Copy
Dit is de nieuwsbrief van het A&O-fonds Provincies met actuele ontwikkelingen van onze projecten op het gebied van arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden, HRM en medezeggenschap binnen provincies. De nieuwsbrief komt eens per maand uit. Bezoek ook onze website voor het laatste nieuws: www.aenoprovincies.nl.
Indien u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, bekijk dan hier de webversie.
 
Nieuwsbrief 81, oktober 2016
Inhoud nieuwsbrief:

Oproep: deel je ervaring met het Talentkompas!

Heb jij het Talentkompas al ingevuld? Wil je je ervaring hierover delen met andere provinciemedewerkers? Dan komen we graag met jou in contact! Mail je naam, mailadres en telefoonnummer naar info@aenoprovincies.nl! Dan nemen wij contact met je op voor een kort interview.

Sinds 1 juni 2016 is het Talentkompas beschikbaar voor alle provinciemedewerkers. Het bestaat uit een aantal vragenlijsten, en levert een rapportage op met de kwaliteiten van de medewerker en tips voor ontwikkeling en loopbaanadvies. Het Talentkompas is te vinden op Meesterinjewerk.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Peter Smits.

Training Talentkompas voor loopbaanadviseurs

Op donderdag 29 september vond in Utrecht de gecertificeerde training Talentkompas plaats. Een kleine groep van enthousiaste loopbaanadviseurs volgde de training die werd verzorgd door LTP, de leverancier van het Talentkompas. Tijdens de training hebben de deelnemers geleerd hoe ze het Talentkompas optimaal binnen hun eigen organisatie kunnen benutten. Aan het einde van deze geslaagde dag gingen de deelnemers met een certificaat op zak weer huiswaarts.

 
     
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Peter Smits.

Nieuwe voorzitter

Tijdens de bestuursvergadering van 7 oktober 2016 is unaniem besloten dat de vrijgekomen positie van voorzitter voor de werkgeverskant, door de heer Jan Markink wordt ingevuld. Jan Markink is gedeputeerde van de provincie Gelderland en is afgelopen juni als bestuurslid van het A&O-fonds aangetreden. Wij feliciteren de kersverse voorzitter.
 

Binnenkort: Autumn School A&O ProvinciE-learning

Na het succes van de Summer School,  starten we in het najaar een Autumn School. Op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van een cursusaanbod. Houd onze website, social media en intranet binnen je provincie in de gaten!

Bekijk hier het volledige aanbod van A&O ProvinciE-learning.

Stand van zaken A&O ProvinciE-learning

Aantal deelnemers: 3.099
Aantal geopende cursussen: 7.087

Nog enkele plaatsen beschikbaar Stoomcursus Journalistiek talent -
3 en 4 november

Op donderdag 3 en vrijdag 4 november vindt de tweede editie van de Stoomcursus Journalistiek talent plaats.

In deze tweedaagse training stomen we je klaar om met ‘pen’ en camera op pad te gaan in je organisatie. Met een neus voor HR-nieuws dat interessant is voor je collega’s én voor de website Meesterinjewerk.nl. Je leert kort en bondig formuleren en een verhaal aantrekkelijk te brengen. Zowel in woord als in beeld.

We willen de groep compact houden, om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven. Dus wees er snel bij: vol = vol! Zie voor meer informatie en aanmelden onze website. 

De eerste training heeft eind mei plaatsgevonden – lees hier het verslag.

Pilot Arbo Innovatie Campus / Arbocatalogus

Vlak voor de zomerperiode is bij het ministerie SZW subsidie aangevraagd in kader van de door ons te ontwikkelen Arbo Innovatie Campus (AIC). Recent is de expertgroep AIC bijgepraat over de ontwikkelingen en de voortgang van het project. Er is zowel gesproken over de inhoud van de Arbocatalogus als de leeroplossingen in het kader van voorlichting en instructie.

De expertgroep is een paritair samengestelde werkgroep en is op zoek naar een versterking van de werknemersvertegenwoordigers. Zit je in de OR of het GO en wil je meedenken over de Arbo Innovatie Campus? Laat dit dan weten aan Joke de Witt programmamanager arbo en arbeidsmarkt.
 

Personeelsmonitor 2016

De voorbereidingen van de Personeelsmonitor 2016 zijn gestart. Na vertrek van enkele leden uit de klankbordgroep, is versterking gezocht binnen de sector. De (nieuwe) klankbordgroepleden krijgen een dezer dagen een uitnodiging voor een bijeenkomst van de expertgroep waarbij de inhoud en de planning van de personeelsmonitor worden besproken. Heb je vragen en/of wil je graag meedenken over de personeelsmonitor, meld je dan aan bij Joke de Witt.

Magazine HR-festival

Op donderdag 13 oktober 2016 vindt het HR-festival plaats. Hét HR-event voor P&O, arbo- en OR-professionals en managers en geïnteresseerden in HR- en organisatievraagstukken uit de sectoren Provincies, Gemeenten en Waterschappen. Benieuwd naar de ingrediënten van deze dag? Bekijk het HR-festival magazine.

Het festival wordt georganiseerd door de A&O-fondsen van Provincies, Gemeenten en Waterschappen in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.
 
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. Als u zich wilt afmelden, mail dan naar info@aenoprovincies.nl.


This email was sent to hedwig.oppenheim@aenoprovincies.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&O-fonds Provincies · Fluwelen Burgwal 44 · Den Haag, Zuid Holland 2511 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp