fluwelen Burgwal 44 · Den Haag, Zuid Holland 2511 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp