Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Slaapplaatsen

september 2021
Beste slaapplaatsteller,

Een mooi einde van de zomer en een mooi begin van weer een nieuw telseizoen! In deze nieuwsbrief de nieuwste informatie over de landelijke telling van Lachsterns en Reuzensterns en de voorlopige resultaten van de recente Wulpenslaapplaatstelling. Ook een herinnering voor de teldata voor het seizoen 2021/2022, waaronder de landelijke parkietentelling. Stuur je slaapplaatsencoördinator even een berichtje als je interesse hebt om mee te doen met de parkietentelling, alle hulp is welkom! De eerstvolgende tellingen zijn die van de Grote Zilverreiger en Aalscholver, de data daarvoor vind je ook in het teloverzicht in deze nieuwsbrief.

Telresultaten slaapplaatstellingen Reuzenstern & Lachstern

Deze zomer zijn er weer sternslaapplaatstellingen geweest, waarbij Reuzenstern en Lachstern integraal zijn geteld. De resultaten van deze tellingen zijn inmiddels binnen, dus:
>Lees verder

Telresultaten slaapplaatstelling Wulp 

De Wulpenslaapplaatstelling heeft inmiddels plaatsgevonden begin september. Het is een wat mager jaar voor de soort, voor meer informatie:
>Lees verder

Tellingen van parkieten op de slaapplaats in 2021/2022

In de winter van 2021/2022 organiseren we, net als enkele jaren geleden, een landelijke telling van slaapplaatsen van parkieten. Het gaat om twee landelijke simultaantellingen van de Halsbandparkiet, Grote Alexanderparkiet en Monniksparkiet. Vooral de eerste twee zijn de afgelopen jaren in aantal en verspreiding toegenomen. Er is steeds meer interesse om de soorten goed in beeld te krijgen. Precieze details over teldata volgen snel. Wil je meedoen? Geef je dan alvast op via paul.vanels@sovon.nl.

Teldata seizoen 2021 - 2022


(klik op de afbeelding voor een vergroting)
 

Aankomende telling Grote Zilverreiger/Aalscholver
De eerstvolgende slaapplaatstellingen zijn die van de Grote Zilverreiger en Aalscholver.
De voorkeursdatum is op 23 oktober. Zonsondergang is op de voorkeursdatum om 18:29u. We raden je aan om ongeveer een uurtje van tevoren te beginnen met tellen, zeker als je een plek voor het eerst telt.Veel telplezier!
Paul van Els
Meetnetcoördinator
Copyright © 2021 Sovon Vogelonderzoek Nederland, Alle rechten voorbehouden.


Wil je deze e-mails niet langer ontvangen? Meld je dan hier af van onze mailinglijst.

Kreeg je deze mail doorgestuurd van een vriend en wil je de nieuwsbrief vaker ontvangen? Meld je dan hier aan voor de verzendlijst.