Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief sportverenigingen - oktober 2016

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat dit e-mailadres in ons mailingbestand staat. Is deze nieuwsbrief interessant voor meer mensen binnen uw vereniging? Stuur dit bericht aan hen door of schrijf hen in op onze website. 

Jaarverslag 2015 Sportbedrijf Raalte B.V.

Het kalenderjaar 2015 was het eerste jaar waarin Sportbedrijf Raalte als zelfstandige B.V. actief was. We kijken terug op een goed eerste jaar en presenteren met trots ons jaarverslag 2015 in compacte vorm. We geven hiermee een overzicht van wie we zijn, wat we doen en met wie we allemaal samenwerken. Onze dank gaat daarom ook nadrukkelijk uit naar de sportverenigingen, de scholen en de vele (vrijwillige) samenwerkingspartners die een zeer belangrijke bijdrage hebben geleverd aan deze resultaten.

Download hier het jaarverslag 2015 van Sportbedrijf Raalte B.V.

Rondje langs de sportverenigingen

In het najaar van 2015 hebben de sportconsulenten en combinatiefunctionarissen van het Sportbedrijf een 'rondje langs de velden' gemaakt in alle dorpskernen. Het doel van deze bijeenkomsten was om de verzelfstandiging van het Sportbedrijf toe te lichten en te inventariseren welke ondersteuningsvragen sportverenigingen hebben.

Graag gaan wij, indien gewenst, weer met u in gesprek om het te hebben over uw actuele verenigingsvraagstukken en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen. Wilt u ook met ons in gesprek? Of heeft u een nieuwe bestuurssamenstelling en wilt u met ons kennis maken? Meld u dan aan op onze website.

Gratis Instructie Verantwoord Alcoholschenken

Verantwoord alcohol schenken, een belangrijke taak voor sportverenigingen met een eigen sportaccommodatie! Maar hoe ga je hiermee om? Wat is de wetgeving rondom het schenken van alcohol en hoe communiceer je dit naar je leden? Deze (en meer) onderwerpen komen aan bod tijdens de gratis IVA (Instructie Verantwoord Alcoholschenken) trainingen door Tactus Verslavingszorg. In de bijeenkomst gaat het er ook om dat de deelnemers de effecten en risico’s van alcohol vroegtijdig kunnen herkennen. 

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de volgende trainingsdata (locatie en verder informatie volgt na aanmelding): 
Donderdagavond 27 oktober: 19.30-22.00 uur 
Dinsdagavond 8 november: 19.30-22.00 uur 


Het is ook mogelijk om deze training ‘intern’ aan te bieden voor barmedewerkers binnen de eigen sportvereniging. In overleg kan de training dan ook op een andere datum georganiseerd worden. Heeft uw vereniging hier interesse in? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Wilt u deze uitnodiging doorsturen naar uw barcommissie/barmedewerkers? Vooraf aanmelden is nodig vanwege een beperkt aantal plaatsen (max. 20) per training. Aanmelden kan bij sportconsulent Brigit Trooster door een mail te sturen naar brigit.trooster@sportbedrijfraalte.nl of te bellen naar (0572) 760 600.

Meer informatie over de IVA is te vinden op www.nocnsf.nl/iva.

Sportstimuleringsproject Samen Actief

In het sportstimuleringsproject Samen Actief worden actieve senioren ondersteund en geadviseerd hoe zij inactieve senioren kunnen motiveren om weer en/of meer te gaan bewegen. Dit is onder andere van belang om de mobiliteit van de inactieve senioren te vergroten en zo de kwetsbaarheid te verkleinen. Het uiteindelijke doel is dat senioren langer actief deelnemen aan de samenleving, mogelijk als lid van een sportvereniging. De uitvoering en coördinatie van dit project ligt in handen van Sportbedrijf Raalte.

Vrijdag 9 september gaf wethouder Gosse Hiemstra samen met Olga Commandeur, Hack Goettssch (Sportservice Overijssel), Gerwin Willemsen (speeltuinvereniging Blekkerhoek) en combinatiefunctionaris Ingrid Anemaat en Petra Bruggeman van Sportbedrijf Raalte hiervoor het officiële startschot in speeltuin Blekkerhoek.

Wilt u meer weten over het project en samen met ons bekijken hoe uw sportvereniging hier in kan participeren? Neem dan contact op met de sportconsulenten van Sportbedrijf Raalte: stuur een e-mail naar beweegteam@sportbedrijfraalte.nl, of bel naar (0572) 760 600. 

Duurzaamheidstour 'Energie(k) besparen in de sport!'

Ben je als sportclub verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van jouw sportaccommodatie of betaal je de energierekening? Dan weet je dat sportaccommodaties veel energie verbruiken. En dat dit een stevige kostenpost is op de begroting. De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven gestart om sportaccommodaties te verduurzamen. Gemeenten en sportverenigingen zijn op verschillende manieren aan de slag met energiebesparing en duurzame energie voor sport(accommodaties). Vereniging Sport en Gemeenten organiseert samen met NOC*NSF, VNG, RVO, RWS Kenniscentrum Infomil en SWS de Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport! 

Tijdens de bijeenkomst bij u in de buurt worden aan de hand van inspirerende voorbeelden de mogelijkheden en kansen, de wet- en regelgeving, de financieringsmogelijkheden en de feiten en cijfers voor u op een rij gezet. U ontvangt concrete tips, handreikingen en instrumenten om daadwerkelijk (verder) aan de slag te gaan met het verduurzamen van uw sportbeleid en/of -accommodaties.

Op maandag 31 oktober is de 'Duurzaamheidstour' in Zwolle. Vanaf 19.00 uur kunt u aanschuiven bij het avondprogramma, georganiseerd door NOC*NSF. Meer weten of aanmelden kan op deze website

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Via onze digitale nieuwsbrief brengen wij de Raalter sportverenigingen en andere geïnteresseerden op de hoogte van het laatste nieuws en overige actuele en relevante informatie. 

Zijn er wijzigingen in uw bestuur, of wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Wijzig dan uw e-mailadres of schrijf u uit voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sportbedrijf Raalte B.V. · Zwolsestraat 68a · Raalte, 8101 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp