Copy
Dit is de nieuwsbrief van het A&O-fonds Provincies met actuele ontwikkelingen van onze projecten op het gebied van arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden, HRM en medezeggenschap binnen provincies. De nieuwsbrief komt eens per maand uit. Bezoek ook onze website voor het laatste nieuws: www.aenoprovincies.nl.
Indien u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, bekijk dan hier de webversie.
 
Nieuwsbrief 79, juni 2016
Inhoud nieuwsbrief:

Personeelsmonitor Provincies 2015 gepubliceerd

De Personeelsmonitor Provincies 2015 is vandaag gepubliceerd, dit keer voor het eerst volledig digitaal via het Dashboard Personeelsmonitor.

Uit de nieuwe cijfers blijkt o.a. dat de werkgelegenheid bij provincies voor het eerst sinds 2009 weer stijgt en er dus weer beweging zit in de provinciale arbeidsmarkt. Daarnaast hebben provincies in 2015 iets meer uitgegeven aan opleiding & ontwikkeling; 2,1 procent van de loonsom, en daarmee meer dan de cao-norm (2,0 procent). Nieuw in de Personeelsmonitor is het cijfer voor garantiebanen bij de provincies. Het Dashboard bestaat uit een publiek deel en een deel waar provincies een login voor nodig hebben. De logins hiervoor zijn vorig jaar per provincie verstrekt. Ga hier naar het Dashboard Personeelsmonitor Provincies.

Nieuw bestuurslid 

In de Algemeen Bestuursvergadering van 17 juni 2016 heeft het Algemeen Bestuur een nieuw bestuurslid van de Stichting A&O-fonds Provincies benoemd: de heer Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Wij heten hem namens bestuur en medewerkers van harte welkom en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Vacature Programmamanager Arbo en Arbeidsmarkt

Ben jij een leergierige programmamanager met brede HR-werkervaring binnen de provinciale sector en heb jij aantoonbare en gedegen kennis van de thema’s Arbo en Arbeidsmarkt? Heb je de ambitie om beide thema’s binnen de sector provincies (verder) op de kaart te zetten? Misschien word jij dan onze nieuwe collega! Kijk snel op onze site voor de volledige vacature.

Jaarverslag 2015 Ons Jaarverslag 2015 is gereed en biedt een compacte en overzichtelijke terugblik op de activiteiten van het A&O-fonds Provincies van het afgelopen jaar.
 

Training Talentkompas voor loopbaanadviseurs - 29 september

Sinds 1 juni kunnen alle provinciemedewerkers gebruik maken van het Talentkompas. Dit instrument bestaat uit een aantal vragenlijsten, en levert een rapportage op met als doel om groei en mobiliteit bij zowel de medewerker als de organisatie te realiseren.

Om het Talentkompas optimaal te benutten in uw organisatie, verzorgt het A&O-fonds Provincies samen met bureau LTP – die het Talentkompas ontwikkelde – een gecertificeerde training van één dag. Deze vindt plaats op donderdag 29 september in Utrecht. De training is bedoeld voor degenen binnen de provincies die de loopbaangesprekken met medewerkers (gaan) voeren. Dat is meestal een loopbaanadviseur.
Tijdens de training wordt o.a. het volgende behandeld:
 • Wat is de waarde van het Talentkompas en wat wordt er gemeten?
 • Hoe kan het Talentkompas in gesprekken tussen medewerker en loopbaanadviseur optimaal worden gebruikt?
 • Hoe kan je het Talentkompas inzetten in je organisatie?
 
Lees meer informatie over de training op onze site. U kunt zich aanmelden via info@aenoprovincies.nl. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Peter Smits.

Afscheid Jannet Bergman 

Na een geruime periode werkzaam te zijn geweest voor het A&O-fonds heeft Jannet Bergman aangegeven haar koers te verleggen en haar weg te vervolgen bij een arbo-adviesbureau. Nadat Jannet in eerste instantie voornamelijk de arbo-programmalijn bij het fonds verder heeft vormgegeven, kreeg zij later ook AMC en hr-brede onderwerpen in haar takenpakket. Wij danken Jannet voor een hele mooie samenwerking en zullen haar als collega zeer missen. Jannet, het ga je meer dan goed!

Het A&O-fonds gaat verhuizen

Met ingang van 4 juli a.s. gaat het A&O-fonds Provincies verhuizen. Samen met de A&O-fondsen Gemeenten en Waterschappen betrekken we dan een nieuw pand een aantal deuren verderop. Ons nieuwe adres wordt: Fluwelen Burgwal 58, 2511 CJ in Den Haag. Ons postadres en telefoonnummer blijven ongewijzigd. Als u benieuwd bent naar onze nieuwe werkplek: op donderdag 15 september houden we ‘open huis’. U bent van 16.30-20.00 uur van harte welkom om een drankje met ons te komen drinken. We horen graag of u erbij bent via info@aenoprovincies.nl

Tweede editie Stoomcursus Journalistiek talent

Wil jij goed leren interviewen en daar een bericht of film van maken? Meld je dan nu aan voor de stoomcursus Journalistiek talent van het A&O-fonds Provincies!

In deze tweedaagse training stomen we je klaar om met ‘pen’ en camera op pad te gaan in je organisatie. Met een neus voor HR-nieuws dat interessant is voor je collega’s én voor de website Meesterinjewerk.nl. Je leert kort en bondig formuleren en een verhaal aantrekkelijk te brengen. Zowel in woord als in beeld.

De eerste training heeft eind mei plaatsgevonden – lees hier het verslag – en inmiddels is er alweer een wachtlijst aangelegd voor een tweede training. Bij voldoende animo vindt deze training plaats in oktober. We willen de groep klein houden, om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven. Dus wees er snel bij: vol = vol! Zie voor meer informatie en aanmelden onze website.

Pilot Arbo Innovatie Campus / Update Arbocatalogus

Na een aantal intensieve sessies met de expertgroep om het Functioneel Ontwerp (FO) en de inhoud van de Arbo Innovatie Campus te ontwerpen, zijn we nu toe aan de puntjes op de i. In de laatste bijeenkomst voor de zomer stellen we het FO voor zowel de techniek als de inhoud vast en bespreken we de gewenste leeroplossingen. Het resultaat waar naartoe gewerkt wordt, is een nieuw innovatief platform waarmee medewerkers via hun functierisicoprofiel en via de risico’s naar leeroplossingen kunnen linken. Op deze manier kan de medewerker zelf werken aan veilig en gezond werken. De expertgroep Arbo Innovatie Campus is op zoek naar werknemersvertegenwoordigers. Zit je in de OR of het GO en wil je meedenken over de Arbo Innovatie Campus? Meld je dan aan via info@aenoprovincies.nl of kijk hier voor meer informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met Peter Smits.

Summer School A&O ProvinciE-learning

Leuk leren in de zomer!

Vanaf 21 juni, het begin van de zomer, tot en met 21 september 2016 biedt A&O ProvinciE-learning de Summer School aan. Alle provinciemedewerkers kunnen in deze periode gratis gebruik maken van extra online cursussen. We hebben een vakantiepakket samengesteld:
 • Duits (uitgebreid)
 • Engels (uitgebreid)
 • Frans (basis en uitgebreid)
 • Italiaans (basis en uitgebreid)
 • Spaans (basis)
 • Ontspanningsoefeningen
 • Webinar Mindfulness
 • Webinar Je leven in balans
 • Wijncursus
Ook hebben we een aantal tips voor handige vakantie-apps opgenomen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Stand van zaken A&O ProvinciE-learning

(per 28 juni 2016)

Totaal aantal inlogs: 2.898
Totaal aantal geopende cursussen: 6.009

 

Met Meesterinjewerk.nl de zomer in

De zomermaanden bieden ook ruimte aan medewerkers om eens na te denken over hun loopbaan:  Wat kan ik, wat wil ik en welke stappen moet ik hiervoor doorlopen. De site Meesterinjewerk.nl kan helpen om hier meer inzicht in te krijgen, met diverse nieuwe instrumenten waaronder het sinds 1 juni beschikbare Talentkompas en de Summer School van A&O ProvinciE-learning.  Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om een e-portfolio aan te leggen en passende vacatures te zoeken. Kijk snel op www.meesterinjewerk.nl! 

Al bijna 150 aanmeldingen HR-festival 2016

Het enthousiasme voor het HR-festival 2016 is groot. In zeer korte tijd zijn er al bijna 150 mensen vanuit gemeenten, provincies en waterschappen die zich hebben aangemeld voor dit HR-event voor professionals uit deze drie sectoren. Benieuwd naar onze sprekers en activiteiten? Ga naar www.hrfestival en vergeet u vooral niet aan te melden! Wij zien u graag op 13 oktober in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Voor vragen kunt u contact opnemen met Peter Smits.

Quickscan Duurzame Inzetbaarheid

De werkzaamheden van de paritaire werkgroep Duurzame inzetbaarheid naderen hun einde. De werkgroep heeft – met gebruik van de informatie die de provincies hebben aangeleverd en de expertise van de werkgroepleden – adviezen geformuleerd voor versterking van duurzame inzetbaarheid. Het advies dient als input om nadere afspraken over duurzame inzetbaarheid te kunnen maken in de CAO Provincies 2017 en verder. Oplevering van het advies van de paritaire werkgroep is voorzien voor 1 juli 2016, en in september wordt het besproken in het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden (SPA).

Voor meer informatie zie onze website. Voor vragen kunt u contact opnemen met Jolande Zijlstra.
We wensen u een hele fijne zomer!
Wij zijn de gehele zomer bereikbaar, zij het met beperkte bezetting.
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. Als u zich wilt afmelden, mail dan naar info@aenoprovincies.nl.


This email was sent to hedwig.oppenheim@aenoprovincies.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&O-fonds Provincies · Fluwelen Burgwal 44 · Den Haag, Zuid Holland 2511 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp