Copy
Dit is de nieuwsbrief van het A&O-fonds Provincies met actuele ontwikkelingen van onze projecten op het gebied van arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden, HRM en medezeggenschap binnen provincies. De nieuwsbrief komt eens per maand uit. Bezoek ook onze website voor het laatste nieuws: www.aenoprovincies.nl.
Indien u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, bekijk dan hier de webversie.
 
Nieuwsbrief 85, februari 2017
Inhoud nieuwsbrief:
Ontwikkeldag A&O ProvinciE-learning - 9 maart 
Samen met de sector organiseert het A&O-fonds Provincies op donderdag 9 maart 2017 in Utrecht een Ontwikkeldag om ideeën te genereren voor het innoveren en verrijken van A&O ProvinciE-learning. Tijdens deze dag willen we van gedachten wisselen over:
• Hoe kijken we aan tegen het ontwikkelen van medewerkers en organisatie?
• Intrinsieke motivatie en leereffectiviteit in de context van online leren.
• Wat zijn de resultaten tot op heden van het A&O ProvinciE-learning project?
• Welke nieuwe trainingen en cursussen gaan we in 2017 aanbieden?

Bekijk hier de uitnodiging met het programma.

U kunt zich als provinciemedewerker tot 1 maart aanmelden via info@aenoprovincies.nl.
Na de Ontwikkeldag worden de opgehaalde resultaten verwerkt in een concreet aanbod online opleidingen 2017.

Voor provinciemedewerkers met een HR- en OR-achtergrond dan wel interesse in ontwikkelvraagstukken, zijn nog plaatsen beschikbaar in de expertgroep. U kunt zich aanmelden voor de Expertgroep via info@aenoprovincies.nl.
 
Nieuw bestuurslid 

In de vergadering van 3 februari 2017 heeft het Algemeen Bestuur een nieuw bestuurslid van de Stichting A&O-fonds Provincies benoemd: de heer Maurice Tramper, Bestuurder CNV Overheid & Publieke Diensten. De heer Tramper zal tevens de functie van vicevoorzitter vervullen. Het bestuur en medewerkers van het fonds heten hem van harte welkom en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Maurice Tramper aan het woord:
“Het A&O-fonds zie ik als een mooi middel om vernieuwende ideeën uit te dragen binnen de sector. De omgeving waarbinnen de provincieambtenaren werken, verandert in een razend tempo. Het A&O-fonds kan door het aanbieden van de juiste tools, zorgen dat de provincieambtenaren tijdig kunnen inspelen op deze veranderingen. Ik kijk er dan ook naar uit om te zorgen dat het fonds haar middelen in de juiste tools investeert om hiermee de medewerkers te ondersteunen in het veranderende werkveld.”

Foto: Pim Geerts
 

Vacature programmamanager

Ben jij een enthousiaste, leergierige programmamanager met brede werkervaring, bij voorkeur binnen de (provinciale) overheid en heb jij gedegen actuele kennis van o.a. de thema’s/programmalijnen Arbo en Arbeidsmarktbeleid? En heb je de drive om vakinhoudelijke kennis te koppelen aan programmamanagement? Misschien word jij dan onze nieuwe collega! Klik hier voor de vacature.

Terugblik Arbo Innovatie Dag  

Op de Arbo Innovatie Dag van het A&O-fonds Provincies, maandag 30 januari 2017, dachten deelnemers actief mee over de invulling van de nieuwe Arbo Innovatie Campus. Dit nieuwe platform moet ‘iedereen op een makkelijke manier, up-to-date informatie bieden’, noteerden deelnemers op de beschikbare flapovers. Met de koppeling van preventie en arbeidsrisico’s aan moderne leeroplossingen zal de Arbo Innovatie Campus met de nieuwe arbocatalogus, ruimschoots aan die wens tegemoet te komen. Lees hier het volledige verslag van deze dag.
Personeelsmonitor
Alle provincies hebben via de contactpersonen van de personeelsmonitor de data van 2016 voor het eerste deel van de personeelsmonitor aangeleverd. Deze data worden bewerkt en in tabellen en grafieken gezet en eind februari teruggelegd bij de contactpersonen ter controle. Zodra deze data gecontroleerd zijn, wordt gestart met het vormgeven en een eerste begin gemaakt met het vullen van het Dashboard. De volgende deadline voor de contactpersonen is 1 mei: aanleveren data voor het beloningsgedeelte. Voor vragen kunt u contact opnemen met Hedwig Oppenheim.
Aanpassing Meesterinjewerk.nl
De navigatie van de site Meesterinjewerk.nl is verbeterd door de toevoeging van twee knoppen op de homepage. De bezoeker kan daarmee direct een keuze kan maken of hij bij een provincie of gemeente werkt, zonder dat hij hoeft in te loggen. Hiermee heeft de provinciemedewerker sneller toegang tot de producten en informatie die specifiek voor de provincies relevant zijn, zoals het Talentkompas en A&O ProvinciE-learning. Kijk op www.meesterinjewerk.nl.

Vacatures expertgroepen


A&O ProvinciE-learning 'ontwikkeldag'
Heeft u een HR- of OR-achtergrond of heeft u interesse in ontwikkelvraagstukken? Wij zijn op zoek naar provinciemedewerkers die willen deelnemen aan de Expertgroep E-learning, o.a. om de opgehaalde ideeën uit de Ontwikkeldag A&O ProvinciE-learning te verwerken tot een concreet aanbod online opleidingen 2017.
Klik hier voor meer info  

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meesterinjewerk.nl
Bent u HR-professional, of lid van OR of GO met interesse in het vraagstuk van ontwikkeling en mobiliteit? En wilt u uw kennis en enthousiasme met ons delen? Meld u dan aan voor de Expertgroep Meesterinjewerk.nl en lever een bijdrage aan het uitbouwen van modules, verdere implementatie en de communicatiestrategie.
Klik hier voor meer info
---------------------------------------------------------------------------------------------------
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. Als u zich wilt afmelden, mail dan naar info@aenoprovincies.nl.


This email was sent to hedwig.oppenheim@aenoprovincies.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&O-fonds Provincies · Fluwelen Burgwal 44 · Den Haag, Zuid Holland 2511 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp