Copy
Dit is de nieuwsbrief van het A&O-fonds Provincies met actuele ontwikkelingen van onze projecten op het gebied van arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden, HRM en medezeggenschap binnen provincies. De nieuwsbrief komt eens per maand uit. Bezoek ook onze website voor het laatste nieuws: www.aenoprovincies.nl.
Indien u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, bekijk dan hier de webversie.
 
Nieuwsbrief 80, september 2016
Inhoud nieuwsbrief:

Oproep: deel je ervaring met het Talentkompas!

Heb jij het Talentkompas al ingevuld? Wil je je ervaring hierover delen met andere provinciemedewerkers? Dan komen we graag met jou in contact! Mail je naam, mailadres en telefoonnummer naar info@aenoprovincies.nl! Dan nemen wij contact met je op voor een kort interview.

Sinds 1 juni 2016 is het Talentkompas beschikbaar voor alle provinciemedewerkers. Het bestaat uit een aantal vragenlijsten, en levert een rapportage op met de kwaliteiten van de medewerker en tips voor ontwikkeling en loopbaanadvies. Het Talentkompas is te vinden op Meesterinjewerk.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Peter Smits.

Nieuwe programmamanager Joke de Witt 


Vanaf 15 september krijgt het A&O-fonds Provincies een nieuwe collega: Joke de Witt gaat als programmamanager Arbo en Arbeidsmarkt aan de slag. Zij is als arbo-adviseur vanuit de provincie Drenthe al jaren actief betrokken bij de activiteiten van het A&O-fonds. Via deze weg heten wij Joke van harte welkom en wensen wij haar veel werkplezier toe.

Het mailadres van Joke is joke.dewitt@aenoprovincies.nl.
 

Joke de Witt aan het woord

“Sinds 2005 ben ik werkzaam bij de provincie Drenthe, eerst als beleidsonderzoeker, later als arbo-adviseur. In 2015 heb ik een uitstapje gemaakt naar het lokale ziekenhuis als interim arbo-adviseur. Na me jaren bij de provincie ingezet te hebben voor projecten zoals terugdringen ziekteverzuim, meldingsbereidheid agressie & geweld en vergroten van veiligheid, zet ik mijn opgedane kennis nu graag in als programmamanager Arbo en Arbeidsmarkt. Ik vind kennis delen en samenwerken belangrijk en ben trots dat ik voor het A&O-fonds mag werken. Ik werk professioneel en resultaatgericht en collega’s omschrijven mij als een sociale collega met een dosis humor. Ik ga met veel plezier aan de slag met o.a. de Arbo Innovatie Campus, de personeelsmonitor en wat nog meer op mijn pad komt.”

Training Talentkompas voor loopbaanadviseurs - 29 septemberVoert u binnen de provincies de loopbaangesprekken met de medewerkers? Kom dan op donderdag 29 september naar de gecertificeerde training Talentkompas!
Tijdens de training wordt o.a. het volgende behandeld:
  • Wat is de waarde van het Talentkompas en wat wordt er gemeten?
  • Hoe kan het Talentkompas in gesprekken tussen medewerker en loopbaanadviseur optimaal worden gebruikt?
  • Hoe kun je het Talentkompas inzetten in je organisatie?
U leert het Talentkompas optimaal te benutten binnen uw organisatie. De training vindt plaats in Utrecht van 10.00-16.30 uur.
 
Lees meer informatie over de training op onze site. U kunt zich nog aanmelden via info@aenoprovincies.nl. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Peter Smits.

Summer School A&O ProvinciE-learning gaat sluiten

De zomer loopt ten einde en ook de online Summer School van A&O ProvinciE-learning gaat sluiten. Tot en met 21 september hebben alle provinciemedewerkers nog de tijd om de cursussen van de Summer School af te ronden. Na deze datum zijn ze niet meer beschikbaar. Het gaat hierbij om de volgende cursussen:
Duits • Engels (uitgebreid, Engels basis blijft beschikbaar) • Frans • Italiaans • Spaans • Ontspanningsoefeningen • Webinar Mindfulness • Webinar Je leven in balans • Wijncursus

Het overige aanbod van A&O ProvinciE-learning blijft nog beschikbaar. Bekijkt u hier het volledige aanbod.

3000-ste deelnemer A&O ProvinciE-learning

Het project A&O ProvinciE-learning is een groot succes en inmiddels heeft de 3000-ste deelnemer zich ingeschreven. Uiteraard zetten we deze persoon in het zonnetje. Meer hierover leest u in de nieuwsbriefspecial E-learning die in het najaar verschijnt.

Tweede editie Stoomcursus Journalistiek talent - 3 en 4 november

Op donderdag 3 en vrijdag 4 november vindt de tweede editie van de Stoomcursus Journalistiek talent plaats.

In deze tweedaagse training stomen we je klaar om met ‘pen’ en camera op pad te gaan in je organisatie. Met een neus voor HR-nieuws dat interessant is voor je collega’s én voor de website Meesterinjewerk.nl. Je leert kort en bondig formuleren en een verhaal aantrekkelijk te brengen. Zowel in woord als in beeld.

Je kunt je nog steeds aanmelden, maar we willen de groep klein houden, om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven. Dus wees er snel bij: vol = vol! Zie voor meer informatie en aanmelden onze website. 

De eerste training heeft eind mei plaatsgevonden – lees hier het verslag.

Vacatures expertgroepen


Pilot Arbo Innovatie Campus
Op innovatieve wijze de (arbo)wettelijk verplichte voorlichting en instructie koppelen aan functie-risico’s en de Arbocatalogus 
Wij zijn met name op zoek naar werknemersvertegenwoordigers
Klik hier voor meer info
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Meesterinjewerk.nl
Uitbouwen modules, verdere implementatie en communicatiestrategie
Klik hier voor meer info

Provincies op het HR-festival

Kom ook naar het HR-festival op donderdag 13 oktober! Inspirerende sprekers, interessante thema’s, interactieve workshops en nieuwe inzichten zijn de ingrediënten voor deze dag. Vanuit de provincies worden er diverse workshops georganiseerd: ‘Moderne arbeidsrelaties’, ‘Vitaliteitsweken – spiegel voor de medewerkers’, ‘Talent aan zet: wat is jouw unieke aanpak?’, ‘De participatiewet in de praktijk’ en ‘Leiderschap in een Brabants jasje’. Daarnaast is er een groot aanbod van workshops en lezingen vanuit de sectoren gemeenten en waterschappen en experts van buiten de sector. Kijk voor het volledige programma op www.hrfestival.nl en meld u aan!

Het festival wordt georganiseerd door de A&O-fondsen van Provincies, Gemeenten en Waterschappen in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Voor vragen kunt u contact opnemen met Peter Smits.

Open huis 15 september

Het A&O-fonds Provincies is verhuisd. Sinds 4 juli jl. zitten we, samen met de A&O-fondsen Gemeenten en Waterschappen, in een nieuw pand een aantal deuren verderop. Ons nieuwe adres is: Fluwelen Burgwal 58, 2511 CJ in Den Haag. Bent u benieuwd naar onze nieuwe werkplek? Op donderdag 15 september houden we ‘open huis’. U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom om een drankje met ons te komen drinken. We horen graag of u erbij bent via info@aenoprovincies.nl.
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. Als u zich wilt afmelden, mail dan naar info@aenoprovincies.nl.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&O-fonds Provincies · Fluwelen Burgwal 44 · Den Haag, Zuid Holland 2511 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp